|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bajdec Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 19:56 Prispevkov: 287 Aktiv.: 1.51 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 10:23 pm Naslov sporočila: Xcore86 |
|
|
Pozdravljeni!
Je že kdo slišal za to stvarco? To je pač gigaherčni procesor in 512 MB ali 1 GB rama na enem čipu, velikosti ne več kot 5 cm. Vglavnem, stane 65 $, piše pa tudi da se da "matične" plošče narest po svoje. Meni je sam projekt zelo všeč, saj je zadeva idealna za k TVju, namreč hlajenja na procesorju ne rabi, pravtako se da namesto HDDja notri lahko SD kartica. Ampak piše da mora biti matična 4 ali 6 plastna. A se da doma naredit takšno ploščo in kakšno znanje potrebuješ? Poleg tega, kako se na to ploščo spravi AV priključek (cinch), samo za video.
Lp, bajdec
EDIT: Link |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 11:04 pm Naslov sporočila: Re: Xcore86 |
|
|
bajdec je napisal/a: |
Ampak piše da mora biti matična 4 ali 6 plastna. A se da doma naredit takšno ploščo in kakšno znanje potrebuješ? |
Upam da se šališ ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bajdec Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 19:56 Prispevkov: 287 Aktiv.: 1.51 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Se mi je kar zdelo.
Se pravi, vezje moraš dat delat v tovarno al kako? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Takšna zverina in dva video priključka ...
Za video signal na 1001 način bi bil najbrž primernejši DSP . Digital Signal Processor.
Vsebuje vse potrebno za namenske računske operacije. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.26 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Se mi je kar zdelo.
Se pravi, vezje moraš dat delat v tovarno al kako? |
Ja, ostane ti še samo ta malenkost, da ga narišeš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če v isti sapi sprašuješ, ali se da 6-plastno vezje izdelat doma ter kako se na vezje "da" cinch konektor, potem ti iskreno svetujem, da to idejo pozabiš kolikor hitro se le da.
In raje zaščneš s tem: Bebe T - schematicClassA-1.pdf
Tema prestavljena v malo bolj ustrezno rubriko... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bajdec Član

|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
khm... Zanima me zakaj mora biti 4 ali 6 plastna?
Pa še nekaj, kar paše v ta forum (ne pa v temo), na youtube sem gledal nekaj videjev o tem kako doma naredit vezje in videl da natiskajo na papir, potem pa to na vezje. In me zanima, kako jim to uspe, da vezje deluje. Nekak ne ugotovim.
Hvala, lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jezikač Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.83 Kraj: swamp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadida Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53 Prispevkov: 636 Aktiv.: 3.22 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam, da si prebereš kaj o načrtovanju tiskanih vezij in boš lahko ugotovil zakaj večplastna vezja. Če te zanima, ti lahko pošljem kakšen pdf.
Glede izdelovanja doma pa uporabi iskalnik, na forumu obstaja obsežna tema glede tega!
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=6612&highlight=laminator |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bajdec Član

|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Če v isti sapi sprašuješ, ali se da 6-plastno vezje izdelat doma ter kako se na vezje "da" cinch konektor, potem ti iskreno svetujem, da to idejo pozabiš kolikor hitro se le da. |
Zdajle sem šele ugotovil, kaj si mislil s tem. Ne, "kako" naj ga spravim na plato, ampak kako ga pripravit do tega, da bo sliko na TVju res prikazal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni