www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno pocnete Januar 2011
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 20, 21, 22  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.68
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar prisel iz delavnice in s seboj prinesel poslikati moj danasnji izdelek. Zjutraj sem v soli prebiral forum in nasel sem temo... http://elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=6064&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=efe0f64796ef6a3c0630dc62277b360a

Ker sem pred kratkim dobil v dar 100 UV LED diod 395nm valovne dolzine, sem se odlocil da si bom izdelal eno tako zadevo. Smile

Naredil sem skatlo notranje velikosti A4, kjer pride tiskanina z 88 LED diodami. (8x11)
Skatla je visine 15cm. Na zunanji strani pride v GEWIS nadometni skatlici spravljena elektronika: napajalni del LED diod, ter odstevalnik z LCDjem...
Na skatli manjka se pokrov, ki pride jutri.
Zadevo bo treba licno popraviti, to pride na koncu...

Bom porocal kaksni bodo rezultati. Moje pricakovanje je, cas ki je potreben za osvetlitev, cca 7min.

Se par slikic te packarije... Very Happy Cool

Photo-0181.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  621.94 KB
 Pogledana:  0 krat

Photo-0181.jpg

Photo-0183.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  671.09 KB
 Pogledana:  0 krat

Photo-0183.jpg

Photo-0182.jpg
 Opis:
UV LED diode sem zapicil v stiropor, da sem dobil obcutek gostote le njih, pride tiskanina velikosti A4, kjer bodo zalote...
 Velikost datoteke:  593.39 KB
 Pogledana:  2 krat

Photo-0182.jpg

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.61

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo Razz

Počasi bom moral narediti TOLE

Nato pa bom naredil eno tiskanino z 100-timi ledicami.

L.p
Žiga
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz delam za zakljucni projekt mizo, ki bo imela 240 modrih LED diod in se 100 belih LED diod. Smile
Sem LEDice ze narocil, sedaj pa bo potrebno pocakati da prepotujejo dolgo pot iz Kitajske... Smile

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sailor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38
Aktiv.: 2.94
Kraj: Ljubljana-Moste

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 9:47 pm    Naslov sporočila:  sri for off topic Odgovori s citatom

Uf start,
ali ti kaj dobro obvladaš mizarske veščine?
Rabil bi 3 kom, 3 cm debele deščice, dolge 80cm ...
Ali me ti lahko rešiš, prosim?
Sri za off topic,
gl, DD+
Nazaj na vrh
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.66
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
Jaz delam za zakljucni projekt mizo, ki bo imela 240 modrih LED diod in se 100 belih LED diod. Smile
Sem LEDice ze narocil, sedaj pa bo potrebno pocakati da prepotujejo dolgo pot iz Kitajske... Smile

Mogoče si že napisal, za kaj boš rabil ?

Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@sailor
Lahko tudi pri meni odreževa, samo še širino povej.
Smile
Nazaj na vrh
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rudiP je napisal/a:
start je napisal/a:

Mogoče si že napisal, za kaj boš rabil ?

Ideja je nastala iz tega --> http://www.youtube.com/watch?v=IkmpIXd9Q90

V tem tednu bi moral prejeti ostale elemente (vse razen diod), tako da bo izdelek zelo kmalu koncan. Tiskanine, bom zacel izdelovati prihodnji teden...

Aljaž T.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start,
upam da veš, da navadno steklo bolj slabo prepušča UV svetlobo...

start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem Aly, samo ne vem kaksno naj dam... Think
Bom poskusil s tem... Ali bi bilo akrilno steklo boljse? Kaksno steklo imajo skenerji?

Aljaž T.
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.38

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Steklo od kakšnega skenerja bo v redu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start, za ta tvoj izdelek bi pa želel en videoposnetek pa upam da bo objavljen v reviji?

Admini, moderatorji, kaj ko bi na forum vstavili Extension za dodajanje Videov v objavo ki ga napišemo!

Nazadnje urejal/a drVrh Tor Jan 11, 2011 10:43 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ajej potem se mi isplaca uzeti kar celotno ohisje od skenerja... Pa je sel dan v nič. Brick wall

Aljaž T.
Nazaj na vrh
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

drVrh je napisal/a:
start, za ta tvoj izdelek bi pa želel en videoposnetek pa upam da bo objavljen v reviji?

Admini, moderatorji, kaj ko bi na forum vstavili Extension za dodajanje Videov v objavo ki ga napišemo!

Ja planiral sem da bom objavil projekt... Wink
Posnetek, pa bo tudi zraven prisel...
Samo najprej step by step... Smile

Aljaž T.
Nazaj na vrh
digital
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11
Aktiv.: 1.22
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 12, 2011 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končno sem našel nekaj časa, da "natreniram" C. Tole je prvi test. Sem domač z Visual Basicom in Bascom-om in mi je prav smešno, ko se takole začetniško mučim z sintakso C-ja. Ampak kaj se mora ni težko.

test1_c.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  21.23 KB
 Pogledana:  7 krat

test1_c.JPG

Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 12, 2011 1:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
Ajej potem se mi isplaca uzeti kar celotno ohisje od skenerja... Pa je sel dan v nič. Brick wall

Imam jaz eno prazno ohišje skenerja ob katerega se že lep čas spotikam in bi se ga rad znebil. Če ga rabiš me kontaktiraj na ZS.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 20, 21, 22  Naslednja
Stran 7 od 22

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni