|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.13 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Jan 07, 2011 11:59 pm Naslov sporočila: Inducirana napetost v napajalni liniji zaradi KV oddajanja |
|
|
Pozdravljeni,
premišljujem/načrtujem, kako izvesti napajanje wifi routerja na radioamaterskem stolpu, ki je v uporabi tudi za KV komnikacijo v rangu moči 1kW.
Vpliv na wifi router me ne skrbi toliko, kot na napajalno linijo po antenskem stolpu. Imate kakšne izkšnje s takšnimi situacijami.
Zaenkrat imam v mislih izvedbo napajanja tako.
220V->12V->napajalni kabel po antenskem drogu->filter+5V regulator->router
5V regulator bo najverjetneje switcherski TL2575 z izhodnim filtrom LC. Glede na pričakovane KV motnje, bi lahko LC filter ponovil tudi na vhodu.
Obstaja veliko metod, kako izvesti filter proti frekvenčnim motnjam, mene pa predvsem zamina vaše predvidevanje, kolikšna bo inducirana napetost in kako dobro izvesti napajanje.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 12:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Moje tekmovalne izkušnje od tule:
Ločilni trafo 230V/230V----230V po podaljšku na stolp v plastično škatlo kjer sedi wrt54gl na lastnem napajalniku.
Nobenih težav v nobenem primeru. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56RGA Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33 Prispevkov: 325 Aktiv.: 1.59 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Jan 09, 2011 12:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če uporabiš f*p kabel bo dovolj dobro, tudi brez filtrov.
Sam sem sicer postavil 8 WRT54GL sistemov kar z navadnim utp v neposredno bližino 50KW X in S radarjev, 1KW HF, 25 W VHF,... in ni nikakršnih problemov.
Sem pa uporabil 48V zaradi dolžine kabla. _________________ Agar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.13 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Jan 10, 2011 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za vaše izkušnje. Bom poročal o izvedbi.
Zaenkrat imam v mislih nekaj takega:
220V->24V AC -> koaksialni kabel ali f*p -> (na stolpu) usmernik in stabilizator na 5V in na 12V -> mrežna oprema
Bom pa poizkusil napraviti tudi izračune, saj me res zanima v kakšnem rangu je ta inducirana napetost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni