|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
miTTja Član

Pridružen-a: Pon 01 Nov 2010 16:19 Prispevkov: 104 Aktiv.: 0.58 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Dec 13, 2010 4:55 pm Naslov sporočila: Nakup antene |
|
|
Pozdravljeni!
Pri nas doma imamo že kar precej staro in izrabljeno anteno. Sedaj se zanimam za nakup nove.
Toda bolj kot gledam antene, manj mi je jasno. Zato me zanima, na kaj moram paziti in gledati pri nakupu nove ( Domet, ferkvenca....?? ) ter da bi lovila čimveč programov
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Dec 13, 2010 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če misliš za Digi TV;
Jaz sem kupil standardno, ki jo imajo z ojačevalcem. Ob priklopu same antene ni razlike, s priklopom ojačevalca pa se zadeva bistveno spremeni.
Če hočeš loviti več kanalov, kupit več anten in vsako usmeriš za določene kanale. Povežeš jih s spliterji na skupni kabel do ojačevalca.
Ojačevalec je potreben samo eden. Od spliterja lahko povežeš kabel še na ostale TV in bo enako močan signal, le ojačevalec mora biti vklopljen. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miTTja Član

|
Objavljeno: Sre Dec 15, 2010 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, bolj me zanima sam nakup antene ( se pravi razlika v dometu, razlika v ceni, v katere smeri lovi ter podobno...)
Za priklop ni takega problema, bolj me zanima sama antena za laika  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejkoooo Neznanec

Pridružen-a: Pon 30 Avg 2010 12:32 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 12:55 am Naslov sporočila: |
|
|
potrebuješ širokopasovno anteno.. pa nesmeš vzet ojačevalca z prevelikim ojačanjem...z prevelikim ojačanjem ojačaš tudi motnje... kakšno ojačanje potrebuješ je odvisno od dolžine kabla.. ponavadi cca 20-40dB..
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.08 Kraj: okolica Kranja
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
40dB ja za 200m kabla! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomar Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.24 Kraj: okolica Ptuja
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Širokopasovne antene ne rabiš ker DVB-T deluje samo na UHF področju. Tudi na ojačevalec 40dB pozabi. Opisal bom samo Iskrine antene ker jih poznam. Iskra ima antene P20, P2845 in P43. P2845 je daljša antena od P20 in ima zaradi tega boljši sprejem. Najboljša antena od Iskre je Triplex P43. Je ozko usmerjena in združuje tri antene v eni. Za združitev anten ti pa priporočam kretnico KF4 UHF,UHF. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejkoooo Neznanec

Pridružen-a: Pon 30 Avg 2010 12:32 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Ned Jan 09, 2011 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
pomar je napisal/a: |
Širokopasovne antene ne rabiš ker DVB-T deluje samo na UHF področju. Tudi na ojačevalec 40dB pozabi. Opisal bom samo Iskrine antene ker jih poznam. Iskra ima antene P20, P2845 in P43. P2845 je daljša antena od P20 in ima zaradi tega boljši sprejem. Najboljša antena od Iskre je Triplex P43. Je ozko usmerjena in združuje tri antene v eni. Za združitev anten ti pa priporočam kretnico KF4 UHF,UHF. |
za DVB-T je sicer potrebna ozko pasovna antena.. ker npr. Trdinov vrh oddaja na 45 kanalu.. če bi pa rad še kanale iz sosednih držav pa potrebuješ široko pasovno...
se motim??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miTTja Član

|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem gledal za anteno P-43 N TRIPLEX, sem opazil še anteno P-47 N TRIPLEX.
http://www.iskra-tela.si/index.php?subpageid=123
Kakšna posebna razlika med njima?
In kje bi lahko kupil anteno in kretnico?
in ja kot je bilo že navedeno v naslednjem odgovoru, me zanima razlika med ozko in široko pasovno anteno.
LP
MiTTja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni