|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2006 3:35 am Naslov sporočila: |
|
|
PPG78 je napisal/a: |
egomez, ali je to tak konektor kot ISA konektor na starih osnovnih ploščah? Dobiš ga tudi za na flat kabel, poglej v Conrad pod kodo 74 29 45.
LP, Peter |
Hvala Peter!
Mislim,da je to tisto, kar iščem. Pa sem že prej prelistal Conradov katalog, pa zgleda da sem spregledal.
Kar se tiče pa konektorja na sliki: tudi sam sem pomislil, da so stare osnovne plošče imele nekaj podobnega, toda nimam nobene, da bi preveril če je isto. Imena za ta konektor pa tudi nisem vedel in je zato bilo moje iskanje bolj neuspešno.
@Sokrat: Hvala za razlago imena konektorja. Sem takoj dobil več zadetkov v katalogih.
Sicer pa sem še vedno v dvomih, da je razmik 2.54mm. Tudi jaz sem pomislil, da sem narobe izmeril. Toda če upoštevam tak razmik mi pride na konektorju iz slike pri 18 pinih do zamika približno 1mm od dejanskega.
Bom dobil kakšno staro osnovno ploščo, pa še tam pomeril, pa bom takoj vedel pri čem sem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2006 12:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Med brskanjem za primernimi konektorji sem naletel na cel kup razlicnih rastrov, najbolj pogosti pa so ocitno 100 in 150 milsov. Ostali (uporabljeni predvsem v racunalnikih) so recimo 50 milsov, ali pa 1 mm ali kaj drugega. Najbrz obstaja tudi 2 mm (ce nekdo placa, da ga naredijo ), ugibal pa bi, da vmesnih vrednosti ne izdelujejo, saj je stevilka tako v metricnem kot imperialnem sistemu enot "neokrogla". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2006 3:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mare: Sem naročil nekaj konektorčkov dva dni nazaj, pa še vedno nisem prejel obvestila po mailu. Praviš, da tebi vedno pošljejo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni