|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zhAba Član

Pridružen-a: Tor 12 Okt 2010 12:19 Prispevkov: 50 Aktiv.: 0.28 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Če se boš odločil za Hitachi ne boš falil. Mi smo v službi kupovali samo še Hitachi. Firme Bosh,Makita,Metabo so hodile na servis, Hitachi pa nikoli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57 Prispevkov: 162 Aktiv.: 0.80 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 9:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Karkoli, samo da sede v roko.
Meni so od nekdaj najbolj všeč Bosch (plavi program). Dandanes pa so skoraj vsi profi proizvajalvo naredili da so mašine kratke, os vrtanja pod kotom napram roke (da ti ne odpade zapestje), debel prijemalni del da imaš kontrolo..
V glavnem, samo da ni obi pocen roba.... _________________ Ko sem naredil , nisem vedel da se tega ne da...... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.36 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ti povem - za hobi stvari kupi nekaj srednjevišje kategorije,
če kupuješ za več delavcev kupi nižje kategorije, (kajti...)
prijatelj je kupil profesionalno opremo za vijačenje strešnikov, bila je hitra ampak ko je enkrat zdrsnila na tla je vidila samo še škatlo po imenu "SMETI", od takrat kupuje bolj cenejšo opremo (npr rumene Einhelce je imel) z dvemi baterijami, res je da ni profesionalno ampak če pade na tla gre kupit novo za podobne pare. Prav tako delujejo profesionalna in nižjekategorijska, obe vijačijo, s tem da nižje kategorije so morda res cenejše in nimajo vseh funkcij, a ti vsaj ni toliko na srcu ko ti pade z 10m visoke stavbe na kose  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.56 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
poznam Makite so odlične a meni verjeli ali ne mi 18V nutool-ova služi odlično že več kot 5 let tudi baterije so še dobre _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Deležen sem bil dogotka v serijski proizvodnji kjer je nova Makita v 14-tih dneh odpovedala na celi črti.
Verjetno je bila neka tovarniška napaka. Kupljen komplet so zamenjali še pod garancijo.
Zgodilo pa se je sledeče; vrtalka je bila Lion, najprej je odpovedala regulacija obratov. Nakrat je delovala samo pod polnimi obrati, po nekaj urah takega delovanja pa sploh več ni delovala. Vrtalka se je že od prvega dne uporabe močno segrevala.
Po zamenjavi z novo ni bilo več problema.
Vrtalka je zelo močna in dolgo deluje pod večjimi obremenitvami. Gre moj glas za Makito.
Druge dobre izkušnje; DeWalt, Metabo (zelo praktično rokovanje), Bosch (moder program).
Zelo slabe izkušnje: Iskra ERO, Iskra Perles.
Hitachi še nisem imel v rokah, slišal pa sem veliko dobrih komentarjev. Nekateri so z njimi bolj zadovoljni od zgoraj omenjenih. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.38
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam zagovarjam Makito, ker jo tudi imam. Morda pa nebi bilo slabo pogledati tudi za Milwaukee vrtalko, če gre za bolj resno delo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za bolj resno delo je tudi Hilti za pogledat: očetova ta mala akumulatorska mašinca te - če nisi pripravljen - hitro vrže z lojtre ...
(cena pa tudi )
Da ne omenjam akumulatorske štemarice (6A če se ne motim), ki je prava pesem ...
LP, Grega _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Dec 29, 2010 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem preizkusil (imam) Dewalt in Hitachi. Z Dewalt-ovo zelo zadovoljen (tudi z servisom) - po 4 letih aktivne uporabe sem naročil krtačke in stikalo, ter dobil brez problema. Hitachi imam kako leto in zaenkrat zadovoljen.
Iskra perles-temu se izogibaj. Imam zelo slabe izkušnje, predvsem z baterijo. Že po par mesecih je ena baterija slabše polnila. Garancije nisem uveljavlal. Ko mi je izven garancije popolnoma crknila, sem jo dal na servis popraviti, pa sem dobil enak "klump" nazaj.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojz54 Član

Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.83 Kraj: Portorož
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj glas za Makito! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audio Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.61 Kraj: kp
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
hitači ds10dfl |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojz54 Član

Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.83 Kraj: Portorož
|
Objavljeno: Sre Apr 13, 2011 8:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali je pri vrtalki baterija 14 v ali 18v velika razlika? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toplakd Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12 Prispevkov: 593 Aktiv.: 3.25 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Sre Apr 13, 2011 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
4V
Odvisno za kaj jo boš uporabljal.
LP, Dejan _________________ Tukaj bo nekoč moj podpis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ac/dc Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44 Prispevkov: 193 Aktiv.: 1.02 Kraj: Lj-okolica
|
Objavljeno: Ned Apr 17, 2011 9:57 am Naslov sporočila: MAkita |
|
|
Imam Makito BDF453, 18V Li-ion.
Kakšno leto mi že služi, perfekten strojček.
Malo je težka za lažja, "štromarska dela", sicer pa obstajajo tudi manjše iz serije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s51zg Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35 Prispevkov: 538 Aktiv.: 2.26 Kraj: JN76BC - Srednje brdo
|
Objavljeno: Pon Avg 01, 2011 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Na splošno je Makita the best!
lp _________________ __________________
Never put off till tomorrow what you can do
today. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eboc Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42 Prispevkov: 261 Aktiv.: 1.10
|
Objavljeno: Pet Apr 26, 2013 9:56 am Naslov sporočila: udarni baterijski vrtalnik da/ne ? |
|
|
Kako pa se kaj obnesejo udarni baterijski vrtalnik.
Recimo ogledujem si Bosch PSB li-2 18V.
Rabil bi ga kot univerzalni vrtalnik za delo v hisi in okrog nje. Ali je se vedno bolje imeti za vrtanja v beton locen elektricni udarni vrtalnik ?
Izkusnje/mnenja ?
eboc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni