|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Okt 21, 2011 6:19 pm Naslov sporočila: Zunanji disk v okvari? |
|
|
Pozdravljeni,
Imam problem z zunanjim diskom, ki ima posebej napajanje preko switcherja.
Dogaja se, da disk po približno 1-2min izgine in ga rač. več ne prepozna dokler ga ne izklopim ter ponovno vklopim (disk) nato se situacija ponovi.
Je že kdo doživel podoben primer? Sploh pa me zanima kako bi spravil vse podatke iz njega v tem času ali na kakšen drug način.
Vsega skupaj je čez 500Gbyt datotek.
Hvala za pomoč in sugestije. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
demag Član

Pridružen-a: Sob 24 Sep 2011 8:22 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.35 Kraj: Okolica Postojne
|
Objavljeno: Pet Okt 21, 2011 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se da disk prestavit v drugo ohišje, ga prestavi-mogoče je, da je krivo ohišje in ne disk.... _________________ Ni vse zlato,kar se zlato sveti!!
Nazadnje urejal/a demag Sob Nov 12, 2011 5:58 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.25
|
Objavljeno: Pet Okt 21, 2011 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam podoben primer, ampak drug disk. Disk dela lepo dokler ne prekopiram preveč datotek naenkrat iz/na disk. Lučka ne utripa več, ampak gori rdeče (pisanje) in disk izgine/ni več veljaven. Po ponovnem vklopu spet dela. Sam sumim na napajalno enoto na mojem ohišju, saj je disk predtem v računalniku delal brez težav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Okt 21, 2011 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Disk je samostojen v ohišju.
Sum imam tudi na USB kartico, saj mi modem, ki je napajan in priklopljen preko USB tudi včasih prekine (ga ne zazna). Zgodi se, ko me ni doma. Kadar pridem do rač., mi zahteva vpis PIN-a in modem potem spet dela.
Bom poskusil disk na drugem rač. da vidim, če je problem v njem ali pa je na tem rač. problem z USB kartico. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Brezhibnost diska preiskušiš tako, da ga vgradiš v drugo ohišje ali pa kar v računalnik.
Če je 3,5 ga lahko vgradiš v računalnik, če pa je 2,5 pa ga vgradiš v računalnik, vendar pozor- velja samo za sata diske, ata diski nimajo enakega priklopa.
Ko to deluje vredu lahko prekopiraš vse podatke iz diska.
NAjvečkrat so problematična ohišja, katera imamo premalo zagotovljene energije za napajanje diskov. RAzni usmerniki (zunanji so problematični, ker imajo premajhno izhodno moč in se sesede napetost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lordkreps Član

Pridružen-a: Sre 17 Okt 2007 9:49 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.48 Kraj: Levi žep
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 3:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kable in konekterje si preveru ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima disk tudi zunanji napajalnik?
Večina se napaja z 12V in lahko (po preverjanju) priključiš drug napajalnik.
Če se napaja iz USBja, glej da je vklopljen direktno v računalnik in ne preko hub-a. In da je USB kabel čim krajši in dovolj debel. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Okt 27, 2011 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj podobnega se je meni enkrat dogajalo: če sem dal kopirati večjo datoteko ali več njih, se je po nekaj minutah kopiranje ustavilo. rešitev je bila izklop in ponoven vklop zunanjega diska. Na koncu sem po kar nekaj časa čisto slučajno ugotovil da se to dogaja če imam tiskalnik (barvni laser) vključen - nima veze ali je aktivno vključen, ali je v standby-u. Ko sem ga izklopil s stikalom (ali potegnil ven njegov USB) je problem izginil.
Glede na to poskusi po vrsti vleči ven tvoje USB naprave. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Sob Okt 29, 2011 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri kolegovem sem prišel do spoznanja, da ga sračka vezje. Ko sem hotel prebrati SMART stanje diska, ga Crystal Disk Info ni mogel prebrati. Kar se je dalo rešiti sem pobral dol (disk je imel očitno tudi slabe sektorje) in prekopiral vse skupaj na nov disk. Dokler je bil disk hladen, se je lahko kopiralo z njega, pisanje ni delalo. Ko se je segrel, je Total Commander zmrznil. Da o exploderju sploh ne govorim
Lahko poskusiš, kaj pove Crystal Disk Info, mogoče bo že tam rumena lučka posvetila  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni