www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

WIN XP in DEP funkcija
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 27, 2011 4:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta DEP je hudo nadležna stvar. Spomnim se, da sem pred časom na Windows XP namestil/odstranil ogromno programov (testiranje). Hec pa je v tem, da je kar naenkrat Windows začel s tem DEP za vsak drugi program, ki sem ga zagnal. Na računalniku je bil nameščen antivirusni program, ki ni zaznal nič. Po par dnevih mrzličnega iskanja rešitve (mimogrede ta napaka se pojavlja za marsikaj) sem formatiral in na novo naložil Windows XP. Težava je bila trajno rešena.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2011 6:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zaenkrat me je rešil prodajalec PC-ja z usmeritvijo na pravi Microsoftov link.
V glavnem: v boot.ini sem neko stikalo dal na "AlwaysOff", kar bi naj pomenilo, da je DEP popolnoma izklopljen, tako strojno kot programsko. Moram poiskati še angleško razlago, ker prevodi včasih znajo biti tako-tako.
Želel bi namreč izklopiti samo strojni DEP, tako kot je to pri PC-jih, kjer CPU-ji DEP-a ne podpirajo. Mogoče je to v BIOS-u.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2011 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če CPU ne podpira te funkcije (= hardversko), potem v BIOSu nimaš kaj iskati, ker ni. Očitno se ti softverska funkcija v windowsih sesipa.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni