www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

BASCOM 8051 IDE

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fbifbi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Jul 2004 12:17
Aktiv.: 0.54
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 7:26 pm    Naslov sporočila:  BASCOM 8051 IDE Odgovori s citatom

V Bascom-u sem napisal sledeč program:
Koda:
Dim Stikalo As Bit

Do
Stikalo = P1.0
If Stikalo = 1 Then
 Reset P1.1
Else
 Set P1.1
End If
Loop

Pri prevajanju v HEX detoteko ("Old Intel HEX file") program nekaj naredi samo
HEX detoteke ni nikjer.
In ne javi nobene napake.
Brez HEX-a nemorm nič naedeiti.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.06
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V nastavitvah moraš za izhod obkljukat .hex datoteko, da ti jo zgenerira.
Zdi se mi da je to v Options->Compiler-> tu nekje je za obkljukat.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem imel enkrat takšne težave. Pozkusi označit, da ti naredi vse datoteke - pri meni je to pomagalo.
fbifbi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem vse nastavil in davaden HEX dobim če nastavim "Old Intel HEX file" pa nedobim ničesar. Če označim vse kljukice mi noče prenesti programa na mikrokontroler. Question Mad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
strobos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj obkljukat enkrat samo hex drugič pa samo old intel hex
Nazaj na vrh
fbifbi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj to sem poskusil pa mi pri klasični HEX noče sprogramirat pri Old Intel HEX file pa nedobim nobene hex detoteke.
Nazaj na vrh
strobos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri programator uporabljaš? Lahko pa probaš še s swap words-nekateri programatorji oz. softwear programirajo tako, da je vrstni red obrnjen.
Nazaj na vrh
fbifbi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam PG-302 programator.
Nazaj na vrh
strobos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa ti programator sigurno dela? Imaš v Bascomu nastavljeno kateri kontroler uporabljaš? Ker kot vidim program, nimaš nastavljenega kontrolerja, tudi kristala ne. Se pa da to dvoje tudi nastavit v Options->Compiler->
Kateri softwear pa uporabljaš za pg302?
Nazaj na vrh
fbifbi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je nastavljen in programator dela. Uporabljam Bascom 8051. Sem enkrat uspel sprogramirat (uporabljam 89c2051) dol sem lahko tudi prebral Shocked. Sedaj pa je nastal(ne spomnim se da bi kaj spreminjal nastavitve) problem ko želim napisani program prenesti v mikrokontroler. Problem je pri pretvorbi tam programator še nima velikega vpliva.
Nazaj na vrh
fbifbi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 14, 2006 11:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem sem nekako rešil. oziroma nevem kako sem rešil ker je pri ponovnem poskusu z navadno HEX detoteko delovalo Rolling Eyes pomembno je da dela.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni