www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomoč pri spajkanju konektorja na koaksialen kabel

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marksev
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Feb 2009 20:26
Aktiv.: 0.49
Kraj: Gorenjska - okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 8:30 pm    Naslov sporočila:  Pomoč pri spajkanju konektorja na koaksialen kabel Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

torej na tej komandi katere notranjost je naslikana na tej sliki - [url] http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.hobbyking.com/hobbyking/forum/uploads/36061/P1060489.JPG&imgrefurl=http://www.hobbyking.com/hobbyking/forum/forum_posts.asp%3FTID%3D9443%26PN%3D4&usg=__P-Q48KySdfl8Hl4fKG0KZ3OMukU=&h=735&w=980&sz=151&hl=en&start=26&zoom=1&tbnid=5weak7iRSEOMRM:&tbnh=145&tbnw=202&ei=G4HJTeitBcau8QOit8TnBg&prev=/search%3Fq%3Dturnigy%2B9x%2Bv2%2Binside%2Bantenna%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN%26biw%3D1440%26bih%3D769%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=446&page=2&ndsp=28&ved=1t:429,r:9,s:26&tx=112&ty=29 [/url]

bi rad naspajkal tak konektor da bi potem lahko menjal antene -> sma-rp, rad bi uporabil tudi 2.4Ghz booster, eksperimentiral s krožno polariziranimi 2.4ghz antenami ...Tisti siv kabel naj bil koaksialen kabel a ne?
Torej bi prosil za pomoč pri spajkanju konektorja sma-rp koga iz Gorenjske oz. bližnje okolice Ljubljane...
Zanima me tudi, če mogoče kdo ve kje bi se podobne konektorje dobilo v Sloveniji...

Hvala za pomoč!
Lep pozdrav!

Marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi rekel, da je tisti siv kabel čisto navadna žica.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
marksev
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A potem bi pač naspajkal ta siv kabel na konektor a kako? Baje je treba zelo natačno spajkat sam pa nimam takega natančnega spajkalnika...
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ta siv kabel ni navadna žica, ampak je res koaksialni, ki je zelo tanek. Res je potrebna natančnost, ker je kabel le majhen. Jaz bi ti priporočil, da dobiš še toliko sivih kablov, kolikor misliš imeti anten, in na vsako anteno naspajkaš svoj kabel.To pa zaradi tega, ker bo vezje na vsako malo napako hitro reagiralo z nedelovanjem oz. slabim delovanjem, če bo spojev na kablu več. Zaradi visokih frekvenc, se je dobro takim mestom, kot so spoji in podobno, čim bolj izogniti in jih narediti čim manj.
Če pa gre za eksperimente z neznanim številom anten, pa potem na zunanji strani kabla dodaj nek sma konektor ali podobno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem za napako, namreč prvič vidim tako tanek koaksialni kabel.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.12
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta siv kabel je tanki koaksialc. Oplet je nalotan na maso, sredina pa na 2.4GHz signal. Kupi RP-SMA pigtal, ki ima tak kabel že spojen na konektor in ga prilotaj na mesto obstoječega.

Lp
Nazaj na vrh
marksev
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej naj prilotam neposredno na modul a ne? Samo je verjetno nevarnost da pregrejem tisto vezje a kako? A na tisti pin naj potem nalotam sredinski prevodnik tistega koaksialca v "pigtailu"?
Nazaj na vrh
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.12
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prilotaš neposredno na vezje, poglej si kako je to sedaj narejeno in samo zamenjaš kabel. Vezja ne boš pregrel, če le ne boš pretiraval. Nekaj sekund s spajkalnikom je povsem dovolj.

Predlagam pa, da se preseliš iz Butal najprej.
Nazaj na vrh
marksev
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala! Very Happy Tole - http://www.dealextreme.com/p/sma-connection-cable-with-female-plug-4-pack-5173 ne bo pravo ane, potrebujem moški konektor na koncu verjetno (mislim da ima večina anten ženski del)..Lahko pa tudi da sem se zbegal glede tega Smile

A morda veste kakšen je najverjetnejši način pri tem lotanju (kam gre sredinski prevodnik in kam oplet?)...
Nazaj na vrh
PrimozL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55
Aktiv.: 1.72
Kraj: okolica Vipave

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marksev je napisal/a:
Hvala! Very Happy Tole - http://www.dealextreme.com/p/sma-connection-cable-with-female-plug-4-pack-5173 ne bo pravo ane, potrebujem moški konektor na koncu verjetno (mislim da ima večina anten ženski del)..Lahko pa tudi da sem se zbegal glede tega Smile

Res je, ti si predlagal navaden SMA priključek. RC oddajniki, routerji in podobna oprema na 2.4 GHz pa večinoma uporabljajo RP-SMA. Če bi želel narediti zadevo razstavljivo, bi jaz dal na vezje U.FL priključek, za povezavo do antene pa bi uporabil že narejen repek. Takle kabelček sem že spajkal na Corona sprejemniku in zahteva mirno roko, dober spajkalnik in izkušnje, da si potem prepričan, da je res kvalitetno prispajkano.

Tole mi pa ne gre skupaj oz. me pa malo skrbi:
marksev je napisal/a:

A morda veste kakšen je najverjetnejši način pri tem lotanju (kam gre sredinski prevodnik in kam oplet?)...

marksev je napisal/a:

rad bi uporabil tudi 2.4Ghz booster, eksperimentiral s krožno polariziranimi 2.4ghz antenami ...Tisti siv kabel naj bil koaksialen kabel a ne?

Druga trditev kaže na poznavalca, prva pa jo negira. Predlagam, da ti nekdo kvalitetno spet sestavi skupaj (lahko prideš tudi do mene), da bo spet delalo in ne eksperimentiraš s stvarmi, ki jih še ne poznaš dobro. V petek sem videl, kako je zaradi odpovedi komande model z maksimalno hitrostjo treščil ob tla dva metra od ljudi in nikomur ni bilo do smeha.

Mimogrede, v tvoje dobro in v dobro drugih modelarjev: boosterja NE potrebuješ!

LP Primož.
Nazaj na vrh
marksev
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo, ravno zato sem pa tukaj povprašal, če bi mi kdo pri tem lahko pomagal, super torej se lahko oglasim pri tebi? Antene sem malo naštudiral, našel sem pa tudi slikco kako se koaksialen kabel nalota na vezje v 9x, tukaj: http://static.rcgroups.net/forums/attachments/1/1/2/0/9/2/a4004000-4-flysky-ant.jpg?d=1305116060

Rad bi samo da bi se dalo menjat antene, tako da bi bil tisti del na vezju lahko permanentno nalotan (nevem a je bolje lotat koaksialen kabel gor, a bolje ufl konektor in preko tega potem...)...
Za booster še nisem odločen, če bi se šel kdaj fpv bi ga pa morda potreboval, poznam enega kolega iz Slovenije da ne bo pomote, ki ima fpv sistem že v uporabi in ima booster (1W), leti na samem, tako kot bi tudi jaz...

Mislim da bi bil tudi SMA konektor primeren, sploh če bi si sam naredil npr. bikvad anteno pa bi lahko dal moški SMA (na tistem kablu je ženski a ne)...
Nazaj na vrh
PrimozL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55
Aktiv.: 1.72
Kraj: okolica Vipave

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2011 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živijo,

Lahko prideš od vključno nedelje naprej, ni problem.

Zaradi združljivosti z originalno paličasto anteno ti priporočam, da ohraniš RP-SMA priključek.

LP Primož.
Nazaj na vrh
marksev
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2011 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super hvala moram še najti dele pa eventualno še vedno razmišlat mal kateri konektor, ker tisti, ki dela te antene in prodaja DIY kite mislim da ima moški SMA konektor...
Kontaktiram na ZS potem ko bom imel..
Hvala, lp!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni