www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Gorenje Apollo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
king25
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06
Aktiv.: 2.44
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 19, 2006 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Satelitko a bo ta prava 150V linija,ki je z rdečo obkrožena na načrtu?

Sprašujem zato,ker na sami tiskanini ni nikjer napisana ne zgoraj in ne spodaj na vezju.

Je lahko BU vseeno notri in vse ostalo razen VN-ja?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 19, 2006 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če gledaš s strani tiskanine in imaš spodaj primar, potem je 150V z desne strani trafota. (dioda - elko 47u/160V-špulca-še en elko reda 160V-zašč. upor-trafo-kolektor BU-ja. Za preizkus lahko izlotaš tisti upor med elkotom in trafotom. Na elko potem obesi žarnico.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 7:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se ti opravičujem Satelitko za prejšni post. Čisto sem pozabil pripeti sliko,ki je obkrožena 150V linija Rolling Eyes
Šele sedaj sem videl...

e6.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  124.3 KB
 Pogledana:  77 krat

e6.JPG

Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 20, 2006 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ja, saj ti piše zraven, a ne?
Nazaj na vrh
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 22, 2006 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Komaj danes sem dobil vse potrebne kondenzatorje.
In me zanima glede tega največjega 220uF/400V, če mora biti 105 stopinski ali je lahko kar 85??
Namreč dobil sem samo 85.
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 22, 2006 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma, ta ni kritičen spljoh...
Nazaj na vrh
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 24, 2006 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Satelitko napisal si da za preizkus naj dam ven upor med elkotom in trafotom in na elko (47u/160V - C653) potem obesim žarnico.
Predno priklopim in stestiram me zanima ker je ta upor? Sem ga iskal na vezju kot si rekel, samo nevem točno ker je pravi Confused .
Mi lahko prosim poveš oznako s sheme ,R6xx ?!

Prej si ne upam priklopit,da nebi kaj še uničil...

Hvala
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 24, 2006 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da bo enostavneje izlotaj Du652, žarnico obesi na C652.
Nazaj na vrh
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 26, 2006 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Satelitko hvala ti za vso pomoč. S tvojo pomočjo mi je uspelo ponovno oživeti TV Cool

Sedaj spet deluj brez težav.

Zamenjal sem PTC upor, 220uF/400 kondi, 220uf/50V (je bil napihnjen), 33nf/1000V, 11n/1700V in upor 220k.

To je to in tv spet dela.

Še enkrat hvala

LP
Nazaj na vrh
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.49

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2014 11:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam starejši Gorenjev TV s šasijo E6/c. Po menjavi PTC sem ugotovil, da VN transformator prebija med priključkom VN kabla za zaslon in ohišjem transformatorja. Našel sem drug VN trafo na drugi šasiji E5, ki ima enak razpored priključkov, je pa fizično manjši od originala. Šasija E5 je iz televizorja z diagonalo 51cm, moj televizor jo ima 63cm. Zanima me, če lahko naredim direktno menjavo transformatorja?
Nazaj na vrh
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2014 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ferdo je napisal/a:
Pozdravljeni!

Imam starejši Gorenjev TV s šasijo E6/c. Po menjavi PTC sem ugotovil, da VN transformator prebija med priključkom VN kabla za zaslon in ohišjem transformatorja. Našel sem drug VN trafo na drugi šasiji E5, ki ima enak razpored priključkov, je pa fizično manjši od originala. Šasija E5 je iz televizorja z diagonalo 51cm, moj televizor jo ima 63cm. Zanima me, če lahko naredim direktno menjavo transformatorja?

Ne. Oznaka VN trafota se mora ujemati.
Mogoče se da stari trafo za nekaj časa popraviti. Na mestu kjer prebija ga je potrebno očistiti naprimer z izopropanolom, in na debelo zakitati s silikonom. Če pa prebija znotraj trafota pa ni pomoči, edino nov trafo.

Če ti starega ne uspe popraviti me kontaktiraj na ZS. Mislim, da imam nekje še enega rabljenega od šasije E6, vendar bi rabil točno oznako, da preverim.

Lp, Matic
Nazaj na vrh
ferdo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2014 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oznaka originalnega VN transformatorja je 1192.0807 420388 1 29 97 3382 L1 . Oznaka VN trafota iz šasije E5 je: 1142.0545 GN413799 A 4698 3303 L1 .

Napisal sem komplet vse, kar je na nalepki transformatorja.

Drugi, iz šasije E5 je za 1 cm nižji od originala iz šasije E6, razpored priključkov in položaj potenciometrov je na obeh enak.
Nazaj na vrh
ferdo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2014 5:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusil sem vseeno s transformatorjem s šasije E5. TV se je vklopil, vidi se preklop kanalov (lučka utripa), indikacija napajanja je zelena, zaslon pa črn (ni slike). Na originalnem transformatorju sem zalil razpoko, vendar je oćitno tudi znotraj prebit, saj se mi pol minute po vklopu TV sam izklopi (tako, kot prej). Ostali elementi so po preverjanju v redu. Se priporočam za kakšen VN trafo. TV ni veliko vreden, je pa v uporabi na vikendu, zato bi ga rad popravil. Razen te napake je do sedaj deloval brezhibno. Ima še vse kondenzatorje Iskrine, ki so ob meritvah bili vsi v mejah navedenih toleranc in z dobrim ESR.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni