www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

jtag konektor za arm lpc2138
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Neke drastične napake jaz ne vidim. Bi se pa vseeno prepričal na mi LP2951 vezje ne drži v resetu oz. kaj točno je na reset pinu (kar verjetno si že naredil), pa dokler reč ne zlavfa, bi tudi na P0.31 nalotal eksterni upor (just in case, ker ko enkrat človek s temi notranjimi pull upori doživi kako zabavno dogodivščino, jim popolnoma ne verjame več).

Mogoče tudi poizkusiš ročno držati reset pin na maso, pa pomeriš kaj je na tistih kritičnih pinih. Ne vem, kaj bi drugega še svetoval. Smile Layout in kratki stiki?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
g.ergaver
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Feb 2011 8:12
Aktiv.: 0.20
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem tudi že jaz razmišljal, da mi morda LP2951 tišči ARM ves čas v resetu. Bom jutri še to pomeril in poročam. Bom upošteval nasvet in še na P0.31 dodal eksterni pull-up upor 10k.

Layout sem pa že trikrat premeril po dolgem in počez in stikov gotovo ni. Edino kar me skrbi je malček nizka napajalna napetost 3.26V, ki jo daje regulator.

Hvala za ideje.

Lp, Gregor
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.34
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa reset pinu je 3.3V? Drugače pa napetosdt 3.26V ne bi smela delati težav. ARM-ji delajo že pri nižji napetosti, na cortexu sem enkrat izmeril samo 1.8V in je še vseeno ledice prižigal.
Če so vse linije pravilno povezane na jtag in oscilator dela pravilno, vse napetosti in mase na krmilniku povezane in če je reset pravilno vezan, bi moralo delati.

edit: vidim, da me je že umnik prehitel.
Nazaj na vrh
g.ergaver
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbrž je ves čas v reset načinu, moram preveriti jutri na faksu, tukaj nimam niti voltmetra.

Hvala za pomoč.

Jutri poročam.

Lp, Gregor
Nazaj na vrh
g.ergaver
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo stvar je rešena. Problem je bil na pinu p0.31, na katerega sem moral dati pull-up upor 10k proti napajanju. Hvala vsem za pomoč, predvsem pa Umniku.

Pull-up upore na JTAGu sem odstranil pustil sem samo pull-down upor 10k za RTCK.

Delujočo shemo objavljam spodaj.

Še enkrat vsem hvala.

Lp, Gregor

lpc2138.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  lpc2138.pdf
 Velikost datoteke:  372.59 KB
 Downloadano:  13 krat

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni