|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
Ali bi v skrajnem primeru to lahko bil tudi povod za naslednjo SV?
|
Kar se tega tiče, bolj stavim na "ljubezen" med USA in Iranom (seveda v imenu grožnje svetovnemu miru zaradi iranskega jedrskega programa in ne nafte, katero nadzoruje).
Drugače pa... Vse je mogoče.  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.38
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
No saj veleposlanica je rekla, da ji je žal da nam je storila krivico . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 12:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Ma kaj ji je žal? Kura je podpisala kar nekaj, pa sploh ni vedela kaj podpisuje. Ta je dobra edino za čistilko na zunanjem ministrstvu! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.93
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Tale bo odlična za podpisovat vse nadaljne pogodbe. Pod pogojem da se kaj nauči iz tega.
Nikad više ne bo slovenija sprejela kakšne take pogodbe |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
A.B. Član

Pridružen-a: Sob 24 Jan 2009 14:50 Prispevkov: 91 Aktiv.: 0.45
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 1:15 am Naslov sporočila: |
|
|
In kaj, če veleposlalnica ne bi podpisala? Bi pa 100% moral kdo drug.
Citiram: |
Sklep o podpisu ACTA je 16. decembra 2011 sprejel Svet EU-ja. V Bruslju so se tudi dogovorili, da države članice sporazum podpišejo v Tokiu, kajti depozitar ACTA je japonska vlada , razlagajo na MZZ-ju in poudarjajo, da je Drnovšek Zorkova sporazum podpisala "kot uradna predstavnica Republike Slovenije na Japonskem, in ne na svojo roko". |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 3:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Na slo-tech je nekaj prevoda oz. razlaga: www.slo-tech.com/novice/t504699/0
Tukaj je pa peticija proti acti: http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/?cEBYIcb
In ja to je šlo mimo kongresa, češ to se njih ne tiče, nato naprej v tajnosti, pisale so jo multinacionalke oz. ti lobiji tako, da tu se ne moreš kaj dosti sklicevati na ameriški parlament. Zaradi slednjega sem v tekstu poskušal razumeti, da naj bi amerikanci imeli nekakšno imuniteti (acta pri njih nebo imela kaj dosti vpliva). Fer pley pa tak. Strežnik bo treba zakupit v Amerik pa VPS lavfat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.27 Kraj: Ljutomer
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
1984 je tu. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
walchunus Član

Pridružen-a: Čet 23 Dec 2010 17:32 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.12 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly je napisal/a: |
Ma kaj ji je žal? Kura je podpisala kar nekaj, pa sploh ni vedela kaj podpisuje. Ta je dobra edino za čistilko na zunanjem ministrstvu! |
Vprašanje tukaj pa je... a veleposlanica lahko odloča o tem, kateri sporazum bo podpisala in kateri ne? Seveda nima rok na vrvicah kot marioneta in lahko, če ne drugače, za ceno odstopa. Ampak vprašajmo se tole: a državno politiko, torej tudi to, h kateremu paktu bo ali pa ne bo pristopila država, krojijo posamezni veleposlaniki, ki slučajno službujejo najbližje kraju, kjer se podpisuje nek sporazum, ali pa to počne vlada in je oseba, ki to podpiše v imenu vlade, zgolj nujna formalnost? _________________ Tomaž
-------------------------------------
http://serverway.wordpress.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
V celoti prevedeno zadevo se dobi TUKAJ .
In še neposredna povezava na ACTA_SI.pdf
Prvi členi so obetavni (država ukrepa glede na njen ravni red). Sedaj samo ne smemo biti bolj papeški od papeža in preostro prevesti pravnega reda, ki nam ga bo poskušala vsiliti EU.
Še moje osebno mnenje ... dokler sporazum ne bo vključeval Ponarejevalske republike KITAJSKE, bi morali naši odgovorni politiki povsem gladko zavračati podpis.
Sicer pa je vsak prispevek na forumu avtorsko delo in ga ne smete citirati, kopirati,... brez izrecnega privoljenja avtorja Gumb "citiraj" bo po novem odprl okno za pisanje ZS, v katerem bomo avtorja sporočila prosili, če ga lahko citiramo . _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.70 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2012 5:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo za šalo in malo zares.
Moj sosed je kupil časopis večer.
Ali mi ga lahko posodi da ga preberem ali moram kupit svojega in tako plačati avtorske pravice in ne vem kaj še vse zraven? _________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2012 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če ti sosed le pove kaj je prebral o časopisu? Bi moral sosed pridobiti kakšno soglasje, če hoče na ta način deliti tujo intelektualno lastnino? _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2012 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja z ACTO nebi bilo nič narobe, če bi se v resnici zavzemala za obstoj firm, kot pravijo ponarejanja po njihovo. Ampak kot sem nedolgo časa nazaj slišal iz medijev, so se na trgu znašli npr. tudi Kitajski ponaredki Unior-jevega ročnega orodja. Me zanima kdo bo ščitil Uniorjeve delavce? ACTA zagotovo ne, saj je ta pisana s strani založb, monopolistov, multinacionalk in je namenjena Jay-Zju, 50 cent-u in ostalim podobnim, kateri imajo že sedaj penezev v žepu, da lahko vsi skupaj pokupijo Slovenijo (mislim da se nisem preveč zmotil, pa še je verjetno pramalo). Žalostno. Tako si želim, da jim pade ta ACTA v gnojevko, ker si ne zasluži obstoja in naj jo začnejo pisati na način, ki bo prijazen za vse in ne samo za bogataše.
BTW: zgoraj sem omenil tudi multinacionalke in te imajo lahko pod okriljem tudi kitajčke in to kar pogosto. Če sem prav slišal se še Nokia seli nekam v Azijske države, ampak to zaradi drugih težav.
Nazadnje urejal/a kobranka Čet Feb 16, 2012 10:37 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2012 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eh, ACTA je itak primarno spisana za in s strani ameriških koncernov, ki se na vsak način želijo dokopat absolutne prevlade nad patenti in ožemanjem preostalega sveta na račun zaščite "svoje" (ali katerekoli, dokler lahko izvlečejo $$) intelektualne lastnine. Je*e se njim, če bodo tudi ostali imeli kaj od tega. Kakršnekoli koristi, ne samo finančne.
Kitajci so jim resda feferon v anusu, istočasno pa njihov največji trgovinski partner. Zato ne naivno pričakovat da se bodo spravili na Kitajce, ker oni prekleto dobro vedo da so oni tisti ki držijo Obamo in ostale američane za jajca. Raje bodo utrujali in morili evropejcem, kjer jim bo celo kaj uspelo. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Čet Feb 16, 2012 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
milans je napisal/a: |
Malo za šalo in malo zares.
Moj sosed je kupil časopis večer.
Ali mi ga lahko posodi da ga preberem ali moram kupit svojega in tako plačati avtorske pravice in ne vem kaj še vse zraven? |
Lahko ti ga posodi, a šele naslednji dan. _________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni