www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Je mogoče sprogramirati Amic A49LF040TL z Willem pcb 3 ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programiranje embedded sistemov
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.23
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 4:07 pm    Naslov sporočila:  Je mogoče sprogramirati Amic A49LF040TL z Willem pcb 3 ? Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Zanima me ali obstaja način (kateri program in/ali nastavitve programa ter programatorja) s katerimi je mogoče uspešno sprogramirati flash Amic A49LF040TL z Willem PCB 3 programatorjem (preko FWH/LPC) adapterja) ?

Omenjeni flash ni podprt v verziji programa Willem Eprom 0.97jc in 0.98a+, SST49LF040, ki ga omenjena programa podpirata, pa ima kljub podobni oznaki, drugačen pinout.

Na netu sem našel eno temo, vendar ni za moj programator.

http://www.mcumall.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1360[url][/url]
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam programator Labtool48 ki podpira 49LF040 od SST-ja. Lahko prineseš in probava. Mi pa manjka adapter Sad

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.23
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2012 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za ponudbo, adapter imam, vendar imam samo Amic chip, ne pa SST, ki naj bi ga moj programator tudi podpiral.

Sicer ni nič nujnega. Sortiral sem zbirko flash čiperaja, ki sem ga nabral iz pokvarjenih matičnih plošč in preverjal, kaj od tega moj programator zna sprogramirati, če bi bilo potrebno.

Razlika v pinoutu med obema chipoma (če nisem kaj spregledal), je v funkciji pina 28, ki je pri SST:

Citiram:
CE# Chip Enable This signal must be asserted to select the device. When CE# is low, the device is enabled. CE# must remain low during internal Write (Program or Erase) operations. When CE# is high, the device is placed in low power Standby mode.

pri Amic pa

Citiram:
VSS Ground Circuit ground. All VSS pins must be grounded.

Ko sem pomeril na samem adapterju, je pin 28 vezan na maso, kar bi bilo ustrezno za oba primera in sem chip vtaknil v programator in rezultati so bili naslednji (pri nastavitvi na SST49LF040):

- ID chipa ne javi - dobim samo hex kode (slika ID,jpg);
- podatki se lahko preberejo;
- chip se lahko tudi pobriše, vse lokacije FF (slika ID,jpg);
- problem pa je pisanje.

Program javi napako že na prvi lokaciji (slika Napaka.jpg), Če grem nato prebrati vsebino, pa vidim, da se je na to mesto zapisala prava vrednost (slika Bufer.jpg), vendar ponovni poskus programiranja vrne enako napako kot na začetku.

Je kakšna rešitev iz te zagate?

Bufer.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  90.82 KB
 Pogledana:  0 krat

Bufer.jpg

ID.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  91.31 KB

ID.jpg

Napaka.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  73.12 KB

Napaka.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programiranje embedded sistemov Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni