www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo LCD monitor Samsung - serija 940
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.86
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 6:04 pm    Naslov sporočila:  Popravilo LCD monitor Samsung - serija 940 Odgovori s citatom

V popravilo sem dobil 5 kosov LCD monitorjev Samsung serije 940 (940B, 940N), vse kar sem vedel je to da so "mrtvi".
Napake so bile vsaj na pogled vse v napajalnem delu, kjer so se na sekundarju napihnili kondenzatorji (vgrajeni C(r)apxon kondenzatorji). Vsi so prav tako imeli uničeno 3A varovalko za inverterski del, 2 kosa pa tudi prebit FET v inverterju.

Po popravilu napajalnika monitor deluje, šele kasneje pa sem ugotovil oziroma izvedel da na nobenem monitorju (4 kosi) ne deluje DVI vhod Think

Se je kdo že srečal s podobnim problemom? Kaj bi bilo lahko narobe? Ob nedelovanju inverterja se napetost dvigne iz 13V na cca. 18V, ali je vzrok odpovedi lahko v tem?

LP, Peter

ip-35135b-01.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  579.8 KB
 Pogledana:  72 krat

ip-35135b-01.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.94

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, 18V je ok.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mseme
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Jan 2011 23:26
Aktiv.: 0.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sesut eprom od dvi-ja
znan problem pri samsung monitorjih
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si bom sposodil temo: tudi meni je odpovedal monitor, točno Samsung 931BF. Nekaj dni je rabil kakšnih pet minut, da se je vklopil, zdaj se pa sploh noče več prižgat. Torej, preden grem razdirat, kakšne so standardne okvare teh monitorjev, poleg napihnjenih kondenzatorjev?

LP!
Nazaj na vrh
mseme
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sigurno so elkoti. mislim da so 820 micro 25v notr. pa obvezno v primarju zamenjaj dva elkota ker je problem v njih.

lp
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.86
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mseme je napisal/a:
sesut eprom od dvi-ja
znan problem pri samsung monitorjih

Si se že srečal s tem? Lahko poveš kaj več?

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašanje za člana mseme ( menda zaposlen na servisu):
Imam monitor LG L1970H. Monitor ima zunanji napajalnik 12V.
Takoj po vklopu slika utripa ( nekaj sekund). Zanič elkoti v monitorju, v napajalniku ali kaj tretjega ?

LP

mseme
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78: edid files so parametri za eprom ki določajo rasolucijo. Preko grafike pride nek signal ki ta eprom sesuje to pomeni da namesto parametrov 01-02-f3....(tako zgledajo parametri) so v epromu napisani samo 00-00-00 ali pa ff-ff-ff zato tudi napis not optimum mode ali pa je monitor skoz v stanju pripravljenosti (oranžna lučka utripa ali pa gori). Če gre za dvi vhod se da prek tega vhoda naložiti parametre na novo v eprom in je to to. če mi poveš točni model začne se z LS19 lahko jutri na šihtu pogledam za te fajle in tudi program s katerim se to naloži.

MI747
Slika utripa tako da vidiš namizje windowsov in se to vklaplja ali izklapja ali samo vidiš da panel na nekaj reagira slike se pa ne vidi. pri prvem problemu je definitivno usmernik. 2200 micro 16V elko je zanič...sicer je problem z odpiranjem teh usmernikov....če nima vijakov. če se pa slika sploh ne pokaže samo panel nekaj reagira je pa napaka na osnovni plošči. smd kondenzator je v stiku je pa poleg procesorja točno pa trenutno ne vem oznake tega kondija.

LP
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mseme, hvala za odgovor. Prvi del tvojega odgovora ustreza stanju mojega monitorja. Napajalnik je res brez vijakov, ampak tudi take stvari znamo odpreti.

LP

mseme
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni problema. Imam pa jest eno vprašanje...sicer čist offtopic ampak zakaj hudirja ne morem nobene datoteke potegnit iz foruma. Al mi napiše da nimam dovoljenja al pa me vrže na stran s pravili. 1 shemo [slovenščina je zame španska vas] danes lahko prenesel zdej je pa to to.
Any rešitev?

LP
Nazaj na vrh
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.02
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš slučajno tudi datoteke in program za ostale samsungove modele? imam namreč 2 17colska modela (sedaj ne vem iz glave oznake) ki javljata not optimum mode.
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 16, 2011 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mseme je napisal/a:
Ni problema. Imam pa jest eno vprašanje...sicer čist offtopic ampak zakaj hudirja ne morem nobene datoteke potegnit iz foruma. Al mi napiše da nimam dovoljenja al pa me vrže na stran s pravili. 1 shemo [slovenščina je zame španska vas] danes lahko prenesel zdej je pa to to.
Any rešitev?

LP

Mislim, da moraš biti registriran vsaj 3 dni za download

LP

Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 12:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da še jaz pristavim svoj lonček, tudi sam imam nedelujoč 940 serije LCD (940BW natančneje), pri katerem je na DVI v stand-by mode, na VGA deluje normalno...

Menjal sem že elektrolite, saj je LCD potreboval nenormalno dolgo časa, da se je "zbudil". Če je možno, bi poprosil še za ta LCD program?

Hvala,

Dex

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.56
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tudi jaz bi skočil zraven ( če lahko ) in sicer v šenk sem dobul LCD Samsung SnycMaster 740B ker ne deluje pa sem ga nekaj odpiral ... ( bivši lastnik je dejal da naj bi šlo stikalo za vklop na čelni strani monitorja) sem preveril je vse ok .. a monitor še vedno mrtev ... kakšen nasvet? ( imam prvič opravka z Monitorji Sad )

Folc
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za probleme z vhodom si oglej to temo(boš moral nek upor dodat)
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?p=115999&highlight=samsung+monitor#115999

P.S. Zakaj je tako težko uporabit search, preden se odpre 10-to temo o popravilu samsung monitorja? ... Samo napišeš samsung monitor, izbereš išči po vseh izrazih in IŠČI

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni