www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Smeti, offtopic

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.95
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
... Samo je 55€.

Aha, in ti imaš s tem težave?

start je napisal/a:
..., sicer pa imam iPad od Apple, kar je manj vec podobno njihovim telefonom.

... Nasljednji telefon, ki ga bom kupil bo ali Nokia ali iPhone. Androida nocem, iz enega preprostega razloga in sicer Samsung Galaxy S2 je glavni krivec.
...

##klik##
start je napisal/a:

...
Ker kupujem nov telefon (Nokia), bi si jo rad nastavil tako, da jo povezem z iPadom, prek bluetootha, ter jo nastavim kot dostopno tocko - modem.
Ce uporabljas Applov iPhone, ima to funkcijo ze tovarnisko namesceno, vkljucim acces point (ali nekaj takega), ter na iPadu grem pod wifi connecetion, izberem iPhone in se povezem.

##klik##
Taki kot ti, mi greste milo rečeno na bruhanje...
Telefon za ~300€, potem pa skopirat knjigo, ki stane 10€, ali pa v tem primeru ko bi rad ploščico dobil za par € manj...

lp

start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 2:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

iPad sem si kupil, ker sem celal 10-12h/dan v proizvodnji z elektroniko.
Poleg tega, so moji financirali polovico, kot nagrada za opravljeno srednjo solo!

Nasljednji telefon, ki si ga bom kupil bo res iPhone.
Kupil ga bom ko bom lahko. Druga alternativa pa je cenejsa Nokia.

Sedaj je moj racun okoli 0€.

Poleti, ČE bom lahko opravljal studentsko delo, si ga bom mogoce lahko privoscil.

Ploscico pa poterbujem v 2. semestru in ne poleti.

Ce ne bo zasluzka ne bo niti enega niti drugega telefona.

Wink

Š-ARMa ne bom kupoval v skriptarnici, ker mi je pregram. Ce ga dobim ceneje, ga bom imel, ce ne pa ne.

Kaj ti ge v nos? Rolling Eyes

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sortaj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 2:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, pa da vprašam vprašanje, ki mi odgovora nanj tebi podobni še niso bili sposobni povedati.

Zakaj je predrag?

start je napisal/a:

Zanimivo.
Tudi jaz sem delal poleti in si nisem kupil iDile, ampak sem kupil ŠARM (sicer sem ga kupil se mi zdi da 3x in 2x prodal) in še nekaj drugih ploščic. Nisem si kupil niti dragega telefona in sem potem tisti morebitno porabljen denar porabil (oziroma ga nisem) za druge bolj pametne stvari (pa naj se to še tako ozkogledno sliši). Vsaj moje mnenje je, da je velika neumnost porabljati zadnji denar za telefon...

Sploh pa so Jabolčni izdelki precej dražji od drugih primerljivih, tako da če si na tesnem z denarnico, potem ti svetujem, da kupiš raje od drugih proizvajalcev.

lp

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi novega, skupaj z LCD-jem (30-40€)

Ali pa bodi super priden pa si ga lahko sposodiš od faksa
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sortaj je napisal/a:
No, pa da vprašam vprašanje, ki mi odgovora nanj tebi podobni še niso bili sposobni povedati.

Zakaj je predrag?

start je napisal/a:

Zanimivo.
Tudi jaz sem delal poleti in si nisem kupil iDile, ampak sem kupil ŠARM (sicer sem ga kupil se mi zdi da 3x in 2x prodal) in še nekaj drugih ploščic. Nisem si kupil niti dragega telefona in sem potem tisti morebitno porabljen denar porabil (oziroma ga nisem) za druge bolj pametne stvari (pa naj se to še tako ozkogledno sliši). Vsaj moje mnenje je, da je velika neumnost porabljati zadnji denar za telefon...

Sploh pa so Jabolčni izdelki precej dražji od drugih primerljivih, tako da če si na tesnem z denarnico, potem ti svetujem, da kupiš raje od drugih proizvajalcev.

lp

Umiri se !

Poglej cene tablic (recimo Samsung galaxy Tab10.1 in iPad 2 32GB WIFI) in bos videl da ni tako kot pravis.

Kaj kupujem je moja stvar, takrat pojma nisem imel da mi bo mogoce prisla prav taka ploscica.

Kaj ti vsako stvar kupis cenejsega razreda ali si kdaj kupis kaksnega mercedesa med takimi izdelki?

Ce sem dobil tablico, to se ne pomeni da sem trosil denar za brezveze.

Kupil sem si elemente iz skupinskega nakupa, miltimetra, odpsajkovalno napravo...

Veliko vecino denarja porabim za elektroniko.

Zazelel sem si Pad in sem si ga s pomocjo starsev kupil.

Ma kaj te lahko nekaj vprasam, si slucajno ljubosumen, ker imam tablico? Think

@Pyr0Beast, danes je profesor rekel da so 55€. Rolling Eyes

Raje kupim funckijski DDS generator (skupinski nakup) kot pa tole, namrec oboje ne gre.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

offtopic Shame on you :adminedit:

Umirite konje!

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
sortaj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 6:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:

Kaj kupujem je moja stvar, takrat pojma nisem imel da mi bo mogoce prisla prav taka ploscica.

Vsekakor je in nisem se imel namen vtikati v te stvari.

start je napisal/a:

Kaj ti vsako stvar kupis cenejsega razreda ali si kdaj kupis kaksnega mercedesa med takimi izdelki?

Tudi. Če je nakup opravičljiv. Da bi pa šaro drago kupoval, to pa nimam namena.

start je napisal/a:

Ce sem dobil tablico, to se ne pomeni da sem trosil denar za brezveze.

Se ne spomnim, da bi kdaj trdil obratno.
start je napisal/a:

Zazelel sem si Pad in sem si ga s pomocjo starsev kupil.

Tvoja stvar.
start je napisal/a:

Ma kaj te lahko nekaj vprasam, si slucajno ljubosumen, ker imam tablico? Think

Tako nizko se še nisem spustil. Imam pa občutek, da si izraz ljubosumen uporabil bolj iz obupa.
Kar mene moti je sledeče:
Človek z 300€ telefonom v roki(= Naprava za igranje raznovrstnih igric) gre preslikat knjigo, ki stane npr. 10€, zato da bi privarčeval 2€, ali pa mi trdi, da je ŠARM predrag. Nobeden do sedaj, ki je to trdil pa mi ni uspel povedati niti enega razloga, zakaj je ŠARM drag. Potrebno je ločiti med stvarmi, ki so drage in stvarmi, ki veliko stanejo.
Tvoje prvo sporočilo je nekako kazalo v tej smeri, zato mi je malo dvignilo pritisk.
Mogoče nisem pravilno mislil, ampak sem se spomnil tistega vica, ko je slovenec kupil boljši avto kot sosed in nato umrl od lakote...

Torej med drugim še vedno čakam tvoj odgovor:
sortaj je napisal/a:

Zakaj je predrag?

Jaz ti lahko precej podrobno razdelam in dokažem, zakaj se meni zdi da je predrag. Ti pa imam občutek da ne veš najbolje.
frenki je napisal/a:

Umirite konje!

Kot ukažete, komandir!

lp

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ojoj... ŠARM je drag za to kar nudi ! To je dejstvo.

Zdaj pa dovolj debate v to smer.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni