|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot so že zgoraj napisali, mogoče imaš problem s zamašeno dizo. Pri nekaterih tovrstnih cenejših spajkalnikih sem opazil tudi nekakšno iglo katera je verjetno namenjena čiščenju dize.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rhondak Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 17:18 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.65 Kraj: Stari trg pri Ložu
|
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Občutki so zelo mešani, na firmi terenci uporabljamo ta spajaklnik, in večina nas ni zadovoljna. keramika je problem ker takoj poči čim enkrat pade na tla. Z vžigom je tako da od 10ih teh spajkalnikov ima vsak svojo foro!!! Je pa res da k je bil nov mi je delal kot urca, do prvega servisa (menjava keramike), sedaj ni več to kar je bil na začetku! Servisi so tudi zelo dragi!
_________________ VEČ glav, VEČ zela
|
 |
krompir Neznanec

Pridružen-a: Sre 11 Feb 2009 10:11 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Diza ni zamašena, ker plin normalno gre ven. Ko se vžge, deluje zelo dobro. Problem je prižiganje, včasih mi celo uspe v 1min, včasih ga tudi pol ure ne morem. Sem pa opazil, da je na začetku, ko je bil nov, če sem odstranil konico in sem prižgal je bil lep plamen. Danes ne morem prižgati takega plamena, takoj ugasne, kot da ne bi bila mešanica plina in zrak prava. Tega pa nima nič za nastavljati.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi imamo v firmi plinski Weller najdražji model. Vsi se ga izogibamo. Za vžig ga moraš prositi na kolenih.
Imam pa doma plinski spajkalnik Dremel iz Bauhausa ( ca 40 eur ) in po dveh letih uporabe deluje super. Vžig iz prve!
LP
_________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel enak problem. Težava je v tem, da se zamaši košček "filca", ki je čisto na dnu. Se pravi pri rezervoarju. Moraš zadreti kompletno do zadnjega vijaka, da prideš do njega. Sedaj imam eiso indenpendent. Ta dela brez probema in prav tako vžiga. Samo cini pa se vseeno bolje z wellerjem.
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.91 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Sre Jan 25, 2012 11:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS
Katero bi naj bil košček filca??
Imam isti problem z istim spajkalnikom.
Kje nabavljate rezervne dele?? tudi meni je počila keramika.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
543.21 KB |
Pogledana: |
12 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.93
|
Objavljeno: Čet Jan 26, 2012 1:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali ima ta spajkalnik delujočo nastavitev za temperaturo/moč že pri vžigu ? To ga zna matrati
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.27 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Čet Jan 26, 2012 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
mi747 je napisal/a: |
Mi imamo v firmi plinski Weller najdražji model. Vsi se ga izogibamo. Za vžig ga moraš prositi na kolenih.
Imam pa doma plinski spajkalnik Dremel iz Bauhausa ( ca 40 eur ) in po dveh letih uporabe deluje super. Vžig iz prve!
LP |
Mogoče najcenejši plinski spajkalnik ki nima problema z vžigom in dela kot mora. Res pa ga ne uporabljam tam ki je elektrika tako da je potavečjem v "rezervi" za na teren.
Kupljen je na sejmu v Pordenoni kot tudi plin. Plin 1 evro spajkalnik 10.
(ko sem ga gledal sem sumil da se da kaj uporabnega kupiti za ta denar pa sem se le zmotil - sreča)
Ni vedno najdražje najboljše.
|
2.22 MB |
5 krat |

|
Regulacija ni stopničasta 1-2-3 |
|
2.14 MB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Jan 26, 2012 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
hudamravljica je napisal/a: |
SimonS
Katero bi naj bil košček filca??
Imam isti problem z istim spajkalnikom.
Kje nabavljate rezervne dele?? tudi meni je počila keramika. |
Med kosoma št. 516 227 00
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.68 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Čet Jan 26, 2012 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam salbe izkušnje z vžiganjem na weller piezzo. Sedaj imam weller junior, ki nima vgrajene vžigne naprave in mi vedno vžge prvič. Vžgeš ga z vžigalnikom, vendar moraš paziti, da je jakost plina nastavljena na minimalno. Če je na maksimalno ne vžge. Za tanjše žice in majnše stvari je bolj primeren baterijski, saj mi plinski spajko hitro prežge.
_________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krompir Neznanec

Pridružen-a: Sre 11 Feb 2009 10:11 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Čet Jan 26, 2012 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta filic je tudi men delal probleme, že pred leti. Začelo se je tako, da ko sem odprl plin in dal do konca, najprej nekaj sekund sploh ni spustil plina in nato začel počasi spuščati. Potem se je začelo ta čas podaljševati, dokler se ni več odprl. Potem sem rastavil spajkalnik na pra faktorje in tisti filc potegnil ven, malo popihal in sestavil nazaj. Potem je nekaj časa delovalo super, dokler niso prišle težave z vžiganjem. Ko rastaviš spajkalnik, lahko nastaviš koliko naj bo odprt ventil, ko je maksimalno odprt na 3.
Kje ima Pyropen JR (vžig z vžigalnikom) sploh keramiko. Sem slučajno spregledal, ali pa ne vem kaj je točno keramika?
Pa še dobra informacija. Spajkalnik je začuda začel spet normalno delovati, skoraj kot nov. Ne vem kaj se je zgodilo, ker še isti dan sem izgubljal živce, kako ga prižgati, da stisnem eno božirko. Zvečer sem še probaval in kar naenkrat je začel normalno prižigati. Kaj bi to bilo, nimam pojma. Nič ga nisem nastavljal, razstavljal, isti plin ?!.
Sem pa opazil, da bolje prižge, skoraj sigurno, če pogrejem pred vžigom z vžigalnikom za 5s 516 172 99 del na sliki (leva stran dela). Ko je bil nov tega ni rabil.
Izgleda kot, da je nekaj iz tolerance, oz. se kdaj kaj premakne in deluja ali ne deluje. Ni mi jasno, kakšna znanost je tukaj, saj je samo ventil, ki spušča plin, ki se nato zmeša z zrakom in nato mešanica gori.
Torej, sedaj je vredu, bomo videli za koliko časa.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.93
|
Objavljeno: Pet Jan 27, 2012 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče je problem tudi v tem, kako ga obrneš. Če ga zalije plin verjetno ni ok
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni