www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Odnos prodajalcev v IC-elektronika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od kar obratuje Nano sam še nisem kupoval kje drugje. Preko spletnega vmesnika sicer še nisem naročeval - običajno naročim direknto preko emaila. Od farnella dobiva mislim da vsak dan. Nekoliko dlje traje od digikey-a. Vsekakor se pozna, da je lastnik ob enem tudi trgovec.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bbf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 14:34
Aktiv.: 1.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2011 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že dvakrat sem oddal naročilo pri ICju, osebno, na papirju, seveda s kontaktnimi podatki.. niti enkrat me niso poklicali, da je pripravljeno. imel sem pa robe za cca 200 evrov po naročilu. ne vem, ali so pozabli, ali čakali naj jim po dveh tednih zatežim, kaj je zdej z naročilom in se potem spravli k delu, ali pa so preprosto vesolci. zadnjič sem imel 15 postavk na listu, od tega sem dobil eno baterijo, nimh, napačno, moja napaka - nisem pogledal kaj mi je dal, ampak "imamo samo to na zalogi" ko sem ga spraševal za litijevo pcb baterijo (itak mi je kazal najprej navadne duracelke), ja na internetni ponudbi je bila prava na zalogi, zato sem šel ponjo.. no za tistih 10 različnih kondenzatorjev, skupaj bi naneslo nekje 30€, mi je rekel naj pustim, bojo nabrali... ne hvala, in ne nasvidenje ampak adijo zavedno. naslednji dan sem se registriral na Farnell in 36 ur po oddaji naročila dobil željeno robo pred vrata.
IC - ne hvala. kar lupite tiste svoje odjemalce dalje, grem raj k Justu, magari da mi reče nimamo, kot pa da sem kot elastika pri ICju.
lp!
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2011 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V trgovino IC grem takrat, ko v HTE kaj nimajo, da poskusim srečo še pri njih, potem se spotoma oglasim še v Just-u

V trgovini IC so me že večkrat želeli odpraviti zaradi dolžine spiska, ampak na njihovo žalost se nisem pustil odgnati, ker spisek tako ni bil za IC, saj sem tam kupil samo komponente, ki jih nisem dobil drugje ali pa je bilo pri njih slučajno ceneje, s poudarkom na slučajno.

Spomnim se, da sem nekoč omenil tržno inšpekcijo, ker mi niso želeli postreči več kot 5 artiklov iz spiska... seveda sem potem vse postavke dobil zelo hitro Cool in nihče ni več omenjal dolžine spiska, ob naslednjem obisku pa spiska niso videli, saj sem govoril po spominu Wink

Kakorkoli, odnos imajo čuden, očitno imajo dohodka dovolj, da se na nek način norčujejo iz "malih strank"

Ko že nekateri omenjate HTE, bom napisal le to, da sem s HTE v Ljubljani osebno zelo zadovoljen, z ostalimi pa nimam direktnih izkušenj v maloprodaji, tako da za CE in MB ne morem dati komentarja.

[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2011 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam naročujem materijal preko spleta saj sem iz Brežic in mi sama pot v LJ zaradi par elementov za hobi uporabo ne splača. Pri IC elektronik sem pred kratkim naročil nekaj preko spleta vendar tudi po cirka par dneh niti odgovora nisem dobil kljub temu da sem med opombam napisal, da mi sporočilo če imajo materjal ter kdaj mi lahko pošljejo. Po tem sem naročilo preklical ter naročil preko HTE iz Celja saj mi tam v istem dnevu odgovorijo in četudi niso imeli zadeve na zalogi in je čakalna doba 1 teden sem rajši počakal na njih.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2011 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker imam z IC podobne izkušnje, kot marsikdo tule (zelo neradi prodajajo), v HTE pa ponavadi tri četrtine artiklov nimajo na zalogi, naročam samo še iz farnella. Rade volje dam tisti € več in naročeno zanesljivo dobim naslednji dan.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krof555
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54
Aktiv.: 3.48
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2011 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tudi ko jaz kupujem v HTE-ju včasih nekaterih zadev nimajo ampak vsaj povejo kdaj bojo dobili...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
hadik1
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 23:33
Aktiv.: 0.21
Kraj: Beltinci

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2011 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz pa od kar sem izvedel za nanoelektroniko ne kupujem več nikjer drugje kot pri njih. Ob vsakem naročilu me pokličejo kaj imajo na zalogi oziroma česa nimajo in kdaj gre naročilo naprej na pošto. Jaz sem z njimi zelo zadovoljen.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.63

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes mi je prodajalec v IC-e hotel prodati "upor" 0R velikosti 1206, namesto 0805. Češ da se tisti mm ne bo poznalo..

Pa še Darkotu je hotel vrniti zbornike, ker ima premalo provizije pri prodaji Pray
Nazaj na vrh
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ziga555 je napisal/a:
Danes mi je prodajalec v IC-e hotel prodati "upor" 0R velikosti 1206, namesto 0805. Češ da se tisti mm ne bo poznalo..

Pa še Darkotu je hotel vrniti zbornike, ker ima premalo provizije pri prodaji Pray

Pa dobro, zakaj sploh rinete tja. So zanič in konec. Saj je drugje dovolj ponudbe.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rabil sem še spajko, ki jo v HTE niso imeli. In še malo pa bi mi prodali neosvinčeno Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Vran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Maj 2011 11:32
Aktiv.: 0.53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2011 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krasno! In koliko si dal zanjo?
Si pogledal cene tu ?
http://shop.just.si/store.php/show/view=category/cat_id=206/fb5c753ee1feaf21d4328315603272f6
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2011 2:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Klik
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2011 2:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, pa ne moreš primerjat eno no-name spajko s fluitin-om, jasno, da je razlika v ceni. V HTE je spajka z bolj ugodno ceno, žal pa se vse prevečkrat dogaja, da kaj nimajo na zalogi, naročilo pa je včasih treba čakati kar malo preveč, resnično preveč časa.
IC pa takole: le občasno grem tja, kadar nekaj nujno rabim in imajo slučajno na zalogi ali pa grem tja pogledat kar tako, da vidim ali so že kaj slabši po odnosu ali pa so se mogoče popravili na bolje Razz za kakšna večja naročila se pa tudi v IC da zmenit za dobro ceno, tako da le ni tako slabo, kot mogoče kdo misli, je pa res, da kupcev, ki prinese nekaj drobiža in kupi 50 postavk, nihče ni kaj dosti vesel, prej obratno, da sprehajaš trgovca pol ure sem in tja, potem je pa skupni znesek 10€ ... Rolling Eyes

krof555
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54
Aktiv.: 3.48
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2011 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri čip-u so že uredili slike. Surprised
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.23
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2011 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
je pa res, da kupcev, ki prinese nekaj drobiža in kupi 50 postavk, nihče ni kaj dosti vesel, prej obratno, da sprehajaš trgovca pol ure sem in tja, potem je pa skupni znesek 10€ ... Rolling Eyes

Če se greš maloporodajo elektronskih komponent ali nekega drugega drobiža, brez tega ne bo šlo. Če taki trgovini to ni všeč, pa naj na vrata nalimajo listek: Minimalen nakup 100€ ali kaj podobnega in teh problemov ne bodo več imeli.

Čeprav so s svojim nadvse "poslovnim" in "profesionalnim" odnosom do strank ta problem v obeh trgovinah, ki sta tu na tapeti, v veliki meri že rešili.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 9 od 10

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni