www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zaklenjen atmega8

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ervinja
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32
Aktiv.: 1.95
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2011 7:50 pm    Naslov sporočila:  Zaklenjen atmega8 Odgovori s citatom

Malo se programiral in ne vem kje sem naredil napako ampak sem kar tri mega8 zaklenil.Če mi kdo pomaga odklenit ker tu pa nisem vešč in če bi kdo res dal dobra navodila mogoče bi mi uspelo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2011 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še dobro, da pečem PICe. Tam ni tovrstnih težav.

Arrow Še vedno pa mi ni jasno, zakaj si ne naredite en vmesnik, ki se ga natakne na čip od zgoraj. Idea

In, ja, uganili ste.
Na tistem vmesniku bi bil en Atmega8, ki bi bil sprogramiran tako, da bi odklenil tistega reveža pod sabo. Idea

Program ne bi smel biti preveč zahteven, razen, če C ne omogoča izvajanje časovno občutljivih korakov, kakršne pa povsem natančno omogoča zbirnik.
Če mi napišete potrebne zahteve, napišem program v zbirniku. Za PICa, seveda Shhh . Da odklene Atmela Whistle .

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2011 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej je treba razčistiti kaj pomeni - "zaklenjen" avr. AVR-je je možno programirati serijsko ali paralelno. V večini se uporablja serijski programator. V koliko se pri fuse bitih vključi zunanji oscilator programiranje z serijskim programatrojem ni več možno. Z serijskim programatorjem je mikrokontroler v tem primeru še vedno možno programirat, če se clock dovede na OSC pin.
V koliko pa se izključi reset pin oz se izkluči serijsko programiranje je edina rešitev paralelni programator. Neko vezje, ki bi ga nataknil na čip v samem vezju ne pride v poštev, pini morajo biti prosti. V uporabi je en cel port za data linije + osem ali devet kontrolnih linij + 12V na reset. Čip lahko programiraš le, če ni v vezju. Nekoč sem spisal en tak program ter naredil vezje. fuse reset

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2011 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Še dobro, da pečem PICe. Tam ni tovrstnih težav

Tudi pic zna biiti za nekatere programatorje nočna mora, če se izključi reset. Sad

ervinja
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32
Aktiv.: 1.95
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2011 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot malo prebiram sem zasledil ,da gre tudi AVR ISP (STK200)samo ni pa nikjer kakšnih dobrih navodil.Tale programator imam.
http://www.avr.4mg.com/photo2.html
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni