www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prepustnost linije
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
semzzzz
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Feb 2011 14:50
Aktiv.: 0.72
Kraj: Sp. Besnica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 3:24 pm    Naslov sporočila:  Prepustnost linije Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če obstaja kakšen program za merjenje prepustnosti telefonske linije od centrale do hiše.
Zanima me, ker sedaj Amis ponuja trojček z 10Mb internetom in jim ne verjamem, da mi linija to omogoča. To pa zato, ker sem imel na začetku 4Mb internet, TV in telefon, pa mi je povezavo vedno ven metal. Sedaj imam 2Mb internet, TV in telefon pa dela v redu. Včasih malo TV šteka. Sem pri Amisu.

Hvala lepa

LP Uroš
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

www.speedtest.net

Pokaze malenkost manj Wink

semzzzz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

speed test mi pokaže hitrost interneta, ki ga imam naročenega. Mene pa zanima kakšna je maksimalna hitrost linije (en par paric) od centrale do moje hiše.

LP Uroš
Nazaj na vrh
Luka666
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 0:13
Aktiv.: 0.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 5:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To dvomim, da lahko ti sam izmeriš. Se bo kar treba zanesti na Amis v tem primeru.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

semzzzz je napisal/a:
speed test mi pokaže hitrost interneta, ki ga imam naročenega. Mene pa zanima kakšna je maksimalna hitrost linije (en par paric) od centrale do moje hiše.

LP Uroš

Potem pa bo treba poklicati tehnicno pomoc ISP-ja (Amis) in upati, da dobis prijaznega tehnika, ki ti bo menjal profil in povedal maximalno mozno hitrost tvoje linije Wink
Vecanje hitrosti zmanjsuje kvaliteto signala (padejo SNR-ji) kar pri internetu ni toliko opazno se kako pa se vidi pri IP-TVju.

Morda pa lahko sam pregledas interno instalacijo - vsak spoj je lahko vzrok za kockanje. Najprimernejsi kabel je UTP in sicer direkt od priklopa v hiso pa direkt v modem Wink

chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hitrost sinhronizacije vidiš na upravljalni strani modema - to ti približno pove, kolikšen prenos je možen (s trenutno xDSL tehnologijo tvojega modema).

LP!
Nazaj na vrh
semzzzz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

chaos je napisal/a:
Hitrost sinhronizacije vidiš na upravljalni strani modema - to ti približno pove, kolikšen prenos je možen (s trenutno xDSL tehnologijo tvojega modema).

LP!

Ali misliš tole:

Downstream Line Rate 5696 kbps
Upstream Line Rate 576 kbps

Se pravi, da bi po teh podatkih teoretično lahko imel približno 5Mb internet +TV+telefon. Ali je to hitrost povezave, ki jo zmore linija od centale do mene?
Imam pa modem od Iskratela Sinope568+ Home Gateway.

LP Uroš
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

Se pravi, da bi po teh podatkih teoretično lahko imel približno 5Mb internet +TV+telefon. Ali je to hitrost povezave, ki jo zmore linija od centale do mene?
Imam pa modem od Iskratela Sinope568+ Home Gateway.

LP Uroš
Citiram:

Ja - lepo bi bilo Smile
Samo od skupne sinhronizacije modema odstej hitrost, ki jo porabi TV. Ta vzame cca. 3M.

Povprasaj na Amis, ce ti ponudijo dinamicno hitrost - to pomeni, da ko imas vkljuceno TV "zapira" internet. Se pravi, ko je ugasnjena TV ti bo vleklo 5M, ko pa bos gledal TV pa cca. 2M.

chaos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 11:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsaj pri Siolovem Trio 10M je to tako - torej 10M celoten prenos, ki se deli med internet, telefon in televizijo. Sem ravno pred kratkim narocil, pa (vsaj pri meni) dela super.

LP!
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

chaos je napisal/a:
Vsaj pri Siolovem Trio 10M je to tako - torej 10M celoten prenos, ki se deli med internet, telefon in televizijo. Sem ravno pred kratkim narocil, pa (vsaj pri meni) dela super.

LP!

Enako je pri amisu. Sem jih klical, ker sem opazil zavajajoče reklame o 10Mbit internetu. Seveda, ko sem jih malo pritisnil, so povedali, da je interneta kolikor pač ostane od 10M linije.
V glavnem, njihova reklama je zelo zavajajoča.
Hotel sem pa imeti samo telefon in internet 10M brez tv-ja, to pa sploh ni mogoče Brick wall
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, pri Siolu se mi zdi, da je dovolj jasno napisano, da je 10M skupna pasovna sirina, pa tudi po telefonu so mi to sami povedali. Sicer pa vec kot 10M preko ADSL sploh ne gre pricakovati, ker je to ze na meji zmogljivosti. Ze to dela samo, ce si dovolj blizu centrale in ni prevec motenj na liniji.

LP!
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Banner, ki se vrti na osnovni strani amisa.
Jaz to razumem, da je možno do 10M internet. Nikjer ne piše, da moraš odšteti TV in telefon. To bi držalo, če bi lahko vzel SAMO internet, ampak tega ne omogočajo. Torej je za moje pojme reklama zavajajoča.

amis.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  64.17 KB
 Pogledana:  0 krat

amis.jpg

Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.04

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj je dva ali tri MB tudi do deset. Angel Think
MarkoM
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krampus je napisal/a:
Saj je dva ali tri MB tudi do deset. Angel Think

Potem najboljše da napišejo do 1Gbps, saj je tudi 7Mbps spada v množico do 1Gbps. Mr. Green
Nazaj na vrh
semzzzz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2011 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

Enako je pri amisu. Sem jih klical, ker sem opazil zavajajoče reklame o 10Mbit internetu. Seveda, ko sem jih malo pritisnil, so povedali, da je interneta kolikor pač ostane od 10M linije.
V glavnem, njihova reklama je zelo zavajajoča.
Hotel sem pa imeti samo telefon in internet 10M brez tv-ja, to pa sploh ni mogoče Brick wall

Včas, ko sem jest šel k njim so še imeli možnost posameznih paketov. Si lahko naročil vsak paket posebej. Zdej pa te možnosti nimajo več.
Sem danes dobil ponudbo iz Amisa, pri kateri je pri paketu trojka 10M, dinamična hitrost interneta do 10Mb/768Kbps.
Bom gotovo vzel ta paket in bom videl kako se obnese.

LP Uroš
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni