www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup antene

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
miTTja
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Nov 2010 16:19
Aktiv.: 0.58
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2010 4:55 pm    Naslov sporočila:  Nakup antene Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Pri nas doma imamo že kar precej staro in izrabljeno anteno. Sedaj se zanimam za nakup nove.

Toda bolj kot gledam antene, manj mi je jasno. Zato me zanima, na kaj moram paziti in gledati pri nakupu nove ( Domet, ferkvenca....?? ) ter da bi lovila čimveč programov Very Happy

LP!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2010 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če misliš za Digi TV;

Jaz sem kupil standardno, ki jo imajo z ojačevalcem. Ob priklopu same antene ni razlike, s priklopom ojačevalca pa se zadeva bistveno spremeni.

Če hočeš loviti več kanalov, kupit več anten in vsako usmeriš za določene kanale. Povežeš jih s spliterji na skupni kabel do ojačevalca.

Ojačevalec je potreben samo eden. Od spliterja lahko povežeš kabel še na ostale TV in bo enako močan signal, le ojačevalec mora biti vklopljen.

miTTja
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2010 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, bolj me zanima sam nakup antene ( se pravi razlika v dometu, razlika v ceni, v katere smeri lovi ter podobno...)

Za priklop ni takega problema, bolj me zanima sama antena za laika Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
dejkoooo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 30 Avg 2010 12:32
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 12:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

potrebuješ širokopasovno anteno.. pa nesmeš vzet ojačevalca z prevelikim ojačanjem...z prevelikim ojačanjem ojačaš tudi motnje... kakšno ojačanje potrebuješ je odvisno od dolžine kabla.. ponavadi cca 20-40dB..

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

40dB ja za 200m kabla!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pomar
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15
Aktiv.: 1.24
Kraj: okolica Ptuja

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Širokopasovne antene ne rabiš ker DVB-T deluje samo na UHF področju. Tudi na ojačevalec 40dB pozabi. Opisal bom samo Iskrine antene ker jih poznam. Iskra ima antene P20, P2845 in P43. P2845 je daljša antena od P20 in ima zaradi tega boljši sprejem. Najboljša antena od Iskre je Triplex P43. Je ozko usmerjena in združuje tri antene v eni. Za združitev anten ti pa priporočam kretnico KF4 UHF,UHF.
Nazaj na vrh
dejkoooo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 30 Avg 2010 12:32
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 1:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pomar je napisal/a:
Širokopasovne antene ne rabiš ker DVB-T deluje samo na UHF področju. Tudi na ojačevalec 40dB pozabi. Opisal bom samo Iskrine antene ker jih poznam. Iskra ima antene P20, P2845 in P43. P2845 je daljša antena od P20 in ima zaradi tega boljši sprejem. Najboljša antena od Iskre je Triplex P43. Je ozko usmerjena in združuje tri antene v eni. Za združitev anten ti pa priporočam kretnico KF4 UHF,UHF.

za DVB-T je sicer potrebna ozko pasovna antena.. ker npr. Trdinov vrh oddaja na 45 kanalu.. če bi pa rad še kanale iz sosednih držav pa potrebuješ široko pasovno...
se motim???
Nazaj na vrh
miTTja
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem gledal za anteno P-43 N TRIPLEX, sem opazil še anteno P-47 N TRIPLEX.
http://www.iskra-tela.si/index.php?subpageid=123

Kakšna posebna razlika med njima?
In kje bi lahko kupil anteno in kretnico?

in ja kot je bilo že navedeno v naslednjem odgovoru, me zanima razlika med ozko in široko pasovno anteno.

LP
MiTTja
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni