|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
čisto mimogrede ...jaz s tokom ne bi šparal , avtomobilska žarnica , motorček , močnejša ledica takoj potegnejo par amperov + vedno je dobro imeti malo rezerve , tako da če ravno denar ni ovira si malo prišparaj in kupi nekaj kar ne bo za po dveh uporabah v smeti ali kakšno zamenjavo komponent ! _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krof555 Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54 Prispevkov: 583 Aktiv.: 3.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se tisti usmernik iz zgornjega linka zdi ''prešvoh'',saj ima tako mali izhodni tok.
To niti ne moreš nekega 6W ojačevalca za zvočnike normalno napajati.
Boljše bi bilo 2 AMPERA. Lepo bi bilo, če bi imel tudi banana vtičnico GND. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 4:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetnika je dobro tudi da ima omejitev toka. Ko narediš kakšno vezje in kaj zafrkneš, te velikokrat reši omejitev toka. _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miloj Član

Pridružen-a: Pon 23 Jan 2012 16:30 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.18 Kraj: CELJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 5:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
tale je dober , nudi veliko možnosti , simetrično napajanje , pa še 5V za logiko.
Zelo podobnega sem imel izposojenega in sem delal z njim praktično v kratkem stiku pa se je kar držal. neka znamka GOLD... ?
Všeč mi je ker ima tudi ledico CC (costant current) CV(constant voltage)
tudi poceni je identičen temu ki je 60€ dražji
http://www.elv.de/Doppel-Labornetzgerauml;t-HY-3005D-3/x.aspx/cid_74/detail_10/detail2_7725/flv_/bereich_/marke_
(tiste hude napajalnike samogradnje pa so pri ELV kar skenslal ?? ) _________________ Moments before detonation ,....... TT
Nazadnje urejal/a lucca brassi Pon Feb 06, 2012 5:41 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
@miloj; če ti finance niso problem, nabavi tega tvojega "favorita". Imaš pa zanimive predloge, iz enega ekstrema v drugega.
Torej, če ti finance niso problem, nabavi to mrcino iz zadnje povezave, pa bo za lep čas mir, ker bo verjetno zadovoljil vse tvoje potrebe za nekaj let vnaprej, tudi ko boš malo bolj "napreden" uporabnik/elektronik.
Če se pa odločiš za samogradnjo, obstaja poleg LT3080 še precej namenskih zadev, od LM2576-ADJ do OPA548, s katerim se da naredit dober laboratorijski usmernik, tudi z nastavljivo tokovno omejitvijo (sam sem skupaj spravil nekaj komadov in delajo BP). _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni