www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri uporabnik izdeluje doma TIV poceni :)?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marksev
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Feb 2009 20:26
Aktiv.: 0.49
Kraj: Gorenjska - okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2011 10:23 pm    Naslov sporočila:  Kateri uporabnik izdeluje doma TIV poceni :)? Odgovori s citatom

Zdravo,

zanima me če bi bil kateri uporabnik za manjše plačilo pripravljen izdelati eno preprosto vezje? In pa da bi obenem imel tudi temp. kontroliran oz. ozemljen spajkalnik da bi mi gor prispajkal Arduino pro mini ter Wii motion plus, mogoče tudi nunchuck Very Happy..

Ker vem da je običajno ta maloserijska izdelava vezja zelo draga (komercialno)....Tako da zdaj sprašujem če je kakšna dobra duša, ki ne bi preveč opeharila študenta Smile.

Za določene verzije mislim da imam tudi eagle file, za druge samo sliko.

Sam kot vidite nisem elektronik in se bojim da če bi sam spajkal žice na arduino in wiimotion+ da bi kaj skuril.
Gre pa za en projekt povezan z modelarstvom.

Oz. če bi dobil morda vezje iz drugega vira (prodajajo po 10 eur, samo mislim da niso na zalogi), ali če bi želel samo povezati te čipe med sabo z žico in ne prek vezja, za koliko bi mi kdo zaspajkal zadeve?

Malo sem zakompliciral ampak saj razumete.

Kraj: okolica Kranja, lahko tudi Ljubljane

Lep pozdrav!

Nazadnje urejal/a marksev Ned Jan 02, 2011 11:12 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2011 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moraš pa napisati kraj.Tako da ti lažje ponudili ki so v bližini.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2011 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

He, he - a se quad dela? Smile

Lp, g

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2011 11:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se potrudiš do mene bova vse rešila. Si moraš pa vzeti dovolj časa.
marksev
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2011 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek tricopter se dela Smile bo se pa tudi quad enkrat kasneje ... VolkD, super če se slučajno ne javi kdo še bližje se bom oglasil, bom poskusil zdaj kar dobit najprej tisto vezje tako da bo samo še spajkanje v igri.
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.18
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2011 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Butale so daleč, drugače pa ti lahko prispajkam...
marksev
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super, hvala, bom pokontaktiral ko bom dobil komponente...Sicer me je že reber kontaktiral, ampak zdaj ne odpiše ko sem mu email poslal, upam da ga nisem preveč prestrašil z vsemi podatki..Sem pa iz Kranja drugače smo kar blizu..

Hvala vsem, ki ste se javili za pomoč !!

Še nekaj bi vprašal za en drug projekt, ima kdo kakšno domačo reflow pečico? Gre za nekoliko večje vezje, eno komponento bi bilo pa potrebno vseeno na roke prispajkat, je občutljiva na temp. (barometer).
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo vprašanje - sicer Arduinota ne poznam prav dobro, ampak ali se ne da dobiti že sespajkanih boardov z vsemi temi senzorji? (vem,d a sem to gledal da imajo)
Ker sami senzorji so precej dragi in uničiti enega ali dva zaradi pregrevanja ali kakšne druge neumnosti hitro razliko v ceni izdelane ploščice obrne v prid slednji ...

LP, Grega

marksev
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam arduino pro mini je sestavljen ga ne mislim sam sestavljat,....da bi bilo pa vezje narejeno ki ima gor arduino pro mini, wiimotion+ skupaj pa ne prodajajo nikjer,...ponavadi to kar z žicam zaspajkajo, jaz bi rajši na vezju imel (da se ne bi vibracije prenašale prek žic)...

Najnovejši flight controller board pa je še v prototip fazi (to je tisto kar bi z reflowom) tako da ga prodajajo nezaspajkanga (bodo čez par mescev pa prodajal zaspajkanga) pa vsebuje kopico enih senzorjev, so se hoteli znebiti Nintendovih komponent, tako da imajo en invensenseov žiroskop, bocshev akcelerometer, en magnetometer ter en barometer (ta naj bi bil temperaturno občutljiv)....

Pro mini pa wm+ pa spajkajo kar z navadnimi spajkalniki (nekateri) pa nič ne scvrejo zgleda da zdrži, samo jaz bi rajše videl da bi en ki ima izkušnje s tem mi to naredil...
Drugače bi z veseljem kupil če bi nekdo že tam to delal...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni