|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.37 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Teslo, zanimiv projekt, imam pa en laserski čitalec, ki ima priklop na isti konektor kot modem port.
zadeva sliši na ime
SYMBOL LS2000MX
LS-2603MX-I200E D337542 (če vam sam prva linija ni dovolj)
Ima kdo idejo kako naredit konverter z tega porta na PS-2?
Zdi se mi da bi znalo še delat
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

|
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 5:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislil sem, če ima kdo PINOUTe za to mojo "kišturino", potem bi morda že znalo prebirat z COM porta, ampak najprej morem napajanje najti pa to.
sem pa videl pri vseh drugih (prek*eto, ravno pri mojemu ni na PS2 adapterja! :@) da imajo direkt na PS2 adapter.
Torej morem razdreti kabel in iti na načelo "probaj ako radi" :\
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa razdreš čitalec - tam se enostavno najde napajanje, maso, ... in potem s "pipserjem" najdeš kateri signal je na katerem pinu.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

|
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 7:15 pm Naslov sporočila: Vzposabljanje Symbol LS2000MX |
|
|
aly je napisal/a: |
Ali pa razdreš čitalec - tam se enostavno najde napajanje, maso, ... in potem s "pipserjem" najdeš kateri signal je na katerem pinu. |
Torej. razstavil sem ga na "prafaktorje".
PCB ki je poleg ohišja je OBOJESTRANSKI (in narobe obrnjen (flat konektor)
Kaj sedaj?
če počakate - 5 min pa dobite drugo stran PCBja izven škatle
AJA opazil sem da je na eni strani (ki gre v čitalec) kabla 10p "lan-kind" konektor, na drugi pa je modemski...
še večja zafrkancija: povsod so vsi kabli povezani!??
Opis: |
Razstavljen! YAY za skrite vijake! : |
|
Velikost datoteke: |
1.41 MB |
Pogledana: |
9 krat |
![DSCF1223[1].jpg](files/thumbs/t_dscf1223_1_.jpg)
|
|
1.4 MB |
5 krat |

|
|
1.42 MB |
5 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 8:58 pm Naslov sporočila: Re: Vzposabljanje Symbol LS2000MX |
|
|
watts je napisal/a: |
Torej. razstavil sem ga na "prafaktorje".
|
No jaz sem preučil naše zadeve in se odločil, da začnem delati na koncu torej na seriskemu kablu.. Na ta način nisem prav nič posegal v sam čitalec.
Tudi sam priključek je standardni RS232.. torej je vse jasno..
Ugotoviti sem moral kako Pc komunicira z čitalcem in to sem ugotovil z serial port monitorjem.
Potem pa programiranje in testiranje...
Imajo pa tile naši čitalci Formula 734 tudi možnost PS2 priklopa.. A nisem imel kabla, poleg tega bi tudi v tem primeru moral naresti dodaten konverter, ki podatke spravi v tako obliko, ki je prebavljiva za naš sw..
In tako sem izbral pot, ki se mi je zdela bolj primerna..
In mislim, da se za tale tvoj Symbol čitalec zagotovo najde kakšna dokumentacija na net-u..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

|
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po pravici povedano sem iskal kar nekaj ur za različne pinout-e, konverterje in tako dalje, našel pa ne nič koristnega. samo "daj pare za konverter" tip stvari. Tega pa nočem!
Prilagam PDF ki prikazuje pinout na DB9 ("com port")... daleč na sredini.
(jaz bi hotel PS-2 in po možnosti še pinouta z skenerja ni :@)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni