www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnete JANUAR 2012
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.70
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 02, 2012 10:39 pm    Naslov sporočila:  Kaj trenutno počnete JANUAR 2012 Odgovori s citatom

Najprej srecno v novem letu!

Kaj za vraga sem pocel "Na novega lejta dan?"

Ob 12ih sem prijel v roke skatlice za SMD elemente. Iz kartonaste skatle sem potegnil upore in kondenzatorje (0805), ki sem jih dobil v skupinskem nakupu, v prejsnjem letu.

Polnih 9h prvi dan in danes se 2h dela, s pomocjo mame in punce, je tako delo koncano.

Imel sem doma se nekaj kondenazatorjev in uporov, kupljenih na E-Bayu, tako da se je stevilo vrednosti posameznih elementov nekoliko povecalo.

Nalepke za upore sem kupil v papirnici (vec o tem, je v malih oglasih, v temi SMD asortiment...), za kondenzatorje sem popisal na roke.

Tako sem zbral 70 vrednosti uporov in 48 vrednosti kondenzatorjev.

Sedaj bom narocil se vecje skatljice, za tantale in elektrolite.

Naj slike povedo vec:

SMD upori_0805.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.02 MB
 Pogledana:  66 krat

SMD upori_0805.jpg

SMD kondenzatorji_0805.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  961.95 KB
 Pogledana:  55 krat

SMD kondenzatorji_0805.jpg

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.60
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 02, 2012 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S pomočjo alu folije in sekundnega lepila popravil upravljalnika starih dobrih TV igric. Zadeva deluje presenetljivo dobro.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.02
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 02, 2012 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
.....
Polnih 9h prvi dan in danes se 2h dela, s pomocjo mame in punce, je tako delo koncano.
.....
Applause
Katera od njiju ima tako lepo pisavo? Wink

skatlice.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  722.29 KB
 Pogledana:  17 krat

skatlice.png

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.91
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 02, 2012 11:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OffTopic: Branez-a spet razganja Mr. Green
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 12:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
start je napisal/a:
.....
.....
Applause
Katera od njiju ima tako lepo pisavo? Wink

Hehe, punca. Mr. Green
Sedaj pozna vse vrednosti uporov in kondenzatorjev, na pamet. Laughing

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
rok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31
Aktiv.: 1.84
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 12:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Pride čas, ko ti kakšno stikalo res ni všeč... Recimo običajno belo hišno nadometno stikalo.
Dobro, ga zamenjaš z rdečo NOT-AUS tipko.
Jo gledaš nekaj časa..... Nakar se iznenada odločiš da tako ne gre; potrebuješ nekaj drugega.

Tako sem tudi sam razmišljal in "malce" pretiraval. Mr. Green Dancing
Ves material (razen kablov) sem imel že doma, telekomando sem dobil v dar od nekega znanca. Rezultat je viden na slikah.
"Glavna" krmilna omarica se nahaja pri mizi; Preko nje lahko vklapljam/onesposobim telekomando ali glavno omarico ali "daljinski upravljalnik", ki ga pač postavim kjer se mi zahoče.
Daljinec od telekomade je pa za vse druge lokacije v prostoru (no, v hiši).
Za "ziher" (da ne kakšna mama ali pa kdo drug dobi daljinec v roke) sem dodal še "kabina-bunker" stikalo, ki v bunker poziciji izklopi telekomando.
Prvi projekt v novem letu ki je že dokončan... Kako bo šele z drugimi? Smile

Pa še ena uganka. Čemu to sploh služi?

Lep pozdrav in Srečno novo leto 2012 vam želi,
Rok

DSCN3750.JPG
 Opis:
Baterija je zraven samo za namen testiranja sistema.
 Velikost datoteke:  4.31 MB
 Pogledana:  45 krat

DSCN3750.JPG

DSCN3758.JPG
 Opis:
Glavna "omarica"
 Velikost datoteke:  4.22 MB
 Pogledana:  21 krat

DSCN3758.JPG

DSCN3768.JPG
 Opis:
Levo žični daljinec; desno daljinec telekomande
 Velikost datoteke:  3.86 MB
 Pogledana:  16 krat

DSCN3768.JPG

Primož
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Dec 2004 22:44
Aktiv.: 0.97
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 1:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odslužen PC spremenil v SAN iSCSI strežnik (OpenFiler). Zaenkrat notri 6GB sistemski in 10GB podatkovni disk za testne namene, jutri dam notri 2x 400GB v RAID. Ker je to moj prvi strežnik sploh, je veselje toliko večje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.02
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 1:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mirkatmir je napisal/a:
OffTopic: Branez-a spet razganja.
start je napisal/a:
Hehe, punca.

Nič me ne razganja, samo vedel sem da nekdo, ki se ukvarja z elektroniko, ne more tako pedantno in s toliko potrpljenja napisati toliko nalepk. To je samokritika!

Še enkrat: vse pohvale (vsem trem)!!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 1:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Brane.
Da je to res, se opazi pri temu, kako so nalepke nalepljene. Popisane so lepo, ko pa sem jih jaz lepil, sem po 20ih nalepkah zacel zivce zgubljat, kar se vidi, na nekaterih, ki jih "nosi po strani".

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.58
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 3:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Start, samo en predlog. Zakaj si ne zložiš podobne vrednosti v vrsti navpično navzdol?

npr.:

1.2k 1.8k .....
12k 18k .....
120k 180k ....

Se mi zdi veliko bolj pregledno.

start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem hotel imeti zlozeno za vsako dekado eno vrstico, ampak, mi nekaj vrednosti manjka in bi potem prisel do zelo cudnih oblik. Tako pa je pravokotnih.
Ce bom kdaj imel polne dekade, bom vsekakor tako naredil.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 9:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tako pa je res malo čudne oblike vendar je preglednost precej večja. Je pa res da moraš v vsakem primeru pogledati da si res vzel 10k in ne 100k Smile
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa tiste, ki ti manjkajo, imas potem luknjo vmes (npr. med 1R in 1R5, ti manjka 1R2), imas luknjico vmes ali premaknes vse za eno mesto v desno?

Ce premaknes vse v desno, potem nisi pridobil kaj dosti na preglednosti.
Think

Aljaž T.
Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.64
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start, kje si dobil sortirnike?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ljudsko je napisal/a:
start, kje si dobil sortirnike?

Tukaj -> http://www.ebay.com/itm/110668626346?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_3127wt_823

Narocil pa sem 7 paketov, cena je bila 46$, prodajalec pa mi je, sam od sebe, zapakiral v dva paketa in mi poslal. Paketa sta prispela istocasno in kljub novoletnim praznikom v kar 13ih dneh.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Stran 1 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni