www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nokia 5800 - težave pri prikazovanju slike

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 7:56 pm    Naslov sporočila:  Nokia 5800 - težave pri prikazovanju slike Odgovori s citatom

Živijo!

Zgodila se mi je neprijetna zadeva. Pri nadgradnji programske opreme na Nokii 5800 se mi je zgodila nepredvidena nezgoda. Po domače povedano zaslonu se je začelo mešati že med nadgradnjo, sedaj pa se pol spodnjega zaslona ne vidi in so tam samo pikice, zgornja polovica pa je zamaknjena in "poplesuje"(navpično navzgor se diagonalno premika črta). Kaj bi lahko bilo narobe in kaj lahko storim?

Še opomba: telofon je pred tem normalno deloval, moral pa sem mu zamenjati zaslon, ker je leta bil razlit. Ali je možno da nisem nabavil pravega?

Hvala in lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.67
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali lahko nazaj namestis sistem na telefonu (kot je bil-prvotno stanje)?
Mogoce je samo LCD slabo montiran na sam aparat (ceprav cudno, ce ti je zadeva delovala). Think

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 30, 2011 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja dobrodošlo bi bilo, da bi uspel nazaj naložiti staro verzijo, pa mi ni jasno kako? Pri updatu se vglavnem le posodablja in ne na novo nalaga. Izjema je SonyEricsson z UIQjem, kjer je telefon med nalaganjem izklopljen in se res ponovno naložiti programsko opremo ter dobiš za to prav svojo posodobitveno aplikacijo. Bom poskušal stopiti v kontakt s servisom (sedaj bolj težko ker so na kupu prazniki) da mi malo objasnejo stanje. Ja res mi ni všeč ta Nokiin pristop posodabljanja.
Nazaj na vrh
s56al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03
Aktiv.: 3.32
Kraj: JN66SI & JN76TM

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 30, 2011 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav,

Predpostavljam, da si reset na tovarniške prednastavitve že poskusil narediti...

Meni je pri 5800 nagajal "zaslon na dotik". Sem nabavil novega (samo touch-panel, brez LCD), a je bilo enako. Izkazalo se je, da je bil problem v konektorju, kjer je kabel "touch-panela" spojen na tiskanino. V notranjost 5800 skozi konektorje rad zaide prah, če se ta ustrezno navlaži, so težave. Pomagalo je preprosto čiščenje SMD konektorja, bolj natančno, predela okoli nogic, kjer je konektor prispajkan na tiskanino, z alkoholom.

Samo namig. Pa veliko uspeha pri popravljanju!
.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 30, 2011 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem prepričan da bi mogeli biti kontakti vredu, to se je namreč zgodilo med posodabljanjem. Lahko pa se poskusim še enkrat mučit.
Nazaj na vrh
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.36
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 30, 2011 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poskusi morda tudi *#7370# kar naredi "formatiranje" telefona!
Vendar prej shrani podatke.....

p.s.
po vsej verjetnosti si kupil poceni kitajski LCD.....?!

kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 30, 2011 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem opravil hard reset. Ne pomaga.

V čem pa se razlikujejo tile LCDji? Hočem reči če jih je več vrst kako naj ugotovim, da sem kupil napačnega oz. pravega.

Nazadnje urejal/a kobranka Sob Apr 30, 2011 7:24 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Waldo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50
Aktiv.: 1.47
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 30, 2011 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav razumem, ti je telefon z novim displejem normalno delal, dokler nisi nadgradil FW. Očitno je šlo pri nadgradnji nekaj močno narobe. Uporabnik pri N5800 nima možnosti po nadgradnji FW spet vrniti nazaj stare verzije, zato poskusi takole:

Priklopi na PC in če se preko USB normalno odziva, naredi backup in poskusi ponovno namestiti FW. Če ne, poskusi hard reset: ugasni telefon, hkrati drži gumbe rdeči, zeleni in fotoaparat ter vklopi telefon (adijo podatki iz telefona).

Pa vzami SIM in spominsko kartico ven, meni je pri vklopu že nagajala. Ko sem ju potegnil ven, se je tel. vklopil normalno.

Če ne bo pomagalo, nimam druge ideje kot servis.

Pobrskaj še po http://discussions.europe.nokia.com/discussions/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 01, 2011 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Youtub je še zmeraj(vsaj zame) nepogrešljiva učilna zidana. Gor dobiš vse od filozofov pa do tega: http://www.youtube.com/watch?v=bRNrlgiLy6s&feature=related

Ker je telefon na dotik, po deep resetu ne morem nastaviti jezika in datuma,zato se bom verjetno poslužil J.A.F programčka. Je pa samo problem kje najdem firmware verzije 40.0.000 s slovenskim menijem? Ta mi je še deloval, ker pa so vmes tudi "nastavlnjivi" firmwari bi mogoče tudi tile bili uporabni.
Nazaj na vrh
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 7:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To se dogaja z "ponarejenimi" poceni LCD-ji z kitajske,zgornja polovica ekrana dela,na spodnji je sneg in to samo z novo verzijo SW
Sam sem imel enak problem in sem potem vgradil drug LCD,malce dražji,tudi neorginalni

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No saj isto mi bodo meni naredili na servisu. Bom vsaj prepričan da je zaslon pavi, pa čeprav me bo nekaj stalo. PrvIič sem se srečal s tovrstno težavo ko mi je pri nadgradnji "mrknilo". Se pravi ta neoriginalni zaslon deluje z firmwaron do 4-ke normalno, višje ne. Verjetno bi moral pri nadgradnji zaslona gledati, da ima zadaj hologramsko nalepko, kar potrjuje pristnost in pin kompatibilnost.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni