|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
R33D3M33R Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.25
|
Objavljeno: Pet Maj 27, 2011 4:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta DEP je hudo nadležna stvar. Spomnim se, da sem pred časom na Windows XP namestil/odstranil ogromno programov (testiranje). Hec pa je v tem, da je kar naenkrat Windows začel s tem DEP za vsak drugi program, ki sem ga zagnal. Na računalniku je bil nameščen antivirusni program, ki ni zaznal nič. Po par dnevih mrzličnega iskanja rešitve (mimogrede ta napaka se pojavlja za marsikaj) sem formatiral in na novo naložil Windows XP. Težava je bila trajno rešena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pon Maj 30, 2011 6:41 am Naslov sporočila: |
|
|
zaenkrat me je rešil prodajalec PC-ja z usmeritvijo na pravi Microsoftov link.
V glavnem: v boot.ini sem neko stikalo dal na "AlwaysOff", kar bi naj pomenilo, da je DEP popolnoma izklopljen, tako strojno kot programsko. Moram poiskati še angleško razlago, ker prevodi včasih znajo biti tako-tako.
Želel bi namreč izklopiti samo strojni DEP, tako kot je to pri PC-jih, kjer CPU-ji DEP-a ne podpirajo. Mogoče je to v BIOS-u. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Maj 30, 2011 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če CPU ne podpira te funkcije (= hardversko), potem v BIOSu nimaš kaj iskati, ker ni. Očitno se ti softverska funkcija v windowsih sesipa. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni