www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ATOLLIC True studio? Kako narediti svojega?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
71GA
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Jun 2009 18:53
Aktiv.: 2.00
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2011 1:49 pm    Naslov sporočila:  ATOLLIC True studio? Kako narediti svojega? Odgovori s citatom

Živijo. Sem bil zadnjič na arm seminarju navdušen nad eclipse IDE in ATOLLIC studiom, toda nekateri nimamo dovolj budgeta, da bi si ATTOLIC studio privoščili, poleg tega pa le ta nima podpore za Linux. Ker sam vse želim početi v Linux Ubuntu, sem se začel zanimati, kako lahko na Ubuntu 10.10 skupaj spravim vsaj nekaj podobnega ATOLLIC true studiu.

Iz spleta sem snel eclipse IDE +(CDT), ki je zastonj in ARM GCC podporo za razvojno verigo Sourcery G++ Lite. Ko sem po tutorialu, katerega najdete tukaj naredil vse naštete korake, sem naletel na napako in 2 warninga, ki sta ista. Spodaj prilagam screenshot in poročilo o napakah/warningih.

Warning:
(description)
Koda:
Error launching external scanner info generator (arm-none-eabi-gcc -E -P -v -dD /home/ziga/Dropbox/diploma/86x_linux/IDE_eclipse/eclipse_projects/.metadata/.plugins/org.eclipse.cdt.make.core/specs.c)   

(resource) - to je ime mojega projekta
Koda:
lpc3141_test   

(location)
Koda:
Unknown   
(type)
Koda:
C/C++ Problem

Napaka:
(description)
Koda:
make: *** [c_program.o] Error 127   

(resource)
Koda:
lpc3141_test

(type)
Koda:
C/C++ Problem

Screenshot.png
 Opis:
Screenshot o napaki.
 Velikost datoteke:  217.09 KB
 Pogledana:  31 krat

Screenshot.png

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
71GA
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2011 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No takole, da še nalepim poročilo iz konzole:
Koda:
**** Build of configuration Release for project lpc3141_test ****
make all
Building file: ../c_program.c
Invoking: ARM Sourcery Linux GCC C Compiler
/bin/sh: arm-none-eabi-gcc: not found
arm-none-eabi-gcc -O0 -Wall -Wa,-adhlns="c_program.o.lst" -c -fmessage-length=0 -MMD -MP -MF"c_program.d" -MT"c_program.d" -mcpu=cortex-m3 -mthumb -o"c_program.o" "../c_program.c"
make: *** [c_program.o] Error 127

Izgleda, kot da eclipse ne najde oroodij v bin mapi... Ima kdo kako idejo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
71GA
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2011 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgornjo napako sem očitno poštimal a imam sedaj drug problem. Ko kliknem na build project, mi javi 2 napaki.
Koda:
cannot find startup.o
make: *** [test_balau.elf] Error 1

Startup.s imam vključen v projekt a ga očitno ne skompila, pa ne vem kako bi to popravil. Očitno je tu neka napaka v zvezi z make filom.
Nazaj na vrh
71GA
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 26, 2011 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

71GA je napisal/a:
Zgornjo napako sem očitno poštimal a imam sedaj drug problem. Ko kliknem na build project, mi javi 2 napaki.
Koda:
cannot find startup.o
make: *** [test_balau.elf] Error 1

Startup.s imam vključen v projekt a ga očitno ne skompila, pa ne vem kako bi to popravil. Očitno je tu neka napaka v zvezi z make filom.

Zadevo sem rešil oziroma se je rešila kar sama. Toda pojavi se nova napaka:
Koda:
No rule to make target `LPC3141_timer.elf', needed by `all'.

Napaka je pomojem tesno povezana z Makefilom, katerega za svoj mikrokontroler imam a je le ta napisan za operacijski sistem Windows, jaz pa potrebujem obliko za Linux. Kako lahko Makefile prevedem? ali mi lahko kdo priporoči kako literaturo za to?

Hvala!

Screenshot-4.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  290.69 KB
 Pogledana:  10 krat

Screenshot-4.png

Nazaj na vrh
71GA
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2011 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj mi je uspelo... Ko sem includal makefile in v Eclipsu kliknil gumb compile mi izpiše naslednje, napak ne javlja a ne najdem executable programa.

Koda:
**** Build of configuration Default for project LPC3141_timer_makefile ****

make all
Building lpc support package source -> /home/ziga/Dropbox/diploma/CDL_v005/lpc/source
make[1]: Entering directory `/home/ziga/Dropbox/diploma/CDL_v005/lpc/source'
creating ea3131 board support package library
arm-none-eabi-ar -r /home/ziga/Dropbox/diploma/CDL_v005/lpc/lib/liblpcarm926ej-sgnu.a lpc_api.o lpc_arm922t_cp15_driver.o lpc_bmp.o lpc_colors.o lpc_fat16.o lpc_fat16_private.o lpc_fonts.o lpc_heap.o lpc_helvr10.o lpc_lbecc.o lpc_lcd_params.o lpc_line_parser.o lpc_nandflash_params.o lpc_rom8x16.o lpc_rom8x8.o lpc_string.o lpc_swim.o lpc_swim_font.o lpc_swim_image.o lpc_wave.o lpc_winfreesystem14x16.o lpc_x5x7.o lpc_x6x13.o 
make[1]: Leaving directory `/home/ziga/Dropbox/diploma/CDL_v005/lpc/source'
done
Building lpc313x chip support package source -> /home/ziga/Dropbox/diploma/CDL_v005/csps/lpc313x/source
make[1]: Entering directory `/home/ziga/Dropbox/diploma/CDL_v005/csps/lpc313x/source'
creating lpc313x Chip support package library
arm-none-eabi-ar -r /home/ziga/Dropbox/diploma/CDL_v005/csps/lpc313x/lib/liblpc313xgnu.a lpc313x_adc10b_driver.o lpc313x_cgu_default.o lpc313x_cgu_driver.o lpc313x_crc_driver.o lpc313x_dma_driver.o lpc313x_evt_driver.o lpc313x_i2c_driver.o lpc313x_i2s_clock_driver.o lpc313x_i2s_driver.o lpc313x_intc_driver.o lpc313x_ipint_driver.o lpc313x_mci_driver.o lpc313x_mstr_i2c_driver.o lpc313x_nand_driver.o lpc313x_pwm_driver.o lpc313x_spi_driver.o lpc313x_timer_driver.o lpc313x_uart_driver.o lpc313x_usbdcd.o lpc313x_wdt_driver.o lpc3152_codec_driver.o lpc315x_otp_driver.o lpc315x_psu_driver.o lpc315x_rtc_driver.o lpc31xx_vmem_driver.o  lpc313x_vectors.o
make[1]: Leaving directory `/home/ziga/Dropbox/diploma/CDL_v005/csps/lpc313x/source'
done
Building ea3131 board support package source -> /home/ziga/Dropbox/diploma/CDL_v005/csps/lpc313x/bsps/ea3131/source
make[1]: Entering directory `/home/ziga/Dropbox/diploma/CDL_v005/csps/lpc313x/bsps/ea3131/source'
creating ea3131 board support package library
arm-none-eabi-ar -r /home/ziga/Dropbox/diploma/CDL_v005/csps/lpc313x/bsps/ea3131/lib/libea3131gnu.a ea3131_board.o ea3131_lcd.o ea3131_mci.o ea3131_spinor.o libnosys_gnu.o lpc313x_debug.o lpc313x_pca9532_driver.o uda1380_codec_driver.o 
make[1]: Leaving directory `/home/ziga/Dropbox/diploma/CDL_v005/csps/lpc313x/bsps/ea3131/source'
done

Toda Binarne datoteke ne najdem, niti ne najdem objektnih datotek... Smile Kako je to čudno. No v glavnem v konzoli mi je tale makefile naredil binarno datoteko in sem jo lahko naložil na mikrokontroler, kjer PREVERJENO dela a v Eclipsu mi tega noče storiti.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2011 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekje se mi zdi da sem vitel za STM32 tutorial step by step. Verjetno bo kar tole: www.fun-tech.se/stm32/index.php

Zanima pa me ali se razen USBja še kako drugače lahko poveže STM32 discoverji kit(pač preko USBja je vmesni člen emulatorja, dostopati bi moral pa direkt), ker tudi jaz sem imel podobne želje z IDE Eclips-om. Tudi meni ne dišijo drage omitve.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 26, 2011 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Programiraš ga lahko ali z "vgrajenim" programatorjem na discovery kitu ali preko zunanjega SWD ali JTAG (rabiš svoj zunanji programator) ali pa preko serial porta in bootloaderja v čipu.
71GA
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 26, 2011 9:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi je že skoraj ratalo usposobiti Eclipse za ARM9 Smile Tudi en timer example mi že skompila a nisem doma da bi poiskusil naložiti na ploščico. Ko bom stestiral na ploščici pa povem zagotovo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni