|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Apr 04, 2011 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Neke drastične napake jaz ne vidim. Bi se pa vseeno prepričal na mi LP2951 vezje ne drži v resetu oz. kaj točno je na reset pinu (kar verjetno si že naredil), pa dokler reč ne zlavfa, bi tudi na P0.31 nalotal eksterni upor (just in case, ker ko enkrat človek s temi notranjimi pull upori doživi kako zabavno dogodivščino, jim popolnoma ne verjame več).
Mogoče tudi poizkusiš ročno držati reset pin na maso, pa pomeriš kaj je na tistih kritičnih pinih. Ne vem, kaj bi drugega še svetoval. Layout in kratki stiki?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
g.ergaver Član

Pridružen-a: Ned 27 Feb 2011 8:12 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.20 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Apr 04, 2011 6:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sem tudi že jaz razmišljal, da mi morda LP2951 tišči ARM ves čas v resetu. Bom jutri še to pomeril in poročam. Bom upošteval nasvet in še na P0.31 dodal eksterni pull-up upor 10k.
Layout sem pa že trikrat premeril po dolgem in počez in stikov gotovo ni. Edino kar me skrbi je malček nizka napajalna napetost 3.26V, ki jo daje regulator.
Hvala za ideje.
Lp, Gregor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Apr 04, 2011 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa reset pinu je 3.3V? Drugače pa napetosdt 3.26V ne bi smela delati težav. ARM-ji delajo že pri nižji napetosti, na cortexu sem enkrat izmeril samo 1.8V in je še vseeno ledice prižigal.
Če so vse linije pravilno povezane na jtag in oscilator dela pravilno, vse napetosti in mase na krmilniku povezane in če je reset pravilno vezan, bi moralo delati.
edit: vidim, da me je že umnik prehitel.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
g.ergaver Član

|
Objavljeno: Pon Apr 04, 2011 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbrž je ves čas v reset načinu, moram preveriti jutri na faksu, tukaj nimam niti voltmetra.
Hvala za pomoč.
Jutri poročam.
Lp, Gregor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
g.ergaver Član

|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2011 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo stvar je rešena. Problem je bil na pinu p0.31, na katerega sem moral dati pull-up upor 10k proti napajanju. Hvala vsem za pomoč, predvsem pa Umniku.
Pull-up upore na JTAGu sem odstranil pustil sem samo pull-down upor 10k za RTCK.
Delujočo shemo objavljam spodaj.
Še enkrat vsem hvala.
Lp, Gregor
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
lpc2138.pdf |
Velikost datoteke: |
372.59 KB |
Downloadano: |
13 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni