www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje dobiti konektor?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 03, 2006 3:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78 je napisal/a:
egomez, ali je to tak konektor kot ISA konektor na starih osnovnih ploščah? Dobiš ga tudi za na flat kabel, poglej v Conrad pod kodo 74 29 45.

LP, Peter

Hvala Peter!
Mislim,da je to tisto, kar iščem. Pa sem že prej prelistal Conradov katalog, pa zgleda da sem spregledal.
Kar se tiče pa konektorja na sliki: tudi sam sem pomislil, da so stare osnovne plošče imele nekaj podobnega, toda nimam nobene, da bi preveril če je isto. Imena za ta konektor pa tudi nisem vedel in je zato bilo moje iskanje bolj neuspešno.

@Sokrat: Hvala za razlago imena konektorja. Sem takoj dobil več zadetkov v katalogih.

Sicer pa sem še vedno v dvomih, da je razmik 2.54mm. Tudi jaz sem pomislil, da sem narobe izmeril. Toda če upoštevam tak razmik mi pride na konektorju iz slike pri 18 pinih do zamika približno 1mm od dejanskega.
Bom dobil kakšno staro osnovno ploščo, pa še tam pomeril, pa bom takoj vedel pri čem sem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 03, 2006 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Med brskanjem za primernimi konektorji sem naletel na cel kup razlicnih rastrov, najbolj pogosti pa so ocitno 100 in 150 milsov. Ostali (uporabljeni predvsem v racunalnikih) so recimo 50 milsov, ali pa 1 mm ali kaj drugega. Najbrz obstaja tudi 2 mm (ce nekdo placa, da ga naredijo Laughing ), ugibal pa bi, da vmesnih vrednosti ne izdelujejo, saj je stevilka tako v metricnem kot imperialnem sistemu enot "neokrogla".
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 07, 2006 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare: Sem naročil nekaj konektorčkov dva dni nazaj, pa še vedno nisem prejel obvestila po mailu. Praviš, da tebi vedno pošljejo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni