www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem s prijavo v SKB-Net
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70644.64

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2006 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
For
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Mar 2006 18:56
Aktiv.: 0.14
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 1:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Highlag je napisal/a:

Dole sem našel na njihovi strani:

Digitalni podpis
Digitalni podpis preprečuje spreminjanje in zlorabljanje sporočil; zagotavlja, da tok podatkov med banko in uporabnikom ostane nedotaknjen.

Ob začetku transakcije pošljemo preko brkljalnika v banko varno sporočilo. Banka vrne certifikat, ki vsebuje njen javni ključ. Brkljalnik preveri certifikat in generira sejni ključ, s katerim se šifrirajo nadaljnja sporočila; banka lahko ta sporočila dešifrira s svojim zasebnim ključem. Kadarkoli se lahko tudi sami prepričate, da res komunicirate z banko, če izberete možnost za prikaz lastnika certifikata.

Skoraj sigurno je nameščen še certifikat.

Jaz sem tudi malo pogledal in sem našel tole:
Citiram:
Varno
Da bi ponudili čim večjo varnost pri prenosu podatkov, uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo za zaščito podatkov in transakcij preko interneta. Kriptografija, usmerjevalniki, požarni zidovi, interne kontrole, uporabnikova identifikacijska številka, aktivator dostopa oziroma identifikacijska kartica, ... vse to zagotavlja varno uporabo SKB NET-a.

Udobno
SKB NET je dostopen s kateregakoli računalnika, ki je vključen v internet: doma, v službi, na potovanju... Na voljo je 24 ur na dan, vse dni v letu. Storitev je prijazna do uporabnika in ne zahteva računalniškega predznanja.

Nekaj mora biti narobe z nastvitvami tega uporabniškega računa, ali pa oni nekaj čarajo. Moram še probat s drugega računalnika, da vidim če bo šlo. Confused

Pa bodimo enkrat za spremembo navadni človečki komu za zgled
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 9:32 am    Naslov sporočila:  Drugem računu? Odgovori s citatom

Pišeš:
Citiram:
Mene zanima zakaj z drugega uporabniškega računa ne pridem noter v SKB NET

Kar razumem, kot da bi rad pogledal stanje na nekem drugem računu. Ta drugi bančni račun ima seveda drugačno vstopno kodo in tudi drugače sprogramiran računalnik za generiranje gesel ravno zato, da ti ne bi gledal recimo stanje na mojem računu.

Vsak bančni račun potrebuje svoj računalniček za generiranje gesel! (Isti program, drugi parametri!)

Kar se varnosti tiče, se mi zdi ta način varnejši od certifikata. Nek heker, ki se uspe infiltrirati na računalnik s certifikatom lahko tak certifikat pošlje sebi, potem še sledi uporabniku, ko tipka geslo, in pošlje še geslo k sebi in ima potem vse potrebno za vstop v tvoj račun. Ugibam, da je nekaj takega naredil mojster, ki je pred leti od LB hotel denar za to, potem pa so ga strpali v luknjo, mi zasegli računalnik, ga označili kot velikega vlomilca, (pa ni ukradel še nič, samo pokazal je, da se da!) in potem je menda celo naredil samomor.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70644.64

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
For
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 10:08 am    Naslov sporočila:  Re: Drugem računu? Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Pišeš:
Citiram:
Mene zanima zakaj z drugega uporabniškega računa ne pridem noter v SKB NET

Kar razumem, kot da bi rad pogledal stanje na nekem drugem računu. Ta drugi bančni račun ima seveda drugačno vstopno kodo in tudi drugače sprogramiran računalnik za generiranje gesel ravno zato, da ti ne bi gledal recimo stanje na mojem računu.

Vsak bančni račun potrebuje svoj računalniček za generiranje gesel! (Isti program, drugi parametri!)

Na svom računalniku imam dva uporabniška računa. En zame, en za ženo!

S prvega pridem noter, s drugega pa ne!

Ne vem kje je problem, ker se še učim, in tole s drugim uporabniškim računom sem naredil prvič. Najbrž sem kaj pomembnega spregledal... Confused Wink

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Saj vzamem kalkulatorček s sabo na zavarovalnico in tam na njihovem računalniku plačam brez težav.

Malce mimo teme pa vendarle.
Tudi certifikat NLB lahko dokaj nemoteno prenašaša naokrog (na usb ključu). Za vsak slučaj ga zaščitiš z geslom.
Malce tečno je samo to, da ga moraš najprej inštalirati in potem deinštalirati, če si na kakšnem "žnj" računalniku Brick wall
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 10:17 am    Naslov sporočila:  Re: Drugem računu? Odgovori s citatom

For je napisal/a:
Na svom računalniku imam dva uporabniška računa. En zame, en za ženo!

S prvega pridem noter, s drugega pa ne!

Kar priznaj, da si ji namerno zaprl možnost za zapravljanje Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Kar priznaj, da si ji namerno zaprl možnost za zapravljanje

Imam občutek, da je situacija obrnjena, zato sedaj tako panično išče rešitev Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janez03
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Sep 2004 9:43
Aktiv.: 0.60
Kraj: tržič

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej še pravice na uporabniškem računu od žene - morda si ji dal samo pravice "restricted user" in je eventualno povezano z izvajanjem programa e-banke. Daj (začasno) "standard" oz. "power user" da vidiš če je to vzrok.

L.p.; Janez
Nazaj na vrh
For
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Proteus je napisal/a:
Citiram:
Kar priznaj, da si ji namerno zaprl možnost za zapravljanje

Imam občutek, da je situacija obrnjena, zato sedaj tako panično išče rešitev Mr. Green

Ne eno, ne drugo Wink ...saj nima kaj zapravljat Sad

Drugač sva z ženo pooblaščena na vse, kar ima ona imam jaz, in obratno Mr. Green

Smile

janez03 je napisal/a:
Poglej še pravice na uporabniškem računu od žene - morda si ji dal samo pravice "restricted user" in je eventualno povezano z izvajanjem programa e-banke. Daj (začasno) "standard" oz. "power user" da vidiš če je to vzrok.

L.p.; Janez

A bi lahko bolj natančno razložil postopek, ker imam slovenske windowse, pa še z angleščino sem malo "skregan" Confused Sad ....tega me v šoli niso učili... Evil or Very Mad

Hvala

Nazaj na vrh
For
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To ni res!?
Najprej sem napisal tale post zgoraj, pa sem probal še enkrat utipkat geslo, in normalno sem prišel noter!!!!?????? Ničesar nisem spreminjal, pa je šlo.
Kar nekaj!?

Prej sploh ni dovolil vpisati gesla! Če bi, bi vsaj verjel da sem se zmotil pri vpisu..... Confused Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Jutri bom spet probal.... Pray Pray Pray

:blowie:

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni