www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pralni stroji gorenje - opisi napak
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 61, 62, 63  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.19
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čudno vprašanje.

Oznaka programatorja, je na programatorju samem.

Zelo verjetno PG in neka številka (npr PG1200).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
osterklin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Jan 2009 20:00
Aktiv.: 0.88

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Čudno vprašanje.
Oznaka programatorja, je na programatorju samem.
Zelo verjetno PG in neka številka (npr PG1200).

Programator ima oznake - PG 0501-01
Perostat pa ima oznake - Mp HD 628 CAA METALFLEX
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Igor01
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Aktiv.: 2.52
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 2:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno ne tipa spodnjega nivoja - preveri presostat.

Na kateri točki točno se programator ustavi ?

Načrt za PG501 imam, če ga znaš brati.
Drugače ti nič ne bo pomagal.

LP
Nazaj na vrh
osterklin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Igor01 je napisal/a:
Verjetno ne tipa spodnjega nivoja - preveri presostat.

Na kateri točki točno se programator ustavi ?

Načrt za PG501 imam, če ga znaš brati.
Drugače ti nič ne bo pomagal.

LP

Kot sem že na začetku omenil se mi ustavi po glavnem pranju (na programatorju na št.7) ko pumpa v nedogled izčrpava vodo in na tej točki tudi ni slišati motorčka-programatorja, če pa premaknem za en zob je pa vse ok. Ne dogaja se pa to vedno, kdaj gre tud normalno skozi - manjkrat pri poziciji za belo perilo vekrat dela brezhibno za barvasto perilo.

Pri perostatu je bila cevka zamenjana pred kakim letom
Nazaj na vrh
Igor01
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko se spoznaš v elektriko ?

LP
Nazaj na vrh
osterklin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še kar
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.19
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elektro in montažna shema za PG501-01:

Edit: še povezava do drugih shem pralnih strojev:

http://www.bihze.com/

pg_501-01mont.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  251.25 KB
 Pogledana:  73 krat

pg_501-01mont.png

pg_501-01el.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  315.6 KB
 Pogledana:  57 krat

pg_501-01el.png

Nazadnje urejal/a Azrael Pon Feb 21, 2011 4:15 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Igor01
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iste sheme sem nameraval tudi sam ponuditi ...

LP
Nazaj na vrh
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.49
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da še jaz pristavim svoj lonček Very Happy ... Imam problem s pralnim strojem Gorenje WA1142 in sicer ne greje vodo do nastavljene temperature. Na primer pri pranju - kuhanju na 95 stopinjah po skali na začetku greje vodo do neke temperature, ko še lahko držim roko na steklu vrat. To steklo je na otip mlačno. Potem pa preprosto neha z gretjem. Naj povem, da je grelec v redu - preizkušen in tudi nastavljivi termostat je v redu - preizkušen. Je možno, da je crknil kontakt na programatorju?? Zakaj potem od začetka greje? Pralni stroj da sicer kompletni nastavljen program pranja skozi, programator se nikjer vmes ne ustavi.
Nazaj na vrh
osterklin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz shem bi res lahko predvideval da gre za okvaro perostata.
Ne vem pa točno katera povezava v tistem trenutku deluje. Kot sem rekel perostat bi bilo možno da v tistem trenutku ne vklopi motorja programatorja.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Na primer pri pranju - kuhanju na 95 stopinjah po skali na začetku greje vodo do neke temperature, ko še lahko držim roko na steklu vrat. To steklo je na otip mlačno. Potem pa preprosto neha z gretjem.
- meni se tudi zdi tako, a moram preizkusiti še na kakšnem drugem stroju druge firme. Se mi zdi, da se steklo na vratih ne segreje na 95°C . Najbolj enostavno bi bilo, če bi stroj imel vsaj kakšno "skrito funkcijo" za prikaz trenutne temperature vode.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.49
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
Citiram:
Na primer pri pranju - kuhanju na 95 stopinjah po skali na začetku greje vodo do neke temperature, ko še lahko držim roko na steklu vrat. To steklo je na otip mlačno. Potem pa preprosto neha z gretjem.
- meni se tudi zdi tako, a moram preizkusiti še na kakšnem drugem stroju druge firme. Se mi zdi, da se steklo na vratih ne segreje na 95°C . Najbolj enostavno bi bilo, če bi stroj imel vsaj kakšno "skrito funkcijo" za prikaz trenutne temperature vode.

Laughing Glede na izjavo gospodinje: prej je vroče perilo ven potegnila po koncu pranja, zdaj je pa mrzlo in v redu oprano. Je pa zadeva taka, da sem našel shemo stroja in ugotovil, da je grelec vezan tudi čez kontakt tlačnega stikala. Jutri dobim programator za test, pa bomo to uredil... Bom premeril še kontakt tlačnega stikala...

Sicer pa je izbira po opisu na zgoraj podanem linku naslednja:

NEDOVOLJNO OTKUHAVA:

- Blokirni rele: --------- Namotaj, kvacilo, opruga, jezgra

- Termostat: ---------- Zamjeniti odgovarajuci termostat

- Programator: -------------------------------------Zamjeniti ga
Nazaj na vrh
matic123
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 05 Sep 2009 18:23
Aktiv.: 0.03
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 1:06 pm    Naslov sporočila:  pralni stroj wa 162 in napaka f4 Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Vem da je bilo na temo napake F4 že kar veliko povedanega pa vendar imam zelo čudno napako in sicer pralni stroj opere normalno do konca in ko zaključi pokaže napako F4. Naslednje pranje naredi do konca brez težav. Vodo pri izmetu preverjam in je topla oziroma vroča tako da grelec ni crknil. Pojavlja se mi tudi da po koncu pranja display utripa END še cca 1 minuto če je vse normalno. Začelo pa se mi je dogajati da tale END traja v nedogled in ne zaključi pranja. Lani sem menjal elektromotor, kad, amortizerje, vodno pumpo in semering tako da ga ne mislim še zavrči oziroma menjati ker je preveč vloženega truda in €. Ima kdo kako idejo oziroma predlog? Hvala vsem in lepo nedeljo.
Nazaj na vrh
Igor01
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dve možnosti sta :
- senzor temperature vode se ne odziva kot bi moral in javlja temperaturo vode, ki je različna od referenčne
- v bobnu je bila prevelika količina vode, zato njena temperatura ne odgovarja referenčni

Vse napake F4x se nanašajo na trenutno vrednost temperature vode, ki odstopa od referenčne vrednosti. Razlog je povečini prevelika količina vode v bobnu.

Preveri presostat, izmetno črpalko in senzor temperature.

LP
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
senzor temperature vode se ne odziva kot bi moral in javlja temperaturo vode, ki je različna od referenčne
- se da kje videti, je kakšen servisni meni, koliko je temperatura vode v stroju ? Za WA 62135
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 61, 62, 63  Naslednja
Stran 20 od 63

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni