|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.57
|
Objavljeno: Pon Dec 27, 2010 4:32 pm Naslov sporočila: Windows XP zamrznejo ob zagonu |
|
|
Najprej naj povem, da do danes je računalnik deloval povsem OK.
Že nekaj dni se mi je ob zagonu pojavilo obvestilo, da moram antivirusni program AVG nadgraditi na verzijo AVG 2011. Ker sem danes imel čas sem tudi to naredil. Vse je potekalo brez težav, preko originalne spletne strani. Nadgradil sem na verzijo FREE, tako da je vse legalno.
Vendar težava je ta, da sedaj mi WIN XP zamrznejo takoj po ponovnem zagonu. Tudi kombinaciaj tipk CTRL-ALT-DELETE ne deluje. Lahko ga samo resetiram.
Kaj naj naredim, da spet "obudim" računalnik?
lp, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.81 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pon Dec 27, 2010 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi zagnati v varnem načinu (safe mode), potem pa povrniti prejšnje stanje.
Start -> Pripomočki -> Sistemska orodja -> Obnovitev sistema _________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

|
Objavljeno: Pon Dec 27, 2010 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa zaženem v varnem načinu?
Že zelo dolgo nisem, pa sem pozabil?
lp, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Dec 27, 2010 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri zagonu računalnika predno se začne zaganjati XP pritiskaj F8, da lahko prideš do menija kjer izbereš zagon v varnem načinu. Tam bi potem lahko tudi odstranil antivirusni vsaj upam na to. Potem bi pa jaz pri normalnem zagonu inštaliral Avast.
Če to ne uspe bi moral imeti še CD s katerim ga lahko obudiš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

|
Objavljeno: Pon Dec 27, 2010 6:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi je uspelo v varnem zagonu odstraniti AVG 2011.
Sem malo pogledal po forumih in ugotovil, da je ta verzija totalna štala. Zato vam jo NE priporočam.
lp, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.36 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Pon Dec 27, 2010 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priporočitve vreden zastonj antivirus (spletna registracija vsako leto, 100% zastonj) je AVAST! (Prav tako pa pride "woman voice included" ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.06 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Dec 27, 2010 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi avast. Mene in moje znance je vse prepričal.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Dec 27, 2010 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
promehanik je napisal/a: |
Mi je uspelo v varnem zagonu odstraniti AVG 2011.
Sem malo pogledal po forumih in ugotovil, da je ta verzija totalna štala. Zato vam jo NE priporočam.
lp, prom |
Jaz pa priporočam, deluje zanesljivo in ne povzroča nobenih težav, vsaj jaz jih nisem opazil.
AVG 2011 sem inštaliral že na več kot 10 računalnikov z XP in na enega z windows 7 in je videti vse v redu, gre pa za free verzijo AVG 2011
Z antivirusom AVG sem imel doslej težave le 1x, ko je bil en čuden update in je nekaj dni delalo težave, ko so popravili, je bilo vse v redu. Ne spomnim se točno kaj je bilo narobe, ampak se mi zdi, da je bilo pri zagonu nekaj komplikacij in nestabilno delovanje.
Spomnim se primera, ko sem imel strašne težave z AVG na enem računalniku, kasneje sem ugotovil, da je bila sistemska ura narobe nastavljena, mislim da je bila za 1 mesec nazaj in se ni izšlo z datumom novga update-a, antivirus ni in ni hotel delat in še v windowsih je delal precej hude težave... zanimivo pri tem pa je, da ni opozoril na preverjanje ure in datuma. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

|
Objavljeno: Pon Dec 27, 2010 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naj povem, da sem do sedaj uporabljal AVG 9 free in je bilo vse OK.
Ko pa sem izvedel update na AVG 2011 free, je računalnik zamrznil.
Reber, verjetno si ti izvajal svežo inštalacijo (ne pa update). Sam "sumim", da se problemi pojavljajo predvsem pri updejtu.
lp, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Danilo1985 Član

Pridružen-a: Sre 08 Jul 2009 23:21 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.13 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 12:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Prvo poskusi z uninstallom AV v safe mode. Nato poskusi z kakšnim drugim AV.
Če rabiš Antivirusni program, ti priporočam Sophos, piši na zs, ti lahko dam inštalacijo.
Enkrat mesečno pa boš moral vpisati geslo, ti ga lahko pošljem na e-mail.
Lp, |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Poskusi avast. Mene in moje znance je vse prepričal. |
Sem danes inštaliral Avast Free, brez težav. Če prav razumem, ga je potrebno po 30 dneh registrirati?
lp, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za registracijo rabiš dat svoj email in ime. Pa imaš za 1 leto mir. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK.
Thanks.
LP, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Dec 29, 2010 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri instalaciji novega AVG, te že sama instalacija opozori in tudi ponudi, najprej odstrani staro verzijo... nekako tako, potem je nova instalirana kot sveža instalacija in vedno ko odstranjujem staro, mu označim, naj odstrani vse nastavitve in "virus vault", koliko pa v resnici odstrani pa na vem, se nisem poglabljal, ker še nisem naletel na težave.
Ali je mogoče novo verzijo naložiti preko stare ne vem, nisem poskusil, vendar v primeru, da je to mogoče, prav gotovo lahko pričakuješ težave, saj ni nujno, da bo nova verzija pravilno odstranila celotno staro verzijo. Menim, da bi nova verzija morala znati sama poskrbeti za odstranitev stare verzije, ampak če delamo po navodilih, naj ne bi bilo težav.
No, verjetno bom ob priliki za test moral poskusiti še kakšen antivirus, takega, ki ga večina hvalite, da vidim, kako je  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni