www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

GPS moduli
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70813.26

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 03, 2007 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav !

Da malo obudim staro temo Mr. Green . Zanima me ali se lahko kje pri nas dobijo ugodno GPS moduli, morda namig v kateri trgovini ga je kdo nazadnje kupil in je z modulom zadovoljen. Oziroma kaj priporočate ?
Ker je treba nekje začeti, torej iščem GPS modul, verjetno so se zadeve v teh časih pocenile, saj je tema stara že kar 3 leta. Iščem pa modul, s katerim bi se dalo pogovarjat preko RS232 oz. UART protokola, kateri se mi zdi zaenkrat še najlažji. Lahko pa kdo predlaga tudi kaj drugega, bom vesel vsakega komentarja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povprašaj pri AX-u, jaz sem testiral oba modula in oba sta v redu.
Če se želiš igrati s PC-jem potem priporočam tega ki ima vgrajen USB port, ima že integrirano anteno . . .
Nazaj na vrh
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.24
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej v trgovino SE
Mislim da sem tam videl nekaj kar iščeš...

lp

lado
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na ebayu je teh modulov obilo. Sam sem pred kratkim dobil BTGPS modul za par €. Itak imajo vse serijski izhod, le ploščico je treba malo potipati z osciloskopom...

Npr. tale: http://cgi.ebay.co.uk/Royaltek-RBT-2100-Bluetooth-Car-GPS-Module-Sirf-III-/180603126625?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0cc90361
ima sigurno serijski izhod, sem se nedavno tega igral z njim.

RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S PC-jem ne bom kaj dosti komuniciral, saj bo šlo verjetno bolj za navezo AVR-GPS, zaradi ideje prihajajočega projekta. Zato tudi želja po nekem enostavnem oz. lahko razumljivem protokolu, da bo komunikacija lažje stekla.
Sem pogledal po SE in se bom najverjetneje odločil za tega, ker omogoča tudi priklop zunanje antene, saj bo aplikacija nameščena v vozilu, in je dobro imeti tudi zunanjo anteno. Poleg tega ima tudi UART, no saj to jih ima skoraj večina modulov. Je morda kakšna posebnost na katero moram biti pri modulu posebej pazljiv. Nekaj je bilo že omenjenega o napajanju, je morda še kakšna posebnost ? Aja ali se da modul še zaspajkat na roke, ali je potrebna kakšna "posebna" tehnologija Angel ?
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupil oz. dobil sem GPS modul XN934. Zdaj pa iščem kakšno že preizkušeno shemo, ki bi jo uporabil za ta modul, pa ne najdem nič koristnega. Mi lahko mogoče kdo svetuje kako naj povežem ?
Verjetno bo potrebna prilagoditev nivojem, ker je modul 3.3V, komunikacija pa bo potekala za AVR oz. z PC-jem preko UART.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za komunikacijo s PC lahko uporabiš npr. FT232, da ga priklopiš na USB, za AVR pa MAX232, da prilagodiš nivoje. Priklop ni nič posebnega: povežeš GND, RX in TX pa si na konju Wink
Za protokol pa poglej NMEA specifikacije, jaz sem si pomagal s temle: http://www.gpsinformation.org/dale/nmea.htm

RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super. Kako pa naj na ta omenjeni modul priklopim še anteno, ki jo rabi ? Anteno imam, zdi pa se mi, da jo je potrebno nekako napajati, pa ne vem kako Rolling Eyes .
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aktivne antene za GPS še nisem videl od blizu tako, da ti lahko svetujem le, da najdeš kako dokumentacijo zanjo...
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na anteni piše da je napajanje 3 do 5V, ne vem pa ali jo priključim kar direktno na vhod za anteno na modulu ali je potrebno vmes dodati še kakšno napajanje. Datasheet je bolj okorn glede tega Rolling Eyes . Verjtno je kar direktno na vhod modula, tako piše Whistle .
Nazaj na vrh
PrimozL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55
Aktiv.: 1.72
Kraj: okolica Vipave

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 19, 2011 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živijo,

Prvi preizkusi z modulom iz trgovine SE so vzpodbudni. Občutljivost modula je zelo dobra. Ne vem pa še, kako občutljiv je na motnje zunaj delovne frekvence.

Ličerski zaščitni trak je kot že velikokrat rešil situacijo Wink. GPS sprejemnik je trenutno na notranji strani okna.

LP Primož.

Img_6432_cr.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  183.8 KB
 Pogledana:  1 krat

Img_6432_cr.jpg

Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 20, 2011 11:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PrimozL je napisal/a:
Živijo,

Prvi preizkusi z modulom iz trgovine SE so vzpodbudni. Občutljivost modula je zelo dobra. Ne vem pa še, kako občutljiv je na motnje zunaj delovne frekvence.

Tudi jaz sem ta isti modul že priklopil in kaže da dela Smile . Če ti ni odveč ali lahko poveš kako si izvedel povezavo Rx in Tx, si moral prilagoditi nivoje ali si uporabil samo tista upora ? Hvala.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 20, 2011 11:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je že kdo naročil http://www.dealextreme.com/p/em-411-gps-engine-board-module-with-sirf-star-iii-chipset-80037? Me zanima kaj lahko ponudi kitajski GPS modul z integrirano anteno za 20€...
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.13
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 20, 2011 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

imam tega http://www.dealextreme.com/p/g-mouse-mini-rs232-sirf-star-iii-gps-receiver-ps2-34496

Dela presenetljivo dobro, signal pri stanovanju pri oknu. Sem njegove koordinate risal v google earth in je nekje v rangu 10m. Na začetku pa nekoliko skače po višini (nekje 50m nad terenom...)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni