www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Funkcijski generator z MAX038
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bobi61
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2011 12:02
Aktiv.: 0.02
Kraj: Russija

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Hello Anatoly!
For you to be able to download files you must be registered for 3 days and you must be active user, which means post at least one message per month. So, for now you just wait, 3 days after this (first) post you will be able to download files.

Díky za objasnění.
Budeme čekat tři dny, je-li e-mail nemůže být
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.26
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

luka1995 je napisal/a:
Ima mogoče kdo MAX038 in da ne rabi?

Jaz mislim da bi ga še moral imeni nekje Mr. Green

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Laney
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Sep 2010 22:11
Aktiv.: 0.14
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dkone je napisal/a:
mucek je napisal/a:
Se močno strinjam z Robertosom, Aljaž odlično! Smile
Če boš pa ploščico s shemo (hmm, mogoče celo programčič za uC Smile ) dal v "javno uporabo", bom pa že kar moker ratal ...

LP, Grega

tukaj je tema,v kateri je Aljaž spraševal za ta generator,notri je tudi shema in klišejna risba.

Vse o frekvencmetru je pa v tej temi ,v kateri sta Peter in Silvo modificirala frekvencmeter za ta F.G.

Naj še Aljaž več napiše o tej zadevi,kakšne napotke, kakšne težave je imel,kalibracija,dobavljivost materija,ker sam imam tudi še nedokončan F.G z maxom,sicer ne to vezje. Ampak bolj me mika ta verzija Wink

EDIT: Šele sedaj sem videl,da sem spregledal zgorjno temo,namreč nisem našel sheme za ta F.G. Zato jo dodajam.

Ima kdo slučajno že pripravljena oba board-a za tiskanje brez kakšnih dodatnih pomanjševanj dimenzij...V tej priponki so ta dva boarda razpotegnjena in nevem kaj še use...vglavnem nemorem ju vskladit.

hvala

function generator_max.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  function generator_max.rar
 Velikost datoteke:  2.64 MB
 Downloadano:  51 krat

Nazaj na vrh
Laney
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Sep 2010 22:11
Aktiv.: 0.14
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No bom pa tako napisal. Tisti k je naredil funkcijski generator po ELEKTORjevim načrtu 10Hz -10Mhz naj me prosim kontaktira.

hvala
Nazaj na vrh
Bobi61
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2011 12:02
Aktiv.: 0.02
Kraj: Russija

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možná, že někdo bude podíl systému frekvence.
Žádoucí Hz měří desetiny (5,2 Hz).
Mělo by být na displeji do generátoru.
Na internetu hledají.
Byl bych velmi vděčný za pomoc.
Nazaj na vrh
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.22
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.element-14.com/community/community/tools/cadsoft_eagle?CMP=e-a7ba-00002308
Nazaj na vrh
blay44
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Dec 2010 18:17
Aktiv.: 3.41

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 3:40 pm    Naslov sporočila:  generator max038 Odgovori s citatom

A je že kdo poskušal, oziroma, naredi ojačevalec od 10Hz do 20MHz frekvenčnega razpona z klasičnimi tranzistorji?
Tili OPji in AD so kar dragi. Sad

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
brezga1
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Sep 2010 21:39
Aktiv.: 0.16
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima če ima še kdo mogoče doma kje čip MAX038 in ga je pripravljen prodati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

brezga1 je napisal/a:
Mene pa zanima če ima še kdo mogoče doma kje čip MAX038 in ga je pripravljen prodati.

Se nebi raje pridružil tejle skupini ?

brezga1
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Sep 2010 21:39
Aktiv.: 0.16
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že razmišljal ampak žal ne. Zanima pa me glede tega čipa EL2001, omenjen je čip za zamenjavo. Ostane TIV enak ali ga je potrebno spreminjati in kje bi dobil nadomestni čip?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ga imam in ga dam po nabavni ceni ki je bila organizirana preko foruma.

Lp
Božo
Nazaj na vrh
blay44
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Dec 2010 18:17
Aktiv.: 3.41

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 12:28 pm    Naslov sporočila:  amerikanec Odgovori s citatom

V soboto zjutraj se je našlo nekaj časa za raziskave okoli amera. Very Happy
Čip je neverjeten. Območje regulacije zlahka dosežeš 100:1. Drage ADjke in Opjke sem zamenjal kar z kalasiko. Sedaj pride na vrsto samo še vmesnik z AVRjem. Tu bom malo kopiral g.Volka(namesto Delphija z VB6) in frekvenc meter g.Vidmarja. Seveda predelanega na AVR.

gnezdo1.jpg
 Opis:
Ko se začne komplicirati :-))
 Velikost datoteke:  121.32 KB
 Pogledana:  43 krat

gnezdo1.jpg

max100khz1.jpg
 Opis:
Motnja brez nastavitve DADJ
 Velikost datoteke:  126.15 KB
 Pogledana:  7 krat

max100khz1.jpg

maxfull1.jpg
 Opis:
Nabrit do konca. Več ne gre. Na tiskanini bi po mojem šlo sigurno do 40Mhz. Je pa opazno popačenje amplitude. Upam, da zaradi neprilagojenega izhoda.
 Velikost datoteke:  114.21 KB
 Pogledana:  3 krat

maxfull1.jpg

Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.63
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Laney je napisal/a:

Ima kdo slučajno že pripravljena oba board-a za tiskanje brez kakšnih dodatnih pomanjševanj dimenzij...V tej priponki so ta dva boarda razpotegnjena in nevem kaj še use...vglavnem nemorem ju vskladit.

hvala

No, vidim da je tema čisto zamrla, pa sem jo kljub temu našel. Sam se bom verjetno tudi lotil izdelave funkcijskega generatorja. Me pa zanima, če se zgoraj omenjeni (v citatu) dobro odnese oz. kakšne slabosti ima. Gre amplituda res do 20Vpp? Mika me pa tudi tale. Kaj vse je za pričakovati, da bo šlo narobe. Posebej me zato vleče, ker imam vse razen tega binarnega števca in schmmit triggerjev. max086 pa se tudi da dobiti.

ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.63
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2013 11:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, jaz sem (vsaj za enkrat) končal z risanjem TIV za omenjeni funkcijski generator. Bi si lahko nekdo vzel 5 min in na hitro pogledal vezje, če najde kje kakšno kritično območje oz kritično potezo, ki sem jo naredil. Trudil sem se ločiti napajalni del, digitalni del in analogni del. Sprva sem želel narisati 4 slojno tiskanino, da bi imel dva notranja layerja samo za področja za napajanje in maso, ampak bi me ploščica z vgrajenimi in slepimi viami predrago stala za takšno uporabo. Zato sem se odločil za dvoslojno tiskanino. Sem pa dal na obe strani GND površino in ju povezal z viami okrog padov, ki so na masi. Vseeno bi pa bil nekomu, ki bi si vzel minutko zelo hvaležen.

Funkcijski_generator.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Funkcijski_generator.zip
 Velikost datoteke:  656.52 KB
 Downloadano:  20 krat

s57rz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Mar 2010 14:03
Aktiv.: 1.54
Kraj: Dobrova

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 10, 2013 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S katerim programom pa lahko pogledamo odzipane datoteke?
Aha sorry pogledal Altium...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19
Stran 19 od 19

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni