www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Baterijski vrtalnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zhAba
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Okt 2010 12:19
Aktiv.: 0.28
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se boš odločil za Hitachi ne boš falil. Mi smo v službi kupovali samo še Hitachi. Firme Bosh,Makita,Metabo so hodile na servis, Hitachi pa nikoli.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bosko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57
Aktiv.: 0.80
Kraj: Vače

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Karkoli, samo da sede v roko.
Meni so od nekdaj najbolj všeč Bosch (plavi program). Dandanes pa so skoraj vsi profi proizvajalvo naredili da so mašine kratke, os vrtanja pod kotom napram roke (da ti ne odpade zapestje), debel prijemalni del da imaš kontrolo..
V glavnem, samo da ni obi pocen roba....

watts
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59
Aktiv.: 2.36
Kraj: Knežak

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ti povem - za hobi stvari kupi nekaj srednjevišje kategorije,
če kupuješ za več delavcev kupi nižje kategorije, (kajti...)

prijatelj je kupil profesionalno opremo za vijačenje strešnikov, bila je hitra ampak ko je enkrat zdrsnila na tla je vidila samo še škatlo po imenu "SMETI", od takrat kupuje bolj cenejšo opremo (npr rumene Einhelce je imel) z dvemi baterijami, res je da ni profesionalno ampak če pade na tla gre kupit novo za podobne pare. Prav tako delujejo profesionalna in nižjekategorijska, obe vijačijo, s tem da nižje kategorije so morda res cenejše in nimajo vseh funkcij, a ti vsaj ni toliko na srcu ko ti pade z 10m visoke stavbe na kose Neutral
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.56
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poznam Makite so odlične a meni verjeli ali ne mi 18V nutool-ova služi odlično že več kot 5 let tudi baterije so še dobre

Folc
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Deležen sem bil dogotka v serijski proizvodnji kjer je nova Makita v 14-tih dneh odpovedala na celi črti.
Verjetno je bila neka tovarniška napaka. Kupljen komplet so zamenjali še pod garancijo.
Zgodilo pa se je sledeče; vrtalka je bila Lion, najprej je odpovedala regulacija obratov. Nakrat je delovala samo pod polnimi obrati, po nekaj urah takega delovanja pa sploh več ni delovala. Vrtalka se je že od prvega dne uporabe močno segrevala.

Po zamenjavi z novo ni bilo več problema.

Vrtalka je zelo močna in dolgo deluje pod večjimi obremenitvami. Gre moj glas za Makito.

Druge dobre izkušnje; DeWalt, Metabo (zelo praktično rokovanje), Bosch (moder program).

Zelo slabe izkušnje: Iskra ERO, Iskra Perles.

Hitachi še nisem imel v rokah, slišal pa sem veliko dobrih komentarjev. Nekateri so z njimi bolj zadovoljni od zgoraj omenjenih.

RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.38

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam zagovarjam Makito, ker jo tudi imam. Morda pa nebi bilo slabo pogledati tudi za Milwaukee vrtalko, če gre za bolj resno delo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za bolj resno delo je tudi Hilti za pogledat: očetova ta mala akumulatorska mašinca te - če nisi pripravljen - hitro vrže z lojtre ... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
(cena pa tudi Sad )
Da ne omenjam akumulatorske štemarice (6A če se ne motim), ki je prava pesem ...

LP, Grega

digital
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11
Aktiv.: 1.22
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 29, 2010 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem preizkusil (imam) Dewalt in Hitachi. Z Dewalt-ovo zelo zadovoljen (tudi z servisom) - po 4 letih aktivne uporabe sem naročil krtačke in stikalo, ter dobil brez problema. Hitachi imam kako leto in zaenkrat zadovoljen.

Iskra perles-temu se izogibaj. Imam zelo slabe izkušnje, predvsem z baterijo. Že po par mesecih je ena baterija slabše polnila. Garancije nisem uveljavlal. Ko mi je izven garancije popolnoma crknila, sem jo dal na servis popraviti, pa sem dobil enak "klump" nazaj.

lp
Nazaj na vrh
lojz54
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20
Aktiv.: 0.83
Kraj: Portorož

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj glas za Makito!
Nazaj na vrh
audio
Član
Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30
Aktiv.: 0.61
Kraj: kp

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hitači ds10dfl
Nazaj na vrh
lojz54
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20
Aktiv.: 0.83
Kraj: Portorož

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 8:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je pri vrtalki baterija 14 v ali 18v velika razlika?
Nazaj na vrh
toplakd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Aktiv.: 3.25
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

4V Mr. Green

Odvisno za kaj jo boš uporabljal.

LP, Dejan

ac/dc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44
Aktiv.: 1.02
Kraj: Lj-okolica

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2011 9:57 am    Naslov sporočila:  MAkita Odgovori s citatom

Imam Makito BDF453, 18V Li-ion.
Kakšno leto mi že služi, perfekten strojček.
Malo je težka za lažja, "štromarska dela", sicer pa obstajajo tudi manjše iz serije.
Nazaj na vrh
s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.26
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 01, 2011 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na splošno je Makita the best!

lp

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
eboc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42
Aktiv.: 1.10

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 26, 2013 9:56 am    Naslov sporočila:  udarni baterijski vrtalnik da/ne ? Odgovori s citatom

Kako pa se kaj obnesejo udarni baterijski vrtalnik.

Recimo ogledujem si Bosch PSB li-2 18V.

Rabil bi ga kot univerzalni vrtalnik za delo v hisi in okrog nje. Ali je se vedno bolje imeti za vrtanja v beton locen elektricni udarni vrtalnik ?

Izkusnje/mnenja ?

eboc
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni