|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Od kar obratuje Nano sam še nisem kupoval kje drugje. Preko spletnega vmesnika sicer še nisem naročeval - običajno naročim direknto preko emaila. Od farnella dobiva mislim da vsak dan. Nekoliko dlje traje od digikey-a. Vsekakor se pozna, da je lastnik ob enem tudi trgovec. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbf Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 14:34 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že dvakrat sem oddal naročilo pri ICju, osebno, na papirju, seveda s kontaktnimi podatki.. niti enkrat me niso poklicali, da je pripravljeno. imel sem pa robe za cca 200 evrov po naročilu. ne vem, ali so pozabli, ali čakali naj jim po dveh tednih zatežim, kaj je zdej z naročilom in se potem spravli k delu, ali pa so preprosto vesolci. zadnjič sem imel 15 postavk na listu, od tega sem dobil eno baterijo, nimh, napačno, moja napaka - nisem pogledal kaj mi je dal, ampak "imamo samo to na zalogi" ko sem ga spraševal za litijevo pcb baterijo (itak mi je kazal najprej navadne duracelke), ja na internetni ponudbi je bila prava na zalogi, zato sem šel ponjo.. no za tistih 10 različnih kondenzatorjev, skupaj bi naneslo nekje 30€, mi je rekel naj pustim, bojo nabrali... ne hvala, in ne nasvidenje ampak adijo zavedno. naslednji dan sem se registriral na Farnell in 36 ur po oddaji naročila dobil željeno robo pred vrata.
IC - ne hvala. kar lupite tiste svoje odjemalce dalje, grem raj k Justu, magari da mi reče nimamo, kot pa da sem kot elastika pri ICju.
lp! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
V trgovino IC grem takrat, ko v HTE kaj nimajo, da poskusim srečo še pri njih, potem se spotoma oglasim še v Just-u
V trgovini IC so me že večkrat želeli odpraviti zaradi dolžine spiska, ampak na njihovo žalost se nisem pustil odgnati, ker spisek tako ni bil za IC, saj sem tam kupil samo komponente, ki jih nisem dobil drugje ali pa je bilo pri njih slučajno ceneje, s poudarkom na slučajno.
Spomnim se, da sem nekoč omenil tržno inšpekcijo, ker mi niso želeli postreči več kot 5 artiklov iz spiska... seveda sem potem vse postavke dobil zelo hitro in nihče ni več omenjal dolžine spiska, ob naslednjem obisku pa spiska niso videli, saj sem govoril po spominu
Kakorkoli, odnos imajo čuden, očitno imajo dohodka dovolj, da se na nek način norčujejo iz "malih strank"
Ko že nekateri omenjate HTE, bom napisal le to, da sem s HTE v Ljubljani osebno zelo zadovoljen, z ostalimi pa nimam direktnih izkušenj v maloprodaji, tako da za CE in MB ne morem dati komentarja. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam naročujem materijal preko spleta saj sem iz Brežic in mi sama pot v LJ zaradi par elementov za hobi uporabo ne splača. Pri IC elektronik sem pred kratkim naročil nekaj preko spleta vendar tudi po cirka par dneh niti odgovora nisem dobil kljub temu da sem med opombam napisal, da mi sporočilo če imajo materjal ter kdaj mi lahko pošljejo. Po tem sem naročilo preklical ter naročil preko HTE iz Celja saj mi tam v istem dnevu odgovorijo in četudi niso imeli zadeve na zalogi in je čakalna doba 1 teden sem rajši počakal na njih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker imam z IC podobne izkušnje, kot marsikdo tule (zelo neradi prodajajo), v HTE pa ponavadi tri četrtine artiklov nimajo na zalogi, naročam samo še iz farnella. Rade volje dam tisti € več in naročeno zanesljivo dobim naslednji dan. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krof555 Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54 Prispevkov: 583 Aktiv.: 3.48 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
tudi ko jaz kupujem v HTE-ju včasih nekaterih zadev nimajo ampak vsaj povejo kdaj bojo dobili... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hadik1 Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 23:33 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.21 Kraj: Beltinci
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2011 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz pa od kar sem izvedel za nanoelektroniko ne kupujem več nikjer drugje kot pri njih. Ob vsakem naročilu me pokličejo kaj imajo na zalogi oziroma česa nimajo in kdaj gre naročilo naprej na pošto. Jaz sem z njimi zelo zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.63
|
Objavljeno: Pet Dec 23, 2011 11:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes mi je prodajalec v IC-e hotel prodati "upor" 0R velikosti 1206, namesto 0805. Češ da se tisti mm ne bo poznalo..
Pa še Darkotu je hotel vrniti zbornike, ker ima premalo provizije pri prodaji  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Pet Dec 23, 2011 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
ziga555 je napisal/a: |
Danes mi je prodajalec v IC-e hotel prodati "upor" 0R velikosti 1206, namesto 0805. Češ da se tisti mm ne bo poznalo..
Pa še Darkotu je hotel vrniti zbornike, ker ima premalo provizije pri prodaji  |
Pa dobro, zakaj sploh rinete tja. So zanič in konec. Saj je drugje dovolj ponudbe. _________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Pet Dec 23, 2011 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rabil sem še spajko, ki jo v HTE niso imeli. In še malo pa bi mi prodali neosvinčeno  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vran Član

Pridružen-a: Pon 02 Maj 2011 11:32 Prispevkov: 92 Aktiv.: 0.53 Kraj: slovenija
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Sob Dec 24, 2011 2:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Klik |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Dec 25, 2011 2:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, pa ne moreš primerjat eno no-name spajko s fluitin-om, jasno, da je razlika v ceni. V HTE je spajka z bolj ugodno ceno, žal pa se vse prevečkrat dogaja, da kaj nimajo na zalogi, naročilo pa je včasih treba čakati kar malo preveč, resnično preveč časa.
IC pa takole: le občasno grem tja, kadar nekaj nujno rabim in imajo slučajno na zalogi ali pa grem tja pogledat kar tako, da vidim ali so že kaj slabši po odnosu ali pa so se mogoče popravili na bolje za kakšna večja naročila se pa tudi v IC da zmenit za dobro ceno, tako da le ni tako slabo, kot mogoče kdo misli, je pa res, da kupcev, ki prinese nekaj drobiža in kupi 50 postavk, nihče ni kaj dosti vesel, prej obratno, da sprehajaš trgovca pol ure sem in tja, potem je pa skupni znesek 10€ ...  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krof555 Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54 Prispevkov: 583 Aktiv.: 3.48 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Dec 25, 2011 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri čip-u so že uredili slike.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Dec 25, 2011 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
je pa res, da kupcev, ki prinese nekaj drobiža in kupi 50 postavk, nihče ni kaj dosti vesel, prej obratno, da sprehajaš trgovca pol ure sem in tja, potem je pa skupni znesek 10€ ...  |
Če se greš maloporodajo elektronskih komponent ali nekega drugega drobiža, brez tega ne bo šlo. Če taki trgovini to ni všeč, pa naj na vrata nalimajo listek: Minimalen nakup 100€ ali kaj podobnega in teh problemov ne bodo več imeli.
Čeprav so s svojim nadvse "poslovnim" in "profesionalnim" odnosom do strank ta problem v obeh trgovinah, ki sta tu na tapeti, v veliki meri že rešili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
www.elektronik.si Seznam forumov
-> Pranger |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Stran 9 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni