|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 4:07 pm Naslov sporočila: Je mogoče sprogramirati Amic A49LF040TL z Willem pcb 3 ? |
|
|
Pozdravljeni
Zanima me ali obstaja način (kateri program in/ali nastavitve programa ter programatorja) s katerimi je mogoče uspešno sprogramirati flash Amic A49LF040TL z Willem PCB 3 programatorjem (preko FWH/LPC) adapterja) ?
Omenjeni flash ni podprt v verziji programa Willem Eprom 0.97jc in 0.98a+, SST49LF040, ki ga omenjena programa podpirata, pa ima kljub podobni oznaki, drugačen pinout.
Na netu sem našel eno temo, vendar ni za moj programator.
http://www.mcumall.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1360[url][/url]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.89 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam programator Labtool48 ki podpira 49LF040 od SST-ja. Lahko prineseš in probava. Mi pa manjka adapter
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za ponudbo, adapter imam, vendar imam samo Amic chip, ne pa SST, ki naj bi ga moj programator tudi podpiral.
Sicer ni nič nujnega. Sortiral sem zbirko flash čiperaja, ki sem ga nabral iz pokvarjenih matičnih plošč in preverjal, kaj od tega moj programator zna sprogramirati, če bi bilo potrebno.
Razlika v pinoutu med obema chipoma (če nisem kaj spregledal), je v funkciji pina 28, ki je pri SST:
Citiram: |
CE# Chip Enable This signal must be asserted to select the device. When CE# is low, the device is enabled. CE# must remain low during internal Write (Program or Erase) operations. When CE# is high, the device is placed in low power Standby mode. |
pri Amic pa
Citiram: |
VSS Ground Circuit ground. All VSS pins must be grounded. |
Ko sem pomeril na samem adapterju, je pin 28 vezan na maso, kar bi bilo ustrezno za oba primera in sem chip vtaknil v programator in rezultati so bili naslednji (pri nastavitvi na SST49LF040):
- ID chipa ne javi - dobim samo hex kode (slika ID,jpg);
- podatki se lahko preberejo;
- chip se lahko tudi pobriše, vse lokacije FF (slika ID,jpg);
- problem pa je pisanje.
Program javi napako že na prvi lokaciji (slika Napaka.jpg), Če grem nato prebrati vsebino, pa vidim, da se je na to mesto zapisala prava vrednost (slika Bufer.jpg), vendar ponovni poskus programiranja vrne enako napako kot na začetku.
Je kakšna rešitev iz te zagate?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
90.82 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
91.31 KB |
0 krat |

|
|
73.12 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni