|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marksev Član

Pridružen-a: Sre 11 Feb 2009 20:26 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.49 Kraj: Gorenjska - okolica Kranja
|
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 10:23 pm Naslov sporočila: Kateri uporabnik izdeluje doma TIV poceni :)? |
|
|
Zdravo,
zanima me če bi bil kateri uporabnik za manjše plačilo pripravljen izdelati eno preprosto vezje? In pa da bi obenem imel tudi temp. kontroliran oz. ozemljen spajkalnik da bi mi gor prispajkal Arduino pro mini ter Wii motion plus, mogoče tudi nunchuck ..
Ker vem da je običajno ta maloserijska izdelava vezja zelo draga (komercialno)....Tako da zdaj sprašujem če je kakšna dobra duša, ki ne bi preveč opeharila študenta .
Za določene verzije mislim da imam tudi eagle file, za druge samo sliko.
Sam kot vidite nisem elektronik in se bojim da če bi sam spajkal žice na arduino in wiimotion+ da bi kaj skuril.
Gre pa za en projekt povezan z modelarstvom.
Oz. če bi dobil morda vezje iz drugega vira (prodajajo po 10 eur, samo mislim da niso na zalogi), ali če bi želel samo povezati te čipe med sabo z žico in ne prek vezja, za koliko bi mi kdo zaspajkal zadeve?
Malo sem zakompliciral ampak saj razumete.
Kraj: okolica Kranja, lahko tudi Ljubljane
Lep pozdrav!
Nazadnje urejal/a marksev Ned Jan 02, 2011 11:12 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moraš pa napisati kraj.Tako da ti lažje ponudili ki so v bližini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
He, he - a se quad dela?
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se potrudiš do mene bova vse rešila. Si moraš pa vzeti dovolj časa. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marksev Član

Pridružen-a: Sre 11 Feb 2009 20:26 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.49 Kraj: Gorenjska - okolica Kranja
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek tricopter se dela bo se pa tudi quad enkrat kasneje ... VolkD, super če se slučajno ne javi kdo še bližje se bom oglasil, bom poskusil zdaj kar dobit najprej tisto vezje tako da bo samo še spajkanje v igri. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Butale so daleč, drugače pa ti lahko prispajkam... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marksev Član

|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Super, hvala, bom pokontaktiral ko bom dobil komponente...Sicer me je že reber kontaktiral, ampak zdaj ne odpiše ko sem mu email poslal, upam da ga nisem preveč prestrašil z vsemi podatki..Sem pa iz Kranja drugače smo kar blizu..
Hvala vsem, ki ste se javili za pomoč !!
Še nekaj bi vprašal za en drug projekt, ima kdo kakšno domačo reflow pečico? Gre za nekoliko večje vezje, eno komponento bi bilo pa potrebno vseeno na roke prispajkat, je občutljiva na temp. (barometer). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo vprašanje - sicer Arduinota ne poznam prav dobro, ampak ali se ne da dobiti že sespajkanih boardov z vsemi temi senzorji? (vem,d a sem to gledal da imajo)
Ker sami senzorji so precej dragi in uničiti enega ali dva zaradi pregrevanja ali kakšne druge neumnosti hitro razliko v ceni izdelane ploščice obrne v prid slednji ...
LP, Grega _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marksev Član

|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam arduino pro mini je sestavljen ga ne mislim sam sestavljat,....da bi bilo pa vezje narejeno ki ima gor arduino pro mini, wiimotion+ skupaj pa ne prodajajo nikjer,...ponavadi to kar z žicam zaspajkajo, jaz bi rajši na vezju imel (da se ne bi vibracije prenašale prek žic)...
Najnovejši flight controller board pa je še v prototip fazi (to je tisto kar bi z reflowom) tako da ga prodajajo nezaspajkanga (bodo čez par mescev pa prodajal zaspajkanga) pa vsebuje kopico enih senzorjev, so se hoteli znebiti Nintendovih komponent, tako da imajo en invensenseov žiroskop, bocshev akcelerometer, en magnetometer ter en barometer (ta naj bi bil temperaturno občutljiv)....
Pro mini pa wm+ pa spajkajo kar z navadnimi spajkalniki (nekateri) pa nič ne scvrejo zgleda da zdrži, samo jaz bi rajše videl da bi en ki ima izkušnje s tem mi to naredil...
Drugače bi z veseljem kupil če bi nekdo že tam to delal... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni