www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Domača izdelava avtoalarma

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zidnidvojnik
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 29 Jun 2011 22:03
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2011 10:17 pm    Naslov sporočila:  Domača izdelava avtoalarma Odgovori s citatom

Najprej lep pozdrav vse skupaj. V elektroniki nimam kaj dosti pojma, vendar te osnovne stvari pa le znam.

No in odlocil sem se da si izdelam svoj avtoalarm (pac dougcas). Malo sem tudi gruntal kaj bi rabil in sicer eno trobljo (ze imam iz enega starega bmw-ja), potem senzorje gibanja (alarm bi bil samo za notranjost vozila), in pa verjetno se kak upor in varovalko pa tudi stikalo za uklop/izklop.

Zdej pa me zanima ce mi lahko kdo pove kaj tocno rabim in kje sploh kupim (ker senzorje gibanja sem ze iskal pa nic nasel. prosim za kaksen link). Polek tega me zanima tudi za upor ker bi rad naredil tako da ko en senzor zazna gibanje da se sprozi npr 1 minutno cviljenje. Ker kakor si razlagam ce nebi bilo upora in ko bi se umaknil s senzorja bi prenehalo bipat Very Happy

No prosim ce mi daste linke kje se to kar rabim kupi in ce lahko eden na hitro napise kako se zveze (to verjeno nebi smeu imet problema ampak useeno)

Hvala sbeer sbeer
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2011 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno ne veš osnov. Upor ni kondenzator ter tudi off delay vezje ne in to niso lego kocke, da enostavno povežeš A, B in deluje. Sploh pa kolikor jaz vem avtomobilski alarmi niso narejeni na senzorje gibanja. Pa ne vzeti sedaj tega kot žalitev.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
zidnidvojnik
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2011 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Očitno ne veš osnov. Upor ni kondenzator ter tudi off delay vezje ne in to niso lego kocke, da enostavno povežeš A, B in deluje. Sploh pa kolikor jaz vem avtomobilski alarmi niso narejeni na senzorje gibanja. Pa ne vzeti sedaj tega kot žalitev.

ne ne vzamem kot zalitev...sei priznam da v vecini nimam pojma. ampak mene zanima samo katere dele rabim zvezat bi ze probal sam. Mogoce se tudi prav nisem izrazil...a potemtakem rabim kondenzator????

Senzorje gibanja pa rabim zato ker bi naredil samo nadzor notranjosti, in ne ce bi odprl vrata ali kaj podobnega Very Happy
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2011 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja v bistvu bi lahko bil kondenzator, ampak bi moral za tako sireno biti zelo velik. Je pa bolj na mestu kot upor, zato sem pa napisal off delay, kar ti rabiš. Sem pa mnenja, da bodo senzorji gibanja verjetno preveč potratni za neprestano delovanje. V sam avtomobil jih bo pa verjetno težava namestiti, tako, da bodo kljub vsem oviram lepo zaznavali. Bolje bi bilo uporabiti neke senzorje dotika na pločevini ali morda pod prevleko sedeža, če že hočeš, da deluje samo v notranjosti. Najprej je potrebno razčistiti kakšne senzorje in koliko, potem pa se lahko pogovarjamo o vezju. V kolikor misliš, za sireno dati klasično trobljo, naj povem, da ta ni namenjena daljši neprekinjeni uporabi.

Sicer bo pa verjetno še kdo drug izrazil mnenje.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
zidnidvojnik
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 29, 2011 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Ja v bistvu bi lahko bil kondenzator, ampak bi moral za tako sireno biti zelo velik. Je pa bolj na mestu kot upor, zato sem pa napisal off delay, kar ti rabiš. Sem pa mnenja, da bodo senzorji gibanja verjetno preveč potratni za neprestano delovanje. V sam avtomobil jih bo pa verjetno težava namestiti, tako, da bodo kljub vsem oviram lepo zaznavali. Bolje bi bilo uporabiti neke senzorje dotika na pločevini ali morda pod prevleko sedeža, če že hočeš, da deluje samo v notranjosti. Najprej je potrebno razčistiti kakšne senzorje in koliko, potem pa se lahko pogovarjamo o vezju. V kolikor misliš, za sireno dati klasično trobljo, naj povem, da ta ni namenjena daljši neprekinjeni uporabi.

Sicer bo pa verjetno še kdo drug izrazil mnenje.

dau bi dva senzorja in sicer pri voznikovi in sovoznikovi strani. Bi pa dau tudi stikalo za uklop /izklop da ne tuli kadar se mu dvigne. Samo ne vem kje kupiti tele senzorje, in pac tisto stvar da bi drzalo cca 30s-1min??????
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.62

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 30, 2011 1:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zidnidvojnik je napisal/a:

katere dele rabim zvezat bi ze probal sam. podobnega Very Happy

Sestavi raje kaj takega,.. http://www.digitshop.si/izdelek_UNIVERZALNI-AVTO-ALARM-C1-802

Ker kar nekaj povezovat nesmeš, saj pri tem lahko skuriš celo vrsto elementov.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 30, 2011 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Senzor gibanja je za avtoalarm, povsem neuporaben. Z njim ne moreš določiti niti približno točne meje, do kam deluje (vpliv ima temperatura, odsevi, osvetljenost itd).

Kaj ti koristi alarm s kupom lažnih alarmov? Čisto nič, saj ga boš kmalu sam odklopil, najkasneje takrat, ko ti bo kdo zaradi nepotrebnega hrupa navil uro.

Za notranjost avtov se uporabljajo senzorji na ultrazvok.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zidnidvojnik
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 30, 2011 5:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Senzor gibanja je za avtoalarm, povsem neuporaben. Z njim ne moreš določiti niti približno točne meje, do kam deluje (vpliv ima temperatura, odsevi, osvetljenost itd).

Kaj ti koristi alarm s kupom lažnih alarmov? Čisto nič, saj ga boš kmalu sam odklopil, najkasneje takrat, ko ti bo kdo zaradi nepotrebnega hrupa navil uro.

Za notranjost avtov se uporabljajo senzorji na ultrazvok.

in kje bi lahko te senzorje kupil...in kaj prav zaprav zaznavajo
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 30, 2011 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čitaj!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni