|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bobi61 Neznanec

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2011 12:02 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02 Kraj: Russija
|
Objavljeno: Ned Feb 20, 2011 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Hello Anatoly!
For you to be able to download files you must be registered for 3 days and you must be active user, which means post at least one message per month. So, for now you just wait, 3 days after this (first) post you will be able to download files. |
Díky za objasnění.
Budeme čekat tři dny, je-li e-mail nemůže být
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.26 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Ned Feb 20, 2011 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
luka1995 je napisal/a: |
Ima mogoče kdo MAX038 in da ne rabi? |
Jaz mislim da bi ga še moral imeni nekje
_________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Laney Član

Pridružen-a: Čet 09 Sep 2010 22:11 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.14 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Feb 22, 2011 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
dkone je napisal/a: |
mucek je napisal/a: |
Se močno strinjam z Robertosom, Aljaž odlično!
Če boš pa ploščico s shemo (hmm, mogoče celo programčič za uC ) dal v "javno uporabo", bom pa že kar moker ratal ...
LP, Grega |
tukaj je tema,v kateri je Aljaž spraševal za ta generator,notri je tudi shema in klišejna risba.
Vse o frekvencmetru je pa v tej temi ,v kateri sta Peter in Silvo modificirala frekvencmeter za ta F.G.
Naj še Aljaž več napiše o tej zadevi,kakšne napotke, kakšne težave je imel,kalibracija,dobavljivost materija,ker sam imam tudi še nedokončan F.G z maxom,sicer ne to vezje. Ampak bolj me mika ta verzija
EDIT: Šele sedaj sem videl,da sem spregledal zgorjno temo,namreč nisem našel sheme za ta F.G. Zato jo dodajam. |
Ima kdo slučajno že pripravljena oba board-a za tiskanje brez kakšnih dodatnih pomanjševanj dimenzij...V tej priponki so ta dva boarda razpotegnjena in nevem kaj še use...vglavnem nemorem ju vskladit.
hvala
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
function generator_max.rar |
Velikost datoteke: |
2.64 MB |
Downloadano: |
51 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Laney Član

Pridružen-a: Čet 09 Sep 2010 22:11 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.14 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Feb 23, 2011 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
No bom pa tako napisal. Tisti k je naredil funkcijski generator po ELEKTORjevim načrtu 10Hz -10Mhz naj me prosim kontaktira.
hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bobi61 Neznanec

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2011 12:02 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02 Kraj: Russija
|
Objavljeno: Sre Feb 23, 2011 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Možná, že někdo bude podíl systému frekvence.
Žádoucí Hz měří desetiny (5,2 Hz).
Mělo by být na displeji do generátoru.
Na internetu hledají.
Byl bych velmi vděčný za pomoc.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadida Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53 Prispevkov: 636 Aktiv.: 3.22 Kraj: Zasavje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blay44 Član

Pridružen-a: Ned 19 Dec 2010 18:17 Prispevkov: 604 Aktiv.: 3.41
|
Objavljeno: Sre Jun 15, 2011 3:40 pm Naslov sporočila: generator max038 |
|
|
A je že kdo poskušal, oziroma, naredi ojačevalec od 10Hz do 20MHz frekvenčnega razpona z klasičnimi tranzistorji?
Tili OPji in AD so kar dragi.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brezga1 Član

Pridružen-a: Tor 21 Sep 2010 21:39 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.16 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima če ima še kdo mogoče doma kje čip MAX038 in ga je pripravljen prodati.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
brezga1 je napisal/a: |
Mene pa zanima če ima še kdo mogoče doma kje čip MAX038 in ga je pripravljen prodati. |
Se nebi raje pridružil tejle skupini ?
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brezga1 Član

Pridružen-a: Tor 21 Sep 2010 21:39 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.16 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 5:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem že razmišljal ampak žal ne. Zanima pa me glede tega čipa EL2001, omenjen je čip za zamenjavo. Ostane TIV enak ali ga je potrebno spreminjati in kje bi dobil nadomestni čip?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ga imam in ga dam po nabavni ceni ki je bila organizirana preko foruma.
Lp
Božo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blay44 Član

Pridružen-a: Ned 19 Dec 2010 18:17 Prispevkov: 604 Aktiv.: 3.41
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 12:28 pm Naslov sporočila: amerikanec |
|
|
V soboto zjutraj se je našlo nekaj časa za raziskave okoli amera.
Čip je neverjeten. Območje regulacije zlahka dosežeš 100:1. Drage ADjke in Opjke sem zamenjal kar z kalasiko. Sedaj pride na vrsto samo še vmesnik z AVRjem. Tu bom malo kopiral g.Volka(namesto Delphija z VB6) in frekvenc meter g.Vidmarja. Seveda predelanega na AVR.
Ko se začne komplicirati :-)) |
|
121.32 KB |
Pogledana: |
43 krat |

|
Motnja brez nastavitve DADJ |
|
126.15 KB |
7 krat |

|
Nabrit do konca. Več ne gre. Na tiskanini bi po mojem šlo sigurno do 40Mhz. Je pa opazno popačenje amplitude. Upam, da zaradi neprilagojenega izhoda. |
|
114.21 KB |
3 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.63 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Pon Mar 18, 2013 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Laney je napisal/a: |
Ima kdo slučajno že pripravljena oba board-a za tiskanje brez kakšnih dodatnih pomanjševanj dimenzij...V tej priponki so ta dva boarda razpotegnjena in nevem kaj še use...vglavnem nemorem ju vskladit.
hvala |
No, vidim da je tema čisto zamrla, pa sem jo kljub temu našel. Sam se bom verjetno tudi lotil izdelave funkcijskega generatorja. Me pa zanima, če se zgoraj omenjeni (v citatu) dobro odnese oz. kakšne slabosti ima. Gre amplituda res do 20Vpp? Mika me pa tudi tale. Kaj vse je za pričakovati, da bo šlo narobe. Posebej me zato vleče, ker imam vse razen tega binarnega števca in schmmit triggerjev. max086 pa se tudi da dobiti.
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.63 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Tor Jul 09, 2013 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz sem (vsaj za enkrat) končal z risanjem TIV za omenjeni funkcijski generator. Bi si lahko nekdo vzel 5 min in na hitro pogledal vezje, če najde kje kakšno kritično območje oz kritično potezo, ki sem jo naredil. Trudil sem se ločiti napajalni del, digitalni del in analogni del. Sprva sem želel narisati 4 slojno tiskanino, da bi imel dva notranja layerja samo za področja za napajanje in maso, ampak bi me ploščica z vgrajenimi in slepimi viami predrago stala za takšno uporabo. Zato sem se odločil za dvoslojno tiskanino. Sem pa dal na obe strani GND površino in ju povezal z viami okrog padov, ki so na masi. Vseeno bi pa bil nekomu, ki bi si vzel minutko zelo hvaležen.
|
 Download |
Ime datoteke: |
Funkcijski_generator.zip |
656.52 KB |
Downloadano: |
20 krat |
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57rz Član

Pridružen-a: Sre 17 Mar 2010 14:03 Prispevkov: 287 Aktiv.: 1.54 Kraj: Dobrova
|
Objavljeno: Sre Jul 10, 2013 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
S katerim programom pa lahko pogledamo odzipane datoteke?
Aha sorry pogledal Altium...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni