|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Apr 29, 2011 7:56 pm Naslov sporočila: Nokia 5800 - težave pri prikazovanju slike |
|
|
Živijo!
Zgodila se mi je neprijetna zadeva. Pri nadgradnji programske opreme na Nokii 5800 se mi je zgodila nepredvidena nezgoda. Po domače povedano zaslonu se je začelo mešati že med nadgradnjo, sedaj pa se pol spodnjega zaslona ne vidi in so tam samo pikice, zgornja polovica pa je zamaknjena in "poplesuje"(navpično navzgor se diagonalno premika črta). Kaj bi lahko bilo narobe in kaj lahko storim?
Še opomba: telofon je pred tem normalno deloval, moral pa sem mu zamenjati zaslon, ker je leta bil razlit. Ali je možno da nisem nabavil pravega?
Hvala in lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.67 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pet Apr 29, 2011 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali lahko nazaj namestis sistem na telefonu (kot je bil-prvotno stanje)?
Mogoce je samo LCD slabo montiran na sam aparat (ceprav cudno, ce ti je zadeva delovala).  _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sob Apr 30, 2011 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja dobrodošlo bi bilo, da bi uspel nazaj naložiti staro verzijo, pa mi ni jasno kako? Pri updatu se vglavnem le posodablja in ne na novo nalaga. Izjema je SonyEricsson z UIQjem, kjer je telefon med nalaganjem izklopljen in se res ponovno naložiti programsko opremo ter dobiš za to prav svojo posodobitveno aplikacijo. Bom poskušal stopiti v kontakt s servisom (sedaj bolj težko ker so na kupu prazniki) da mi malo objasnejo stanje. Ja res mi ni všeč ta Nokiin pristop posodabljanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 788 Aktiv.: 3.32 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
Objavljeno: Sob Apr 30, 2011 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
Predpostavljam, da si reset na tovarniške prednastavitve že poskusil narediti...
Meni je pri 5800 nagajal "zaslon na dotik". Sem nabavil novega (samo touch-panel, brez LCD), a je bilo enako. Izkazalo se je, da je bil problem v konektorju, kjer je kabel "touch-panela" spojen na tiskanino. V notranjost 5800 skozi konektorje rad zaide prah, če se ta ustrezno navlaži, so težave. Pomagalo je preprosto čiščenje SMD konektorja, bolj natančno, predela okoli nogic, kjer je konektor prispajkan na tiskanino, z alkoholom.
Samo namig. Pa veliko uspeha pri popravljanju!
. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Sob Apr 30, 2011 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem prepričan da bi mogeli biti kontakti vredu, to se je namreč zgodilo med posodabljanjem. Lahko pa se poskusim še enkrat mučit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Sob Apr 30, 2011 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
poskusi morda tudi *#7370# kar naredi "formatiranje" telefona!
Vendar prej shrani podatke.....
p.s.
po vsej verjetnosti si kupil poceni kitajski LCD.....?! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Sob Apr 30, 2011 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem opravil hard reset. Ne pomaga.
V čem pa se razlikujejo tile LCDji? Hočem reči če jih je več vrst kako naj ugotovim, da sem kupil napačnega oz. pravega.
Nazadnje urejal/a kobranka Sob Apr 30, 2011 7:24 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Apr 30, 2011 7:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če prav razumem, ti je telefon z novim displejem normalno delal, dokler nisi nadgradil FW. Očitno je šlo pri nadgradnji nekaj močno narobe. Uporabnik pri N5800 nima možnosti po nadgradnji FW spet vrniti nazaj stare verzije, zato poskusi takole:
Priklopi na PC in če se preko USB normalno odziva, naredi backup in poskusi ponovno namestiti FW. Če ne, poskusi hard reset: ugasni telefon, hkrati drži gumbe rdeči, zeleni in fotoaparat ter vklopi telefon (adijo podatki iz telefona).
Pa vzami SIM in spominsko kartico ven, meni je pri vklopu že nagajala. Ko sem ju potegnil ven, se je tel. vklopil normalno.
Če ne bo pomagalo, nimam druge ideje kot servis.
Pobrskaj še po http://discussions.europe.nokia.com/discussions/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Ned Maj 01, 2011 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Youtub je še zmeraj(vsaj zame) nepogrešljiva učilna zidana. Gor dobiš vse od filozofov pa do tega: http://www.youtube.com/watch?v=bRNrlgiLy6s&feature=related
Ker je telefon na dotik, po deep resetu ne morem nastaviti jezika in datuma,zato se bom verjetno poslužil J.A.F programčka. Je pa samo problem kje najdem firmware verzije 40.0.000 s slovenskim menijem? Ta mi je še deloval, ker pa so vmes tudi "nastavlnjivi" firmwari bi mogoče tudi tile bili uporabni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.09 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2011 7:08 am Naslov sporočila: |
|
|
To se dogaja z "ponarejenimi" poceni LCD-ji z kitajske,zgornja polovica ekrana dela,na spodnji je sneg in to samo z novo verzijo SW
Sam sem imel enak problem in sem potem vgradil drug LCD,malce dražji,tudi neorginalni
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2011 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
No saj isto mi bodo meni naredili na servisu. Bom vsaj prepričan da je zaslon pavi, pa čeprav me bo nekaj stalo. PrvIič sem se srečal s tovrstno težavo ko mi je pri nadgradnji "mrknilo". Se pravi ta neoriginalni zaslon deluje z firmwaron do 4-ke normalno, višje ne. Verjetno bi moral pri nadgradnji zaslona gledati, da ima zadaj hologramsko nalepko, kar potrjuje pristnost in pin kompatibilnost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni