www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CNC rezkalni stroj za tiskana vezja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2006 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prejle sem napisal da je mašina od Isel-a, je pa samo krmilnik. Mašina je narejena v zgoraj omenjeni firmi ter prodana pod znamko Isel. Res profi zadeva ter zelo robusna. Pri graviranju ploščice 1cm x 1cm pri zelo hitrem pomiku osi, se je pozibavala kar cela miza, izdelek pa kot da bi bil odlitek.
ervinja
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32
Aktiv.: 1.94
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2006 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

danes sem se pri eni trgovini ko ima za prodajo alu vodila in je cena kar sprejemljiva samo vozčki za to vodilo ki so sam štirje plastični koleščki na plošči pa stane nevrjetnih 230 eur pa mi ni jasno zakaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2006 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem,kašnavodila si videl.Ni pa dober,ki ima plastična kolesa.
Lp
Nazaj na vrh
dingo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Dec 2005 21:52
Aktiv.: 1.15
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2006 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ervinja je napisal/a:
danes sem se pri eni trgovini ko ima za prodajo alu vodila in je cena kar sprejemljiva samo vozčki za to vodilo ki so sam štirje plastični koleščki na plošči pa stane nevrjetnih 230 eur pa mi ni jasno zakaj.

Tisti koleščki so verjetno iz NOVILONA in imajo zelo malo obrabo.Vozičkom se pa verjetno nastavlja zračnost.So pa res predragi....

Lp B

madzi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46
Aktiv.: 1.33
Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 28, 2006 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ervinja verjetno misli vozičke iz Idealsistemi. Tudi jaz sem se pozaniml pri njih in so mi dali isto ceno za voziček kar pa se mi zdi zelo zasoljena cena. Drugač pa se mi zdi njihov sistem kar vredu za hobi cnc ker se vozički premikajo kar po alu profilih ki so lahko obenem tudi ogrodje. No če koga zanimajo cene alu profilov ter vozičkov ki sem jih jaz dobil na mail:
Profil 45x45........14 EUR / m
Profil 45x90........26 EUR / m
Voziček 45 s plastičnimi kolesi........230 EUR
Voziček 90 s plastičnimi kolesi........260 EUR

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
TOTAL
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Jan 2006 9:18
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2006 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim da je kar precej samograditeljev CNC mašin .... [slovenščina je zame španska vas] se sedaj odločam za nabavo vodil, pa moram reč, da ima firma flexmatic zamive in profi zadeve...zato je tudi cena primerna.
Imam pa uprašanje glede minimalne in maximalne hitrosti pomika. Ker bom krmil z koračnimi motorji, ki imajo zgornjo in spodnjo mejo obratov imam pomisleke kašno vreteno s kakšnim korakom naj nabavim. Se priporočam za kakšnjo izkušnjo.

hvala
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2006 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem bil do sedaj v dvomih, ali kupiti cnc, ali pa ga kupiti že narejenega. Dobil sem ponudbe enega slo podjetja, in vidim da se bom kar za home made varianto odločil, saj si za ta denar raje naredim cnc doma, ter zraven kupim še povprečen avto. Če koga zanima imam doma ponudbo, pa vam jo pošljem. Gre pa za multi-k mašino.
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2006 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vajdo, saj lahko poveš za ceno, pa ni treba omenit proizvajalca, če se bojiš, da boš delal reklamo. Wink
LP
Boco

p.s. Jaz sem danes dobil trapezna vretena in matice, tako da počasi curlaj material skupaj, čakam še na vodila, ki naj bi jih dobil jutri.Boma vzel kar vodila od starih printerjev Fi 14mm in dolžine 440 mm, tako, da bo sedaj mašina 44 x 40 x 15 mislim, da kar dovolj Very Happy
Nazaj na vrh
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2006 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi mene ste zastrupili z cnc-jem.Doma sicer imam rezkalni stroj a je prevelik za transformacijo...
Imel pa sem včeraj pokol printerjev (5 kos jih je šlo v prafaktorje) tako da če kdo rabi kakšen motorček ali napajalnik...sam bom obdržal samo 3 kos (seveda največje) in naredil manjši cnc za rezkanje manjših stvari.
Sprašujem pa vse tiste ki imajo že delujoče rezkalnike kakšen oz kateri software uporabiti- saj veste da ne izumljamo tople vode

lp

lado
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2006 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš kakšne koračne firme CANYON štirioglate dimenzije cca 40 x 40 mm, bi se toplo priporočal.
LP
Boco

p.s.Aja, Software je pa Kcam, ki ti ga lahko pošljem, deluje pa v 3D Wink
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2006 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spodaj je del ponudbe. V ceni ni vštet ddv + miza za postavitev cnc-ja + motor(rezkar)

cnc.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  114.67 KB
 Pogledana:  161 krat

cnc.JPG

boco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2006 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf ..emti, to pa so cene. Pomeni, če se potrudim in naredim mašinco "tako kot se zagre" bi lahko kar lepo zraven zaslužil. Laughing
LP
Boco

Sporočilo sem zaradi preobsežnosti zaklenil.
Nadaljuje se TUKAJ

Silvo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
Stran 14 od 14

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni