www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LPC17xx in SD kartica

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 7:29 pm    Naslov sporočila:  LPC17xx in SD kartica Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Neper
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Apr 2009 9:51
Aktiv.: 0.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni se je nekaj časa mikrokontroler resetiral ob vstavitvi kartice (sicer LPC2000). Sem dal en LC filter na napajanje in deluje. Je delovalo že tudi zgolj z 100u C. Če je to vzrok tudi pri tebi, poglej ustrezne registre v mikrokrmilniku, da vidiš, če je prišlo do brown-out reseta.

Predvidevam, da imaš specifikacije za SD kartico in ne za SDHC - specifikacije za slednjo moraš namreč plačat (se mi zdi). Tako da preveri, da imaš res SD kartico - sam sem zgubil dva dneva zaradi te napake. Sem delal po postopku za inicializacijo SD kartice in SDHC seveda ni "šlivila 5%". Čeprav na CMD0 mislim da se še vedno prav odzove.

V prilogi je pa moja koda za SD kartice. V sd.c so funkcije, ki jih uporabljam za komuniciranje z SD kartico, v spiinit.c pa tiste, ki jih uporabljajo funkcije iz sd.c in skrbijo za delovanje SPI vmesnika.

Upam da kaj pomaga.

LP

SDkoda.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  SDkoda.rar
 Velikost datoteke:  4.79 KB
 Downloadano:  10 krat

Nazaj na vrh
.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Neper
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta problem sem imel pa tudi sam. Vendar je čudežno izginil - še vedno ne vem kako in zakaj. Po resetu ali vklopu se mi kartica ni zinicializirala. Če sem jo v vezje vstavil kasneje pa je vse lepo delalo. Sem pa opazil, da mi LPC ob vklopu ali resetu na SPI pinih začne nekaj pošiljati. Nič konkretnega, le nekaj urinih ciklov vrže gor. Sumim, da je kartico to zmedlo. Čeprav čez CMD0 je prišlo tudi po tem. Le ven iz idle stanja ni šla. In vse to le po resetu ali če je kartica bila že v napravi ob vklopu.
Ampak kot rečeno, problem je čudežno izginil.

Če slučajno ugotoviš vzrok, bi te lepo prosil, če ga sporočiš semle gor. Bom lažje spal. Very Happy

LP
Nazaj na vrh
.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Neper
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LC filter - L=10uH C=100u

Pa si preveril, če je res BOR?

SD.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  4.54 KB
 Pogledana:  2515 krat

SD.JPG

Nazaj na vrh
.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni