www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kulinarično vprašanje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Obelix
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Prispevkov: 1881
Aktiv.: 9.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 3:33 pm    Naslov sporočila:  Kulinarično vprašanje Odgovori s citatom

Se dobi kje pri nas prekajeni brancin.

Hvala in lep pozdrav, Andrej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hudamravljica
Član
Član



Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22
Prispevkov: 872
Aktiv.: 4.92
Kraj: LUCIJA

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včasih so se dobili prekajeni brancini od ribogojnice Fonda.
Kontaktira jih in vprašaj.

http://www.fonda.si/indexa73b.html?catID=1&pageID=5
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektronik
Član
Član



Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17
Prispevkov: 290
Aktiv.: 1.28
Kraj: postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Maxi marketu v ljubljani sem ga videl včeraj.

Nazadnje urejal/a elektronik Čet Dec 16, 2010 7:33 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
l-note
Član
Član



Pridružen-a: Sre 07 Jul 2004 12:32
Prispevkov: 100
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi v Leclercu v Ljubljani jih imajo. Mislim, da so od Fonde.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14673
Aktiv.: 61.88
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da nadaljujem s podobno temo....
Glede na to, da na forum zahaja dosti uporabnikov z podeželja me zanima, če kdo doma izdeluje sir. Na spletu se najde kar nekaj na to temo, a nekega konkretnega recepta s "prve roke" nisem uspel najti.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7831
Aktiv.: 33.03
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ti lahko priskrbim HACCP določila za mlekarsko industijo.
Škoda da si napisal da ti lahko odgovorijo samo ljudje z dežele. Wink

_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član



Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Prispevkov: 4769
Aktiv.: 20.11
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo se bom pozanimal. Pri nas je veliko dobrih sirarjev. Vem, da je pri siru zelo važna temperatura (ko ga delaš) Na HACCP pa pozabi. Če je preveč sterilno sir ni dober. Sir potrebuje takšne in drugačne bakterije (ki, jih veliki modri ne dovolijo).
_________________
Lep dan
Simon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3641
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Vem, da je pri siru zelo važna temperatura (ko ga delaš) Na HACCP pa pozabi. Če je preveč sterilno sir ni dober. Sir potrebuje takšne in drugačne bakterije (ki, jih veliki modri ne dovolijo).
V trgovinah se dostikrat znajde sir, ki ni izdelan iz mleka (praktično na vseh pizzah dobite tak sir, saj je pol cenejši od mlečnega).

Da nastane sir, so potrebne prave glive in bakterije, ko pa je sir zrel, ga nekateri proizvajalci sterilizirajo. Teoretično ustreza vsem higienskim načelom, praktično pa je mrtev. Kot mleko v tetrapaku, ki se poleti ne skisa (kot pred letom 90), pač pa zgnije.

Predvsem je za dober sir najprej potrebno kakovostno mleko od krav, ki so jedle kakovostno krmo (ne silaže).

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član



Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Prispevkov: 16777193
Aktiv.: 70754.16

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
S57NNT
Član
Član



Pridružen-a: Pon 21 Sep 2009 7:50
Prispevkov: 298
Aktiv.: 1.55
Kraj: Ljubljana - okolica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HACCP

Hočem jesti hrano, ki ima OKUS!

_________________
Preprostost še ne pomeni zaostalosti!

(Aleksander Sergejevič Jakovljev)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Prispevkov: 9407
Aktiv.: 39.67
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da nadaljujem temo v kulinarični smeri Smile

Iščem KEFIR oz. kefirjeva zrnca.
Zrnca, ki se jih da v mleko in delajo kefir.
Naša bi rada preizkusila še en domači zvarek za zdravje Very Happy

Pridem iskat - Lj in okolica.
Hvala!

_________________
I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Dorijan
Član
Član



Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Prispevkov: 2564
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da sem to videl v sparu na viču.
Drugače bi se pa znalo dobiti v trgovini z zdravo prehrano(ne vem imena) na Trubarjevi v Ljubljani, če greš iz Prešernovega trga, kakih 80-100m na desni.

_________________
Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Prispevkov: 9407
Aktiv.: 39.67
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan, upam da smo se razumeli - kefir v taki obliki kot jogurt se da dobiti povsod.

Živa kefirjeva zrnca, goba, semena ali kako bi še temu rekel - to pa je težje dobit.
Vzameš domače mleko, dodaš kefirjeva zrna in po nekaj dnevih zadeva raste naprej in "dela" kefir, kot ga prodajajo v lončkih. Samo da domači je seveda boljši in cenejši Very Happy
Tako živo zadevo je najlažje dobit pri komu, ki to že goji...

_________________
I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3406
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kefir
kefir2
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ticla
Član
Član



Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52
Prispevkov: 440
Aktiv.: 2.06
Kraj: Župečja vas

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@aly vprašaj tukaj, če ti kdo odstopi, boš mogoče imel več sreče.
_________________
Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group