|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 873 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 10:23 pm Naslov sporočila: excel in izvoz v CSV file (z vejico in ne podpičjem) |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me, kako določiš v excel 2003 da v primeru shranjevanja datotek z "*.csv" uporabi za ločitev stolpce vejico in ne podpičja?
Imam Windows7 in sem poskušal v controlPanel > regional setings..... spremeniti znak za "List Seperator" iz podpičja v vejico, a ni pomagalo. (tudi po restartu računalnika ne)
kaj in kje naj še spremenim?
lp
uroš _________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.53 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne rabiš nič spreminjat, ker, mislim, da to nima zveze z Windows 7.
V Excelu greš na Datoteka->Shrani kot in izbereš CSV(Ločeno z vejico)(*.csv). _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 873 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem tako mislil, a dejansko ti excel stolpce (vrednosti) loči z podpičjem.
kakor sem razbral z pomočjo Googla, je nekaj v zvezi z regionalnim nastavitvami, samo kaj?
lp
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.53 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja pa ima zvezo z operacijskim sistemom oz. nastavitvami jezika .
Našel pa sem :
Citiram: |
Hi
xlCSV is the format you should save the file as. Semi-colon delimited files tend to be for financial data where a comma is often used as a decimal separator. If you change your regional settings to use the comma for the dec separator then Excel will save it in semi-colon format.
I don't know if that will work for you, but it is the only way I know you can get excel to do it for you. Other than that, I suspect you might be coding your own save macro.
Richard |
Pravkar preizkusil in dela vendar moraš spremeniti :
- ločilo na seznamu na vejico,
- decimalni simbol na vejico in
- ločilo med skupinami na piko.
Brez restarta računalnika! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.99 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2011 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Tisti, ki iz kakršnegakoli razloga ne želimo šariti po regionalnih nastavitvah, uberemo pot po obvoznici na naslednji način: Excelovo datoteko se shrani kot "[ImeDatoteke](Ločeno z vejico).csv". Datoteko nato odpreš v Beležnici in uporabiš funkcijo "Najdi in zamenjaj" (Najprej "vejica" zamenjaš s "pika" (zakaj, je razloženo v opozorilu spodaj); nato ";" zamenjaš z ","). Zamenjaš vse in spremembe shraniš.
Če to datoteko spet odpiraš z Excelom, je zelo priporočljivo uporabiti funkcijo "Podatki/Besedilo v stolpce".
Opozarjam pa na naslednje: Excel kot decimalno ločilo (privzeto) uporablja vejico. In če se uporabi vejico tudi kot ločilo med vrednostmi v datoteki tipa "*.csv" se zna podatkom hudo "zmešati".
Moje osebno priporočilo je: datoteko tipa "*.csv", ki jo ustvari Excel, pustiti takšno kot je; če pa je nujno potrebna datoteka tipa "*.csv" (z vejicami kot ločili), se naredi kopijo Excelove in v Beležnici popravi potrebno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2011 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema, obenem pa se oproščam in prosim moderatorja, da temo prestavi v ustrezno mapo -sem povsem spregledal ob odpiranju.
Jaka57:
kako si našel citirano besedlio? Verjetno z googlom, a jaz ga nisem našel.
6dan8
hvala za navodila - uporabl sem jih, saj če spremenim regionalne nastavitve, imam problem pri odpiranju datotek ločenih z podpičjem
Sicer pa podatke ločene z vejico potrebujem pri razvoju android aplikacije
lp
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni