www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Regulacija pogona žice pri MIG - MAG
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
POHORC
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2008 20:44
Aktiv.: 0.04
Kraj: Zreče

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 27, 2011 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo,danes sem naredil regulacijo po shemi ki jo je pripel ATA. Zadeve sicer še nisem zmontiral v aparat, vendar sem pogon podrobno sprobal z regulacijo na mizi in zadeva funkcionira brezhibno. Pogon ima pri mali hitrosti popolnoma zadovoljivo in konstantno moč, nič se ne zaganja in tudi tranzistorji se ne grejejo prekomerno. Ko zadevo zmontiram v varilni aparat pa bom javil kako bo delovalo.
Gre namreč v Varstrojev varilni aparat Varmig 300 D 01, ki je imel original izveden enokolesni pogon, regulacijo pa z varijakom, kateri je imel napajanje direktno iz varilnega usmernika. Problem premajhne moči pogona je bil padec napetosti na varijaku pri vsakem majnšem naraščanju toka skozi njega (preslab varijak) zaradi prepognjenega ali ovitega MIG gorilnika.
V kolikor bi imel motor pri mali oziroma normalni hitrosti dovolj moči, pa bi problem zaradi zdrsevanja nastal v enokolesnem pogonu žice, zato sem se odločil vgraditi rabljen štirikolesni pogon za katerega sem prepričan da bo deloval boljše.

Vsem, ki ste se trudili pomagati, najbolj pa uporabniku >ATA< se lepo zahvaljujem za pomoč.

Ko bom poskusil variti pa vsekakor javim, kako bo zadeva funkcionirala.

Lp Mirko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 12:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In nikar se ne sekiraj, ker ni "energetsko varčno". Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni