www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Windows XP zamrznejo ob zagonu

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.57

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 4:32 pm    Naslov sporočila:  Windows XP zamrznejo ob zagonu Odgovori s citatom

Najprej naj povem, da do danes je računalnik deloval povsem OK.
Že nekaj dni se mi je ob zagonu pojavilo obvestilo, da moram antivirusni program AVG nadgraditi na verzijo AVG 2011. Ker sem danes imel čas sem tudi to naredil. Vse je potekalo brez težav, preko originalne spletne strani. Nadgradil sem na verzijo FREE, tako da je vse legalno.
Vendar težava je ta, da sedaj mi WIN XP zamrznejo takoj po ponovnem zagonu. Tudi kombinaciaj tipk CTRL-ALT-DELETE ne deluje. Lahko ga samo resetiram.
Kaj naj naredim, da spet "obudim" računalnik?

lp, prom
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi zagnati v varnem načinu (safe mode), potem pa povrniti prejšnje stanje.
Start -> Pripomočki -> Sistemska orodja -> Obnovitev sistema

promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa zaženem v varnem načinu?
Že zelo dolgo nisem, pa sem pozabil?

lp, prom
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 4:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri zagonu računalnika predno se začne zaganjati XP pritiskaj F8, da lahko prideš do menija kjer izbereš zagon v varnem načinu. Tam bi potem lahko tudi odstranil antivirusni vsaj upam na to. Potem bi pa jaz pri normalnem zagonu inštaliral Avast.

Če to ne uspe bi moral imeti še CD s katerim ga lahko obudiš.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi je uspelo v varnem zagonu odstraniti AVG 2011.
Sem malo pogledal po forumih in ugotovil, da je ta verzija totalna štala. Zato vam jo NE priporočam.

lp, prom
Nazaj na vrh
watts
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59
Aktiv.: 2.36
Kraj: Knežak

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočitve vreden zastonj antivirus (spletna registracija vsako leto, 100% zastonj) je AVAST! (Prav tako pa pride "woman voice included" Wink)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi avast. Mene in moje znance je vse prepričal.

LP

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

promehanik je napisal/a:
Mi je uspelo v varnem zagonu odstraniti AVG 2011.
Sem malo pogledal po forumih in ugotovil, da je ta verzija totalna štala. Zato vam jo NE priporočam.

lp, prom

Jaz pa priporočam, deluje zanesljivo in ne povzroča nobenih težav, vsaj jaz jih nisem opazil.

AVG 2011 sem inštaliral že na več kot 10 računalnikov z XP in na enega z windows 7 in je videti vse v redu, gre pa za free verzijo AVG 2011

Z antivirusom AVG sem imel doslej težave le 1x, ko je bil en čuden update in je nekaj dni delalo težave, ko so popravili, je bilo vse v redu. Ne spomnim se točno kaj je bilo narobe, ampak se mi zdi, da je bilo pri zagonu nekaj komplikacij in nestabilno delovanje.

Spomnim se primera, ko sem imel strašne težave z AVG na enem računalniku, kasneje sem ugotovil, da je bila sistemska ura narobe nastavljena, mislim da je bila za 1 mesec nazaj in se ni izšlo z datumom novga update-a, antivirus ni in ni hotel delat in še v windowsih je delal precej hude težave... zanimivo pri tem pa je, da ni opozoril na preverjanje ure in datuma.

promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj povem, da sem do sedaj uporabljal AVG 9 free in je bilo vse OK.
Ko pa sem izvedel update na AVG 2011 free, je računalnik zamrznil.

Reber, verjetno si ti izvajal svežo inštalacijo (ne pa update). Sam "sumim", da se problemi pojavljajo predvsem pri updejtu.

lp, prom
Nazaj na vrh
Danilo1985
Član
Član

Pridružen-a: Sre 08 Jul 2009 23:21
Aktiv.: 0.13
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 12:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prvo poskusi z uninstallom AV v safe mode. Nato poskusi z kakšnim drugim AV.

Če rabiš Antivirusni program, ti priporočam Sophos, piši na zs, ti lahko dam inštalacijo.

Enkrat mesečno pa boš moral vpisati geslo, ti ga lahko pošljem na e-mail.

Lp,
Nazaj na vrh
promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Poskusi avast. Mene in moje znance je vse prepričal.

Sem danes inštaliral Avast Free, brez težav. Če prav razumem, ga je potrebno po 30 dneh registrirati?

lp, prom
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za registracijo rabiš dat svoj email in ime. Pa imaš za 1 leto mir.
Nazaj na vrh
promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK.
Thanks.

LP, prom
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri instalaciji novega AVG, te že sama instalacija opozori in tudi ponudi, najprej odstrani staro verzijo... nekako tako, potem je nova instalirana kot sveža instalacija in vedno ko odstranjujem staro, mu označim, naj odstrani vse nastavitve in "virus vault", koliko pa v resnici odstrani pa na vem, se nisem poglabljal, ker še nisem naletel na težave.
Ali je mogoče novo verzijo naložiti preko stare ne vem, nisem poskusil, vendar v primeru, da je to mogoče, prav gotovo lahko pričakuješ težave, saj ni nujno, da bo nova verzija pravilno odstranila celotno staro verzijo. Menim, da bi nova verzija morala znati sama poskrbeti za odstranitev stare verzije, ampak če delamo po navodilih, naj ne bi bilo težav.

No, verjetno bom ob priliki za test moral poskusiti še kakšen antivirus, takega, ki ga večina hvalite, da vidim, kako je Wink

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni