www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

kako si narediš windows backup
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.12
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 1:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
Do zdaj sem kopiral 32 bitne sisteme. Bi bilo za probat Think .

Fino, če bo kdo slučajno testiral še za x64, prosim za "report" Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
osterklin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Jan 2009 20:00
Aktiv.: 0.88

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem v začetku tudi uporabil ACRONIS vendar je z njim možno kopirat samo cel disk, kar je še najbolje narediti "disk - disk" je pa nov lako tudi večji.

Bolje je z Ghostom kjer lahko daš backub recio samo C disk in še to samo vsebino z zagoskim sektorji. Tako imaš dosti manjšo kopijo in iz nje lahko potehneš tudi posamezne dtoteke.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Z Ghost Explorerjem.
- hvala, deluje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
IXA
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 22:20
Aktiv.: 0.48
Kraj: Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

osterklin je napisal/a:
Jaz sem v začetku tudi uporabil ACRONIS vendar je z njim možno kopirat samo cel disk, kar je še najbolje narediti "disk - disk" je pa nov lako tudi večji.

Bolje je z Ghostom kjer lahko daš backub recio samo C disk in še to samo vsebino z zagoskim sektorji. Tako imaš dosti manjšo kopijo in iz nje lahko potehneš tudi posamezne dtoteke.

Očitno nimaš polno verzijo Acronisa. Odlično orodje, lahko izberem posamezne particije oziroma diske za "backup".
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
osterklin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Jan 2009 20:00
Aktiv.: 0.88

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

IXA je napisal/a:
osterklin je napisal/a:

Očitno nimaš polno verzijo Acronisa. Odlično orodje, lahko izberem posamezne particije oziroma diske za "backup".

Ja bo držal samo backup ti naredi npr. če je disk velikost 1 gb pa čeprav je na mjem samo 200mb, bo bakup za cel disk.
Ghost ti pa naredi manjšo kopijo odvisno od količine podatkov na njem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne bo držalo. Velikost diska nima nobene veze z velikostjo datoteke. Le-ta je velika toliko, kot je gor podatkov, nekaj pa je odvisno od tega, kakšno stopnjo kompresije določiš. Npr. jaz imam particijo C 120 GB, image cele particije pa je velik 20 GB. Poleg tega lahko narediš backup posameznih datotek, ne samo cele particije.
Problem je samo ri kloniranju diskov - ko sem menjal HDD z novim SSD, semo hotel klonirati samo eno particijo - to pa ne gre. Acronis je na vsak način hotel klonirati celoten HDD - vseh 1TB (C+D), kar pa seveda ni šlo Shame on you .
Drugače si pa narediš urnik in pozabiš na acronis in delanje kopij, vse naredi sam v ozadju.
Resno - katero verzijo si pa imel da je imela take čudne omejitve? Že od verzije 8 naprej zgoraj omenjeno drži...torej ali si imel res predpotopno ali pa nisi videl/razumel programa in njegovih funkcij...definitivno pa pišeš nekaj, kar NE drži.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
California
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Avg 2005 19:48
Aktiv.: 0.99
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2012 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar sem preizkusil Paragon Back Up Free. V W7/64 narediš dve slike na disk D in sicer MBR, ter jasno C. S programom narediš bootable cd in kasneje s tem cd-jem kadarkoli z restore čarovnikom povrneš prvotno stanje. Restore za nekaj več kot 40G na C je trajal 34 minut, MBR povrne v trenutku.
Ga uporablja še kdo?

Lp.
Vlado

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni