|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pet Jan 27, 2006 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prejle sem napisal da je mašina od Isel-a, je pa samo krmilnik. Mašina je narejena v zgoraj omenjeni firmi ter prodana pod znamko Isel. Res profi zadeva ter zelo robusna. Pri graviranju ploščice 1cm x 1cm pri zelo hitrem pomiku osi, se je pozibavala kar cela miza, izdelek pa kot da bi bil odlitek.
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ervinja Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.94 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Pet Jan 27, 2006 4:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
danes sem se pri eni trgovini ko ima za prodajo alu vodila in je cena kar sprejemljiva samo vozčki za to vodilo ki so sam štirje plastični koleščki na plošči pa stane nevrjetnih 230 eur pa mi ni jasno zakaj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Jan 27, 2006 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem,kašnavodila si videl.Ni pa dober,ki ima plastična kolesa.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dingo Član

Pridružen-a: Sob 03 Dec 2005 21:52 Prispevkov: 274 Aktiv.: 1.15 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Pet Jan 27, 2006 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
ervinja je napisal/a: |
danes sem se pri eni trgovini ko ima za prodajo alu vodila in je cena kar sprejemljiva samo vozčki za to vodilo ki so sam štirje plastični koleščki na plošči pa stane nevrjetnih 230 eur pa mi ni jasno zakaj. |
Tisti koleščki so verjetno iz NOVILONA in imajo zelo malo obrabo.Vozičkom se pa verjetno nastavlja zračnost.So pa res predragi....
Lp B
_________________ Vedno me kaj zanima.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
Objavljeno: Sob Jan 28, 2006 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
ervinja verjetno misli vozičke iz Idealsistemi. Tudi jaz sem se pozaniml pri njih in so mi dali isto ceno za voziček kar pa se mi zdi zelo zasoljena cena. Drugač pa se mi zdi njihov sistem kar vredu za hobi cnc ker se vozički premikajo kar po alu profilih ki so lahko obenem tudi ogrodje. No če koga zanimajo cene alu profilov ter vozičkov ki sem jih jaz dobil na mail:
Profil 45x45........14 EUR / m
Profil 45x90........26 EUR / m
Voziček 45 s plastičnimi kolesi........230 EUR
Voziček 90 s plastičnimi kolesi........260 EUR
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TOTAL Član

Pridružen-a: Sre 25 Jan 2006 9:18 Prispevkov: 109 Aktiv.: 0.46
|
Objavljeno: Pon Jan 30, 2006 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vidim da je kar precej samograditeljev CNC mašin .... [slovenščina je zame španska vas] se sedaj odločam za nabavo vodil, pa moram reč, da ima firma flexmatic zamive in profi zadeve...zato je tudi cena primerna.
Imam pa uprašanje glede minimalne in maximalne hitrosti pomika. Ker bom krmil z koračnimi motorji, ki imajo zgornjo in spodnjo mejo obratov imam pomisleke kašno vreteno s kakšnim korakom naj nabavim. Se priporočam za kakšnjo izkušnjo.
hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pon Jan 30, 2006 5:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem bil do sedaj v dvomih, ali kupiti cnc, ali pa ga kupiti že narejenega. Dobil sem ponudbe enega slo podjetja, in vidim da se bom kar za home made varianto odločil, saj si za ta denar raje naredim cnc doma, ter zraven kupim še povprečen avto. Če koga zanima imam doma ponudbo, pa vam jo pošljem. Gre pa za multi-k mašino.
_________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 30, 2006 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vajdo, saj lahko poveš za ceno, pa ni treba omenit proizvajalca, če se bojiš, da boš delal reklamo.
LP
Boco
p.s. Jaz sem danes dobil trapezna vretena in matice, tako da počasi curlaj material skupaj, čakam še na vodila, ki naj bi jih dobil jutri.Boma vzel kar vodila od starih printerjev 14mm in dolžine 440 mm, tako, da bo sedaj mašina 44 x 40 x 15 mislim, da kar dovolj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22 Prispevkov: 1004 Aktiv.: 4.23 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pon Jan 30, 2006 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mene ste zastrupili z cnc-jem.Doma sicer imam rezkalni stroj a je prevelik za transformacijo...
Imel pa sem včeraj pokol printerjev (5 kos jih je šlo v prafaktorje) tako da če kdo rabi kakšen motorček ali napajalnik...sam bom obdržal samo 3 kos (seveda največje) in naredil manjši cnc za rezkanje manjših stvari.
Sprašujem pa vse tiste ki imajo že delujoče rezkalnike kakšen oz kateri software uporabiti- saj veste da ne izumljamo tople vode
lp
lado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 30, 2006 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš kakšne koračne firme CANYON štirioglate dimenzije cca 40 x 40 mm, bi se toplo priporočal.
LP
Boco
p.s.Aja, Software je pa Kcam, ki ti ga lahko pošljem, deluje pa v 3D
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2006 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Spodaj je del ponudbe. V ceni ni vštet ddv + miza za postavitev cnc-ja + motor(rezkar)
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
114.67 KB |
Pogledana: |
161 krat |

|
_________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2006 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uf ..emti, to pa so cene. Pomeni, če se potrudim in naredim mašinco "tako kot se zagre" bi lahko kar lepo zraven zaslužil.
LP
Boco
Sporočilo sem zaradi preobsežnosti zaklenil.
Nadaljuje se TUKAJ
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni